[]

İngilizcenizi nasıl geliştirdiniz?

Merhaba sözlük sakinleri, şuanda Pre-Intermediate seviyesinde bir İngilizcem var. Amacım şuanda okuduğum bölüme hakim olabilmek ve ingilizce makalelerini okuyup takip edebilmek.

Sizce bu hedefler için dil kursuna mı yazılmalıyım? (ki dil kurslarının birçoğu bana, üşengeçlikten doğan para tuzağı gibi geliyor)

Yoksa evde oturup bbc learning tarzı podcastleri dinleyip kitap,dizi vb. takılmak mı?

 
www.eksiduyuru.com

uzun bi' cevabım var orda.
  • ozzpwnz  (20.06.14 15:46:55) 
bu durumun ilacı ingilizce kitap okumak. Roman falan okumaktan bahsediyorum. Ben dan Brown romanlarıyla başlamıştım. İlk okuduğum romanda sayfa başına 10 kere falan sözlükten kelime bakmam gerektiği için sıkıcı olmuştu. Fakat sonraları bilmediğim kelime çıksa bile bakmadan anlamını çıkarabilmeye başladım. Bilmediğim kelime içeren cümlelerde olayı kavramaya başladım. Sonra gerisi geldi. Hala da yılda 4-5 tane ingilizce kitap okurum. Game of thrones okuyurum şu sıra mesela.

Başlangıç için ben dan brown seçtim çünkü türkçesini okumuştum. Biraz daha rahat okunuyor türkçesini okuduysan eğer.

Eğer çok ciddi dil bilgisi eksiklerin yoksa kursalar falan faydalı olmayacaktır diye düşünüyorum.
  • godsparticle  (20.06.14 15:50:53) 
yabancı bir dil en iyi kullanılarak öğrenilir bu yüzden ilk olarak ingilizce konuşabileceğin birilerini bul derim ve sık sık pratik yap okudugun bölümü bilemiyorum çok teknik kelimeler varsa bölüm kitaplarını okuman gerekir elbet kulak aşinalıgını arttırmak için de diziler ve filmler iyi gelir


  • joy stick  (20.06.14 16:06:35) 
kursa yazılma da ne yaparsan yap. kitap oku, radyo dinle, ingilizce altyazılı dizi izle falan. ama kursa gitme.


  • lionel andres  (20.06.14 16:55:56) 
Kurstan ogrenene rastlamadim.


  • delifaruk  (20.06.14 16:58:35) 
söylenecek çok şey sadece göz attım gördüğüm kadarıyla söylenmemiş bikaç şey söyliyim ben de. istediğin kadar mükemmel ingilizcen olsun konuşamıyorsan ingilizce bilmiyorsun demektir aslında. dil tamamen taklit ürünüdür yani duyduğumuzu taklit ederiz genelde konuşamama sebebi çoğu insanın ya yeterince dinlemiyorlar, dinleseler bile kullanmadıkları için pratik olmayınca gelişmiyor ya da ikisi. ön koşul çok dinleyeceksin ve konuşmak için zorlayacaksın kendini. evde kendi kendine ingilizce konuş dene yani alışkanlık haline getir bunu. gramer vs. falan sitret zaten bol bol dinleyerek onları farkında olmadan öğreneceksin ozzpwnz'nin dediği gibi verdiği linkte yani belki isimlerini bile bilmeden her şeyi bileceksin ki mantıklı olan da bu. bunun için dizi film izleyebilirsin, oyun oynayabilirsin mesela ben hep altyazılar açık oynarım oyunları ki anlamadığım yerde bakayım ki aklıma girsin diye. şarkı dinleyebilirsin ki bu biraz sıkıntı çünkü çoğu amerikan şarkıcı veya grup çok devrik çarpık kısacık cümlelerle oluşan şarkı sözleri yazıyorlar benim çok sevdiğim bir grup var pain of salvation diye adamların şarkılarında bir söz iki defa terkar etmez nakarat dışında ve uzuun uzuuun sözler vardır ve güzel konuşma şeklindedir bir bak derim. özetle hayatını ingilizce yaşayacaksın aga ilk başlarda hiçbir şey anlamayabilirsin ama türkçeyi çıkaracaksın hayatından hele hele türkçe dublajlı bi şey seyretmemen gerek demiyorum bile.

bak mesela şu tarz konuşmalı şarkılar işine yarar sözlerini okursun dinlerken birkaç defa sonra bilmediğin kelimelere bakarsın falan.

www.youtube.com
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.06.14 17:09:06) 
paso gramer çalış.
tensleri, yapıları vs beynine kazı.
sonra da bol, bol ingilizce kitap, çizgi roman oku; bol, bol tek kişilik senaryo odaklı bilgisayar oyunlarını oyna.
1 seneye sheakespeare çevirisi yapmazsan, gel benden hesap sor!
  • pangea  (20.06.14 18:48:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.