[]

Camiye giden herkes hatasız namaz kılıyor mu sizce ?

özellikle sadece cuma namazına gidenlerin hatasını fark ettiğiniz oldu mu ?




 
%50'si hatalı kılıyor.. çok farkettim. en çok da rükuya giderken görüyorum. neler gördüm neler. adam rükudan kalkıp secdeye giderken sanki bel esnetme hareketi yapıyor. 90 dereceden 130 dereceye çıkanı da gördüm 220 dereceye çıkanı da.


  • yapma volkan  (16.06.14 00:34:43 ~ 00:35:36) 
dualarda falan hata var mı onu bilemeyiz ama onun dışında hata yok bence kimsede.

otururken hani bi ayağımızı normal koyup diğer ayağımızı dik koyuyoruz ya kırarak, o konuda hata yapan çok var
  • fuerteventura  (16.06.14 00:35:30) 
secdede kolları dirsekten yere koymaman lazım mesela. yapan çok.


  • bass solo take one  (16.06.14 00:38:22) 
bu konularda cahil birisi olarak soruyorum, dualar nasıl oluyor bir sıralaması falan var değil mi? lisede din kültürü dersinde öğrenmiştik ama garip gelmişti ve "sadece fatihayla bile namaz kılınır" lafını duyup öyle yapmıştım. O aralar cumaya gidip bildiğim duaları okuyordum fatiha-ihlas-nas-felak vs. Yanlış mı bu durum?

şimdi agnostik olduk çıktık iyi mi :D
  • rodriguez2  (16.06.14 00:39:43) 
secdeye burnunu koymayan bile var. adam kafasının üstünü değdiriyor milim:)
çok cahiliz çok. hocalar tutup adam gibi göstermesi lazım bir cuma namazının hutbesinde.
böyle böyle kılın diye.
ama hiç oralı değil.
  • yapma volkan  (16.06.14 00:57:33) 
@rodriguez2

aslında sırası var evet.
kuran-ı kerim'de tebbet suresi idi sanırım oradan başlayıp yukarıdan aşağıya doğru ilerliyorsun. yani en son felak suresi okunuyor da çok da önemli değil galiba. bildiğin duaları okusan da yeterli yani.
  • yapma volkan  (16.06.14 00:58:53) 
normalde secdede 2 ayak yerden kesilirse namaz bozuluyor diye biliyorum ve bu hareketi farketmeden yapan o kadar çok insan gördüm ki sayamadım :/


  • kuul  (16.06.14 01:08:38) 
yaradana ibadet ederken din kardeşlerinin hatalarını izleyen de varmış vay arkadaş.


  • dinsiz adam  (16.06.14 01:26:09) 
@dinsiz adam,

izlemekle görmek farklı şeyler azizim. camiye girdiğin anda ibadete başlamıyorsun sonuçta. sen henüz başlamadan başkalarını sünnet vs kılarken görmüş olabilirsin mesela.

deyıl mı ? :/
  • kuul  (16.06.14 01:37:13) 
@dinsiz adam

zihniyetin belli ama hadi söyleyeyim. sünnet denilen bir şey var. kıldıktan sonra hocayı bekliyorsun farzı kıldırması için. o ara insan doğal olarak sağa sola bakıyor. çünkü sağda, solda, önünde ve arkanda adamlar namaz kılıyor.
  • yapma volkan  (16.06.14 01:42:01) 
hatasız kul olmaz.


  • air  (16.06.14 03:31:11) 
Tabiki kılmıyor. Selam verirken gözler omuzlara bakmalı mesela, git bak en az yarısı yapmıyordur bunu. Özellikle yaşlılar çok hata yapıyor. Kimisi secde de 3 defa söylenecek şeyi takır takır 5 defa, 6 defa söylüyor. Ben de yanındayım duyuyorum. Olm ben neler neler gördüm lan. Bazı ilginç adamlar da var. Mesela eliyle koluyla değişik hareket yapanlar falan. Mezhep farklılığından doğan hareketlerden bahsetmiyorum bu arada.Daha neler neler.


  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (16.06.14 04:11:37 ~ 04:12:18) 
Kuul +1, en çok iki ayağını secdede kıçına yapıştıran görüyorum. Sonra, arkasında koskocaman hayvan / insan baskısı olan tshirtlerle namaza geliyorlar, önünüzde dikiliyorlar. Bir de arkadaşlar tshirtlerini veya gömleklerini pantolonunun içine sokmuyor, inan bir tanesinin secdeye giderken kıçının üst kısmı, ben diyeyim 1/3'ü siz diyin çeyreği meydandaydı.

Başka bir sinir mevzu da insanların özellikle yaşlıların acayip seslerle esnemesi, öyle iştahlı esniyorlar ki!

Ne kadar etrafına bakmamaya çalışsan da adam senin önünde bunları yapıyor, ister istemez gözüne batıyor. Ama tabii ki, belki de özünde benden daha güzel ibadet ediyorlardır.
  • Tutkun  (16.06.14 08:50:41) 
Hani önemli olan niyetti? Namaz kılarken "ay dirseğimi nasıl tutsam?", "aman belim çok açı yapmasın fazla gerilmesin", "oy ayağımın üstüne mi oturdum" diye düşünmekten namaza, hissiyata odaklanamadıktan sonra, kendini bırakamadıktan sonra ne anlamı kaldı arkadaş?

Eskiden arada gittiğimde ben de hatalı kılardım, doğru dürüst bilmediğimden. Zaten direkt olarak herkesin doğru kılmadığını kanıtlamış oldum böylece.
  • r_u_h  (16.06.14 09:37:52 ~ 09:38:58) 
Cuma namazı sırasında camilerin dışına taşan kalabalık oluyordu bir aralar, sokaklara örtü yayıp namaz kılıyorlardı.

Bir çok defa bu namaz kılacak bayların içinden bazı kişilerin çevreden geçen kadınlara hoş olmayan bakışlarını gördüm. Önceleri gözleri niye etrafta anlayamıyordum, sonra fark ettim ki baş göz hareketleriyle birbirlerine selam veriyorlardı. Gelenler esnaf, çalışan falan. Bakıyorlar kim gelmiş, kim gelmemiş, ben de buradayım hee diye kendini gösterme çabaları filan. Yani kendinden olanı tanıma, kendini tanıtma çabası vardı. Aralarından bir kaçı da kadına kıza bakma alışkanlığına devam ediyordu demek ki.

Şimdi yapma volkan'ın açıklamasını okuyana kadar "namaz içinde nasıl oluyor bu" diyordum. Demek hocayı bekliyorlarmış.

Sonra kesildi sanki o sokaklara taşma olayı, şimdilerde pek görmüyorum, denk gelmemiş de olabilirim.

(kadın gözüyle bir dönemin cuma namazı değerlendirmesi olarak cevapladım)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (16.06.14 10:25:42 ~ 10:26:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.