[]

iş başvurusu ve görüşmesi hakkında-önemli

merhaba arkadaşlar,

geçen hafta içinde pegasus firması insan kaynakları tarafından arandım. cv'me yenibiris.com'dan ulaşıldığını, bir bölüm için görüşmek istediklerini söylediler. görüşme tarihini de 1-2 hafta içinde bildireceğiz dediler. ben de açık pozisyon olan ve çalışmak isteyebileceğim 2 bölüme daha cv'mi aktarır mısınız dedim, ok dediler ve beklemeye başladım. bugün bir arkadaşı daha beni aradıkları bölüm için aramışlar aynı şekilde. ben de insan kaynaklarını aradım ve süreci sordum, gelecek h içinde ya görüşme tarihi vreceklerini, ya da cv değerlendirmem olumsuz olursa onu bildireceklerini söyledi.

pegasus da birkaç arkadaşım var. yakın olan biri hariç kimseye bişey demedim. bir de konumu iyi bir tanıdığım var, onun başvurulardan haberi var. şimdi bu aşamada işimi şansa bırakmak istemiyorum, ancak ne yapamam gerektiği konusunda da kafam biraz karışık. yardımcı olur musunuz?

orada çalışan arkadaşlarım:

berk: kanka ama etkisiz.

onur: eski iş arkadaşım, hafif etkili. yarı şefim gibiydi. çalışma şeklimi çok beğenmez, beni sevdiğini söyler ama samimiyetinden emin değilim.

ceren: insan kaynaklarından beni arayan hatun. ilan açılır açılmaz ilk gün beni aradı ve görüşmeye çağırıcaz dedi, bugün de konuştum yukarda belirttiğim gibi, haftaya aricaz dedi.

haluk: eski iş arkım, çok samimi değilim, ama iyi bir insan. 1-2 senedir orda, etkili olur mu veya yardım eder mi bilmiyorum.

ömer: 10 küsür yıldır orada çalışan performans şefi. dayımın çok yakın arkadaşı, arada bir görüşüyorlar. cv'mi göndermiştim 1 ay önce herhangi bir dönüş yapmadı, ama dayıma göre mutlaka elinden geleni yaparmış.

eyüp: eski iş arkadaşım, başvurduğum bölümde çalışıyor 1 yıldır, etkili olur ama beni sever mi ister mi bilmiyorum. kanka berk'in arkadaşı.

şimdi ben ne yapayım?


a) hiçbişey yapmadan gelecek haftayı bekle.

b) onur'u ara, cv'ni iletmesini iste.

c) haluk'u ara ya, cv'ni iletmesini iste.

d) eyüp'ü ara, süreçte etkin olmasını iste.

e) ömer'i ara elinden geleni yapmasını iste.

f) ceren'i arayıp başvuruyu şansa bırakmak istemediğini, süreci daha olumlu hale getirmek için neler yapabileceğinle ilgili danış.

not: eski işimden baya sorunlu ayrıldım ve arada bir firma bunu bahane göstererek iş başvuruma olumsuz döndü.

aklınıza başka bişey gelirse de yazınız, teşekkürler.

 
en etkili isim dayinin kankasi omer galiba, eyup de sol kulvarda atak yapabilir.

dayina soyle omeri arasin, sen de berk'i ara, berk eyup'e soylesin, hatta taniyorsa onur'la haluk'a da citlatsin, sonra hepsi birlikte ceren'e danissinlar.
  • nawres  (17.06.14 16:36:47) 
Öncelikle burası Türkiye demek istiyorum ve (öyle olmaması gerekse de) çoğunlukla dayılar işe yarayabiliyor. O yüzden mümkünse dayın vasıtasıyla Ömer'e oyna derim bu durumda. Hem en tecrübeli o hem de şirketteki pozisyonu iyi. Bu arada Ceren'i de boş bırakma ve bir dönüş olmazsa arada (çok sıkıntı vermeyecek aralıklarda) kendini hatırlat. Onur'u kesinlikle boşver, ne yapacağı belli olmaz. Tam emin olmadığın Haluk ve Eyüp'ü direkt eliyorum. Berk'in bir etkisinin olamayacağını zaten sen söylemişsin.

