[]

GOT, Ejderhalar? Sıtanis-Duvar-Kalesi ve Yönetim Şekli ( Spoiler! )

ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu


kalesinin ejderhaları 3 taneydi. 3.sü kaçmış diye anlamıştım, ancak hapsedildikleri zindanda paylaşamadıkları parçaların 3. ejderhaya ait olduğunu söyleyenler var.

ayrıca; sıtanis bey, neden kuzeye, duvara geldi? duvar tarafsız bölge mi normalde? yoksa kralın şehrine mi bağlı(laenistırlara)? yabanilerin bir tarafı tutuşuyor zaten kış gelecek diye. duvarı geçip nispeten güneye geçerek rus politikası güdüyorlar. napcak bu adam yabanileri?

ek: bu kalesiyi o kadar övüyorlar, yönetim kabileyeti falan diye de, ben bu kadına bim şubesi bile emanet etmem(dizide göründüğü kadarıyla). çünkü ne yönetiyor, neyi nasıl yönetiyor belli değil. saldım çayıra mevlam gayıra yönetim şekli var gibi. belki kitaplarda bu konular ayrıntılı ele alınıyordur.

eğitim politikan, sosyal politikaların neler diye soran bir tek ben miyim :) mal-hizmet-sermaye ve emek dolaşımına nasıl bakıyor? dış politikasını belirleyen ana unsur belirsiz ideolojisi ve bunu yayma hedefi mi? yoksa en baştaki westeros hakimiyeti mi? falan filan işte.

ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu-ekmeleddin ihsanoğlu

 
oncelikle spoiler ibaresini cok begendim, kullanirim ben de telif hakki sana ait olmak sartiyla tabi ki.

ejderha parcalari degildi yav onlar, 2 tane inek gibi biseydi.

stannis orduyu guclendirmek icin geldi galiba kuzey'e. gercek kuzeylileri kendi ordusuna katacak.

khalesi'yi ben de hic begenmiyorum, tam bir umraniye kezbani, saclar sari kaslar siyah.
  • nawres  (17.06.14 10:35:42) 
3. ejderha başıboş dolanıyor ortalıkta ve en thelikelisi olduğundan laf geçirmek ve yakalamak daha zor.

stannis güneyde güçlü tyreller ve lannisterlarla savaşmaktansa bölünmüş kuzeyde boltonlarla ve greyjoylarla savaşması daha uygun daha dişe diş rakipler. ayrıca kızıl kadın kuzeye gitmeyi ateşte gördü geçen sezonda hatırlarsan.
bir de kral dediğin diyarın koruyucusu olur diyerekten ayrıca hala starklara bağlı beylikleri kendisine katabilir düşüncesinde

khaleesi kitapta daha çaresiz bir halde.
  • eleutheiros  (17.06.14 10:36:26) 
maester aemon'ın bütün krallara (kral olduğunu iddia edenlere) gönderdiği mektubu davos okuyor ve stannis'e veriyor. melisandre'de ateşe bakıp "tamam gidelim orada iyi şeyler olacak ben yanılmışım" diyor.

3. ejderha dolaşıyor ortalıkta. zaten en baştan beri diğerlerinden daha hızlı büyüyordu.

daenerys kitapta çok daha kötü durumda yukarıda da belirtildiği gibi. drogo ile evlendiğinde 13 yaşındaydı zaten. şu an 15 yaşında falan sanırım en fazla. biraz da semelik var tabii, şehri yönetmesi zor.
  • einherjar  (17.06.14 11:00:37) 
stannis güneyde yapabileceği hiçbir hamle olmadığına kanaat getirerek kuzeye geldi. sonuçta lannisterların tek düşmanı artık stannis. renly, robb, vs herkes yenildi. karasu yenilgisinden sonra stannis'in tek başına lannisterları yenme şansı yoktu. stannis'in ordusu 2-3 bin kişi olmalı. lannister + tyrell + king's landing 20-30 bin vardır. bu kadarlık bir kuvvet anca ejderha adası ve fırtına burnu'nu tutmaya yeterdi.

duvar tahtta bağlıdır ancak diğer tahtta bağlı bölgelerin aksine taraf tutmaz. örnek olarak tyreller kralların çarpışması dediğimiz isyanlarda lannisterların tarafına geçti. gece nöbetçileri ise tüm krallara eşit davranır, diyarın işlerine karışmaz, tek düşmanı duvarın kuzeyidir. stannis de gelse tommen de gelse muameleleri değişmez. sen isyancısın diye stannis'e burun çevirip saldırmaya kalkmazlar.

stannis'in ne düşündüğünü bilemeyiz. sadece şunu biliyoruz ki kuzey hala karışık. lannisterların adamı boltonlar kuzeyin koruyucu ilan edildi ama huzur sağlamış değiller. ramsey'in en son moat cailin'i alması filan hep bu yöndeki çabaları. boltonların ordusu ise 5 bin civarında olmalı.

kuzey stratejik bir nokta çünkü güneyden öyle kolay kolay yardım getiremezsin. bolton kuzey westeros'un kalanından daha büyüktür demişti. yardım gelse bile arazi koşulları ile beraber winter is coming mottosu nedeniyle güneyli askerler zorlanacaktır. zamanında catelyn'in renly'nin askerleri için "bunlar yaz şövalyeleri, kış gelince hepsi haşat olacak" demişti. yani yardım gelse bile sayılar arasında uçurum yoksa disiplinli bir kuzey ordusunu alt edemezler. tüm bu nedenler stannis'in kuzeyde tekrar güçlenmesi için uygun ortamı oluşturuyor.

bu tip tartışmaları özlemişim. varsa yoksa millet spoiler soruyor:)
  • hayley williams ile evlenecek genc  (17.06.14 11:16:41 ~ 11:22:35) 
______________________the winter is coming____________________

Hayvanları bağlayabilmek için önlerine yem koydular, drogon değil o et parçaları yani.

Stannis bir adamlık örneği sergileyerek, kral olmanın hak kadar sorumluluk da olduğunun bilincine vardı ve ülkenin asıl meselesine döndürdü dikkatini. Çünkü duvar düşerse herkesi yabaniler/zombiler falan öperken güneyde kimin hüküm sürdüğünün bir önemi kalmayacak.

Daenerys'e iyi bir kraliçe demelerinin iki sebebi var: 1)Ejderhalar 2)Memeler. Bir tek Mirri'yi yakıp ejderha yumurtalarını canlandırdığında bi badass'liğini gördük ondan sonrası bildiğin ergen kız hareketleri. Westeros'a gitmek istiyorum ama buradaki halkımı da bırakmak istemiyorum, köleliği kaldırıcam ama eski kölelere nereden iş bulacağımı bilmiyorum, ejderhalarımı eğitmekle uğraşamıycam ama çoluk çocuğu da yemesinler...
  • witcher  (17.06.14 11:56:41) 
ejderha teorisini hangi beyin özürlü ortaya attı çok merak ediyorum.

stannis, gece nöbetinden tüm lordlara ve krallara gönderilen yardım talebine istinaden duvara geldi. duvarı yabanıllardan korumak ve burada alacağı galibiyet sayesinde kuzeyi arkasına alabilmek için.
  • tchuck  (17.06.14 12:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.