[]

Sarhoşken yapılanlar

Sarhoş olunca hiç düşünmediği/istemediği şeyi yapabilir mi insan?
Yoksa zaten içinde olup normalde cesaret edemediğini mi yapar?

"Sarhoşken yakınlaştık, ama normalde ben böyle bir şey düşünmüyorum" deniyor ya bazen. Ben buna takılıyorum. Benim bildiğim sarhoşluk, insana cesaret verir, kontrolünü kaybettirir. Yani belki bilinç altında olanı yüzeye çıkarır ya da öncesinde cesaret edemediğini yaptırabilir. Hiç var olmayan bir düşünceyi/duyguyu getirmez.

Yanılıyor muyum?

 
normalde cesaret edemeyeceği şeyleri sarhoş olunca yapabiliyorlar, alkol cesaret veriyor bence.


  • rock n roll  (17.06.14 11:38:28) 
yanılmıyorsun bence.
aynen dediğin gibi zaten içinde olup normalde cesaret edemediği/ayıp sayılacağı için yapamadığı şeyleri yapar.

  • innerbliss  (17.06.14 11:38:29) 
bahane hep onlar, oyle hic aklinda olmayan biseyi yapmazsin, sadece yapma ihtimalin dusuk olan seyler icin cesaretlenmis olursun alkol aldiginda.


  • nawres  (17.06.14 11:40:34) 
Bahane kesinlikle icinde yoksa nerden ciksin da gelsin o kafayla sacma sapan laflar hepsi.


  • duzsac  (17.06.14 11:44:47) 
alkolün içinde cesareti tetikleyecek bi madde yok. sadece otokontrolümüz düşüyor bi de arkasına sığınabileceğimiz bi şeyimiz oluyor tek sebebi bu.


  • exist is pretty  (17.06.14 11:45:07) 
kendini ve kontrolünü kaybedecek kadar sarhoş olursan zaten herhangi bir eylem gerçekleştirmeden sızar kalırsın. ama senin bahsettiğin durumda birinin düşündüğü ile diğerinin düşündüğü şeyler aynı olmayabilir. ikisi de içindeki "bir" dürtüye göre hareket etmiştir ama bu aynı dürtü olmasını gerektirmez.

not: üstüme alındım
  • loveinaflipbook  (17.06.14 11:45:31) 
O zaman cevab icinde soru sorayim ben de. Bi akrabamiz evlerinde genc kizlari da var. Adam iciyor iciyor, sonra muhtemelen salonda tabletten porno izlerken koltukta sizip kaliyor. Kiz sabah okula gitmek icin bi kalkiyor ki baba dal tasak donsuz bi halde salonda yatiyor. Kiz anlatmasa bana da inanmazdim, simdi bu herif sapik mi, rahat mi yoksa bu normal bi sarhosluk mu?


  • prisoner  (17.06.14 11:47:10 ~ 11:48:15) 
Aslinda ikisi de. Normalde 'bilmemkimle yiyismek' aklinda yoktur ama yiysmek aklinda vardir. Icince ortaya o durtu cikip karsisindakine bakmiyor olabilir. Dolayisiyla, eger numara yapip 'ay icimde yoktur boyle seyler, sarhosluk iste'ye yatmiyorsa olabilir.

Bunye meselesi de olabilir.ilk sarhoslugumda birine kot almisim annemin 'harcama ama dursun' diye verdigi parayla. Simdi ne yaptigimi biliyorum hep.
  • aychovsky  (17.06.14 11:48:32) 
normalde beyninde tek bir düşünce oluşmuyor. bir çok düşünce savaş veriyor, bir şekilde üstün çıkan, akılcı olanı yapıyor insan. hani o düşüncenin beynin derinliklerinde oluşması o kişinin normalde o şekilde düşündüğünü göstermiyor. bir şekilde oraya yerleştirilmiş, gerek hormonal/içgüdüsel gerek çevre ile. kişi o düşüncenin hiç farkında bile olmayabiliyor. alkolü alınca kontrol mekanizması devreden çıkıyor ve bu düşünceler kendini gösterebiliyor.

bu düşüncelere o an alkol de yol açmış olabiliyor çünkü düşünce dediğimiz şey beyindeki sinyallerle oluşan bir şey. David Eagleman Incognito kitabında çok güzel anlatmış bunları.
  • r_u_h  (17.06.14 11:49:31) 
Alkolün insana daha bir cesaret, daha bir umursamazlık ve kontrolsüz davranış dürtüsü verdiği bir gerçek. Bunun yanında "sarhoştum hatırlamıyorum" bahanesi ayrı bir saçmalık konusu ama. Onun anlaşılabilir tarafı benim için yok.


  • pandispanya  (17.06.14 11:53:23) 
Bana zerre cesaret vermiyor valla. Daha durgun ve uykulu oluyorum.

Bana verdiği tek şey aptal aptal hareketler yapıp ertesi günü alkollüydüm sori diyebilme şeyi. İtiraf edin hepinizde böyle amk. Her boku yiyip sonra alkollüydüm.
  • roket adam  (17.06.14 11:55:27) 
Süperego'nun devredışı kalıp ID'nin kontrolü ele almasını sağlıyor alkol.


  • angelus  (17.06.14 12:05:42) 
kişinin psikolojik durumuna göre değişebilmekle beraber sarhoştum hatırlamıyorum b12 eksikliğine bağlı olarak bilimsel olarak olabilmekte.
"sarhoşken yakınlaştık ama normalde ben böyle birşey düşünmüyorum" da yine aynı şekilde olabilir bir durum olmakla birlikte insan sarhoşken birileriyle yakınlaşmak istiyor ve bunun kim olduğu önemini yitiriyor olabilir. sonuçta sex varoluş amaçlarımızdan biri olduğuna göre aklımızda hiç var olmayan bir düşünce sayılmaz. sadece oradaki özne değişkendir ve bu sarhoşken üzerine çok düşünülmeyen bir şey olabilir.

he bu o zaman çok masum bir şey mi? diyebilirsin. hayır ona da katılmıyorum. eğer sarhoşken bu tarz şeyler yapıyorsan içmeyeceksin o kadar fazla demek ki. ağzımız var ve onunla içmeyi bilmeliyiz başka yerlere gerek yok!
  • ghaash  (17.06.14 12:22:18) 
sarhoşken ayık kafayla yapmayacağı şeyi yapan net gerizekalıdır.

alkol sadece duyguları yoğunlaştırır. mutluysan daha keyifli olursun, canın sıkkınsa ağlarsın. sevgilini zaten özlüyosundur ama iyice aklına düşer ve ararsın. zaten sevişebileceğin adama karşı daha istekli olursun ve adım atarsın. sonrasında pişman olmak çok saçma.

almanlar bi karar alırken önce içip düşünürlermiş, ayıkken hala aynı şeyi düşünüyolarsa yaparlarmış. konuyla alakası ne bilemedim ama aklıma geldi.
  • seksen9  (17.06.14 12:57:49) 
İlkel halimiz ortaya çıkıyor sarhoş olunca. Herkesi de sikmek isteyebiliyoruz bu sebeple, gözler zaten seçici olacak kadar iyi görmüyor da. Ama şu var, insan biriyle buluştuğunda içmeye gidiyorsa, çok da içmeyi aklına koyduysa böyle bir şey olacağını tahmin eder/öngörür. Eğer ilk defa sarhoş olmuyorsa.

edit: 4 yıl önce şöyle demişim hatta eksisozluk.com
  • loralynn  (17.06.14 15:15:46 ~ 15:16:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.