Bu arada eski işinden sorunlu ayrılmış olabilirsin. Bu çok normal. Ama yine demek istiyorum ki "burası Türkiye"! Ve dolayısıyla iş hayatında hem iyi hem kötü şeylerin olabileceğini ve birgün bunu kendilerinin de yaşayabileceğini idrak edebilecek "olgun" ve empati yeteneği olan insan sayısı çok az, İK'cı yok gibi bir şey.

Yolun açık, şansın bol olsun!
  • Thredith  (17.06.14 16:38:34) 
çok teşekkürler.

ömer'i aradım az önce, şehir dışında olduğunu, kendisini referans gösterebileceğimi söyledi. sanırım onun dışında bişey yapmayacak bu adam, yoğunluktan diye tahmin ediyorum. cv'me internetten ulaşmışlar, ama oradaki full değil, ceren'i arayıp ömer referanslı cv'mi mi göndersem ki?
  • camino real  (17.06.14 16:45:13) 
benim önem sıralamam şöyle; ömer>eyüp>haluk

son gelişmeden sonra bence ömer referanslı cv'ni ceren'e göndermen iyi bir hareket olacaktır. bir yandan eyüp de atağa geçse mi ama nasıl geçse bilemedim.
  • nesilsiz  (17.06.14 16:50:09) 
Evet, Ömer'le olan konuşmadan sonra Ceren'i arayıp "Ceren Hanım, sizin internetten ulaştığınız CV'm tam anlamıyla güncel değildi. O yüzden referanslarımı da eklediğim güncel CV'mi iletmek isterim size. E-mail adresinizi alabilir miyim?" gibi bir aksiyon yapabilirsin. Böylece hem Ceren boş kalmamış olur hem de Ömer'in yer aldığı CV'yle, direkt Ceren'in e-mail adresine atak yapma şansın olur.

Bu arada iş yoğunluğundan ve kafasının başka yerlerde olmasından dolayı bu tarz önemli kontakt kişilerin ilgisizliği mümkün olabiliyor. O yüzden Ömer'in e-mail'i varsa güncel CV'ni ona da ayrıca gönderip "Ben CV'mi ilettim Ceren Hanım'a, desteğinizi bekliyorum." gibi bir şey söyleyebilirsin.
  • Thredith  (17.06.14 16:58:56) 
@thredith

ceren'i aradım şimdi, cv'mi göndermek istiyorum diye. mail adresini aldım, birazdan göndereceğim. ilgili kişilere iletmeniz mümkün mü dedim, cevap olarak eğer o bölümlerden sizinle ilgili görüşme talebi gelirse daha detaylı bilgi vermek amacıyla paylaşırız dedi. ben de tamam dedim. ama direk gönderemyecek sanırım. durum bu..

ayrıca bu süreçte başka neler yapabilirim falan diye de sordum, beklemede kalın dedi. haluk'u aradım açmadı. henüz başka bir harekette bulunmadım.

napsam ki? istediğim şirket ve bölüm bu. kaçırırsam sıkıntı yaşayacağım ..
  • camino real  (17.06.14 17:04:59 ~ 17:07:29) 
@camino real
Bence sen elinden geleni yapmışsın şu ana kadar. Bu noktadan sonra takipte kalabilirsin. Onlara biraz zaman verip CV'ni incelemeleri, aralarında görüşmeleri v.b. için sonrasında bir takip telefonu/e-mail'i gerçekleştirebilirsin sürecin n'olduğunu öğrenmek için. Beklemek biraz zordur ama yapacak bir şey yok. Belki bir yandan dayın da Ömer'i sıkıştırıp sorabilir.

  • Thredith  (17.06.14 19:14:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.