[]

spora olan takıntı

neden her yerde "spor yap." tadında öneriler veriliyor? ilişkisi biten birine "spor yap." denmiş. gününü doldurmak isteyene spor yap deniliyor. partner bulmak isteyene öneriliyor.
naçizane fikrim bunun twilight serisi ile beraber direkt hollywood dayatması olduğu yönünde. 15-16 yaşında çocukları gym'lerde görüyoruz. çok saçma bir hede bu.
her neyse, durum buyken neden böyle olduğuna dair fikirlerinizi almak istiyorum.

in b4; -sağlıklı bir yaşam sağlıyor: o kadar sağlığına değer veren insan önce yediğini düzenler.
also; "spora git." tabiri de tamamıyla yanlış. gym'e gitmek ile spor yapmak kavramı tamamıyla farklı.
not: yanlış anlayanlar için bahsi geçen spor yap cümlesi "spor salonuna git ve vücudunu geliştir." anlamı taşıyan cümle. koşmak, dağa tırmanmak, bisiklet sürmek ve seks tarzında sporların önerilmesi değil.

 
her ne kadar twilight izlemis biri olsan da duyurunu ciddiye alip cevap veriyorum;

bu gerginlikten kurtulmak icin spor yap.

15-16 yasindaki cocugun yapacagi en faydali sey twilight'i falan birakip spor yapmaktir.

"gym'e gitmek"?
  • nawres  (20.06.14 16:45:40) 
gergin değilim. anlamadığım bir şeyin sebeplerini merak ediyorum.
gym'e para dökülüyor, zaman harcanıyor gibi fikirlerim de yok. asıl fikrim binbir türlü hobiye nail olabilecekken insanlar neden böyle yavan bir uğraş öneriliyor herkese?

  • jacknife  (20.06.14 16:47:21) 
Suç bayanlarda; adonisli, geniş omuzlu erkeği her fırsatta öven ve örnek erkek modeli haline getiren sosyal medya hanımları-tabi onlar da hollywood'dan mütevellit yapıyorlar- gym sektöründe erkekleri arz-talep durumuna sokmuşlardır. Napsınlar, yaşamın amacı olan "üreme" güdüsüyle dişileri etkilemek için onların istekleri doğrultusunda hareket ediyorlar. Tabi ki de istisnalar da var. Mesela ben 2 yıldır body'i sadece güçlenmek ve kendime olan güveni arttırmak için yapıyorum. Yediniz mi?


  • oddyseus  (20.06.14 16:48:25 ~ 16:49:51) 
spor yapmak niye yavan olsun?

spor yapmak deyince pahali bir spor salonuna gitmek anliyorsun direkt galiba. binbir cesidi var bunun, herkes imkaninca yapabilir ve yapmali da bence.

hobi bulup onu da yapsin insanlar, yapmasin demiyoruz, hobi olarak gene yapsinlar.
  • nawres  (20.06.14 16:51:48) 
@nawres bu bahsi geçen konudaki "spor yap." cümlesi spor salonuna gitmek olan, evet. gym'e gitmek olan, tüm sporları kapsayan türden bir şey değil.


  • jacknife  (20.06.14 16:53:51) 
yavan? spor yapmanın nesi yavan? spor yapmaktan anladığınız tek şey spor salonuna girip dambıl kaldırmak mı? sporu hollywood dayatması olarak görmeniz konusunda ise hiçbir şey söylemiyorum. oha.

spor aslında boş zaman aktivitesi değil direkt olarak zorunluluk olmalı her insan için. güya çok hızlı yaşıyoruz ama hiçbir şeye vaktimiz yok. millet olarak zaten spor alışkanlığımız olmadığı için, bu öneriyi "karı kız için yapılıyor" diye algılıyoruz hemen.

spor yapmak, her şeyden önce kolaydır. para saçmanız, bir şeyler satın almanız gerekmez. hiçbir şey yapamıyorsanız çıkıp yürüyüş yapar ya da evde mekik-şınav çekersiniz en basitinden. sonra, hem fiziksel hem de ruhsal anlamda daha iyi hissetmenizi sağlar. mis gibi, ücretsiz, tertemiz ilaçtır.

aklı sikinde abazanların dediğine ne bakıyorsunuz siz?

ayrıca beslenmeyle ne alakası var bunun? adam sağlıksız beslenmeye devam eder ama hiç değilse spor yaparak kendini iyi hisseder. "ben kötü besleniyorum, öyleyse spor yapmayayım" mı desin? bence sizin sporla bir alıp veremediğiniz var. bu insanların kafasına göre uydurduğu kişisel bir aktivite değil ki. SPOR yahu.
  • pescador  (20.06.14 16:55:50) 
hocam spor yapınca insan kendini iyi hissediyor valla bak sen de dene hak verirsin. spordan sonra kaslarındaki o hafif ağrı falan mutlu ediyor insanı kendimi geliştiriyorum level atlıyorum skill'lerim stat'larım artıyor diye düşünüyorsun. tabii böyle düşünmüyorsun da anla işte. ama tabii ki bu kadar abartılmasında biraz hollywood dayatması var. sana şu şarkıyı öneriyim senin dediklerinle bağıntılı oldukça.

www.youtube.com
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.06.14 16:58:53) 
insanlar göründüklerinden daha iyi olmak için gyme gidiyorlar. göbekliyse eritmek için dar omuzluysa geniş olmak için bunun nesi saçma. kendine yatırım yapıyor kitap okumaktan farkı yok.


  • veridis quo  (20.06.14 16:59:24) 
@veridis quo: güzel bir şey söyledin. irdelemek istedim. vücut görünümünü iyileştirmek kendine dair nasıl bir yatırım oluyor?


  • jacknife  (20.06.14 17:00:29) 
spor yapmak = endorfin salgılamak

bilmem yaptın mı hiç hayvan gibi bir antreman ama, o antremandan sonra duş alıp koltuğa bir oturursun, o anki tazelenme duygumu hiç birşeyde bulmuyorum ben.

kafana boş şeyler sarıp sarıp depresyona girmeni engeller
güzeldir spor, herkes yapsa keşke
  • cruseo  (20.06.14 17:01:00) 
spor yap diyoruz, gym'e git demiyoruz. gitsin sahilde kossun, duzenli halisaha yapsin, tenis oynasin, basketbol oynasin. yuzsun. farketmez ama spor yapsin.

neden?
cunku cogumuz masabasi islerde calisiyoruz. gunumuzun buyuk bir cogunlugu hareketsiz geciyor. spor yaparak gunluk hareket ihtiyacimizi karsiliyoruz, gun icindeki stresten usaklasmis oluyoruz, vucut metabolizmamizi yukselterek hem obeziteden kurtulmus oluyoruz hem de tansiyon, seker gibi hastaliklara karsi direncimizi artiriyoruz. vucudumuzu dinc tutarak yaslandigimizda daha rahat etmis oluyoruz. vs. vs.
  • crucio  (20.06.14 17:01:37) 
günde 9 saat masa başında çalışıyorum. Birçok meslektaşımda boyun fıtığı, bel ağrısı,bileklerde zayıflık gibi sağlık sorunları var.Spor yaparak (beğenmediğin gibi gym'e gidip ağırlık kaldırarak) vücudumu güçlendiriyorum ve bu tür sağlık sıkıntılarını önlemiş oluyorum. Bu sporun bana sağladığı faydalardan sadece bir tanesi. Bunun için harcadığım süre ise günde 1 saatten 4 gün spor yaptığım için haftada sadece ama sadece 4 saat.Haftada 4 saat harcanıp bu kadar faydalı olan başka herhangi bir aktivite varsa ben bilmiyorum, bana da söyleyin.


  • fire  (20.06.14 17:09:05 ~ 17:09:53) 
gym'e gitmeye ne şekilde baktığımı söylemedim. gym'e gidiyor bile olabilirim. 15-16 yaşındaki çocukların daha kemik gelişimini tamamlamadan bu döngüye girmesinin saçma olduğunu söyledim.
verecek cevap yoksa eğer saldırmaya gerek yok.

  • jacknife  (20.06.14 17:12:57) 
giydiklerinin yakışmasını sağlıyor kendini daha iyi hissediyorsun aynaya baktığında. nasıl ki bişiler okuyup izleyip kültürlendiğinde bunları konuşurken mutlu oluyorsan başka insanlarla. dostum bu konuyu abazanlığa karı kıza çekmeye çalışma. onun içinde yapanlarda vardır tıpki kitabı karı kız görsün diye ellerinde taşıyanlar olduğu gibi.
sen bi gyme yazıl ben sana program yazayım iyi gelir.

  • veridis quo  (20.06.14 17:17:49) 
ben bir şeye çekmeye çalışmıyorum arkadaşlar. sizin kompleksleriniz o, biraz sakinleşin.


  • jacknife  (20.06.14 17:19:00) 
spor yap önerisi verdim ve twilight izlemedim/kitabını okumadım.
cardio yapınca da stres atıyorsun, mutluluk hormonu salgılıyorsun, vücudun iyi yönde geliştiği için özgüvenin artıyor, kendini daha iyi hissediyorsun. şehir hayatında düzenli olarak dağa tırmanmak düzenli olarak spor salonuna gitmekten daha zor.

  • kayranin kedisi  (20.06.14 17:51:04) 
Ben birine "Spor yap" tavsiyesi vermişsem eğer o kişi bende "Sağlıksız sefil tembel uyuşuk dünyada herhangi bir yeri olmayan safi zarar biri" izlenimi yaratmıştır, bunu aşması için spor yapmak mükemmel bir yöntem. O yüzden. Size de biri "Spor yap" tavsiyesi vermişse nedenleri benzer şeyler olabilir.


  • angelus  (20.06.14 18:00:43) 
abi soruyu soruş stilin biraz sikkotik, kusura bakma. başlık "spora olan takıntı" iken "bir yere çekmeye çalışmıyorum eheh :)" demek de gereksiz, bariz daha başlıktan belli bir önyargı ve ima yansımış işte kullandığın dile.
yahu 15-16 yaşında elemanın spora gidip kemik gelişimine balta vurma ihtimali ile genelgeçer spora gitme tavsiyesi aynı şey mi? bu işin "dayatma" olarak düşünülemeyeceği bir çerçeve yok mu yani?
spor yapmak sağlıklı bir şey, başka bir arkadaşın da dediği gibi müthiş bir zaman yatırımı da istemiyor... en büyük engel insanın kendi üşengeçliği oluyor genelde.

ha ama bak sana bir kıyak yapayım.
spora gitmenin, egzersiz yapmanın bu aralar daha da öne çıktığı doğru, onun sebeplerinden biri de, her zamankinden daha da sağlıksız beslenmemiz. besin endüstrisi ve toplu medya insanları bu şekilde yönlendiriyor, insanların geneli de bilinçsiz olduğu için yiyip yiyip şişiyorlar, bünyelerinin yaptığı sağduyu çağrılarını dinlemiyorlar. porsiyonlar gitgide büyüyor ve insanlar yemiş olmak, önündekini bitirmiş olmak için sorgusuz sualsiz yiyorlar. eskiye göre çok daha fazla ve sağlıksız yiyoruz.
durum bu iken yapılan tavsiye ne? "sorun bizim sizi yemekle pompalamamız değil, sizin inaktif durmanız. 9 saat masabaşı oturmanız, yerinizden kalkmamanız. kalkın spora gidin, egzersiz yapın."
dolayısıyla insan kendini suçlu hissediyor, eh, aynada da kendini görüyor (ve asıl sebebinin pasif durmasından ziyade çok yemesi olduğunun bilincinde maalesef değil) ve spor yapmak, egzersize gitmek zorundaymış gibi hissediyor.
bunun mevcut algıda mutlaka önemli bir payı var. ileride daha da olacak.
  • inscrutable  (20.06.14 18:10:22 ~ 18:11:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.