[]

Anlayipta anlamamis gibi yapmak.

Birseyi anlamamis gibi yaptiginiz oluyor mu kasitli olarak? Yapiyorsak hangi durumlarda neden boyle yapiyoruz? Karsi taraftakinin tavrinin sebenini bilipte bilmiyormus sasirmis gibi davranmak falan bunun gibi seyler. Yani ne olursa, herhangi birseyin farkinda degilmis gibi yapmak, gormezlikten gelmek falan. Bunlari neden yapiyorsunuz? Toplu tasimada ayakta duran teyzeyi farketmemis gibi yapmanin nedeni belli mesela. Cinsiyet de belirtirseniz iyi olur.

Edit: Anlamamis gibi yapmak dedigim, gormezden gelmek, farkinda degismis gibi yapmak falan bunlar da dahil. Bi de cinsiyet dedik yav:)

Edit2 bir ornek: bir arkadasla kahvaltiya gidecegiktik bir yer onerdim mail ile resmini attim mekanin guzel yer dedim. Guzel yere benziyor da nerde burasi uzak mi falan diye sordu sonra anlastik oraya gitmek konusunda. Sonradan tesaduffen ogrendimki orayi cok yi biliyormus, gidip gelmisde bu arkadas. Niye bilmiyormus gibi yapti nerde falan diye sordu anlamadim.

 
karşı taraf anlatmaya istekliyse ve sevdiğim biri ise anlatmasına müsade ediyorum.
erkek

  • basond  (14.06.14 00:28:55 ~ 00:39:24) 
bazen karşımdakinin yalan söylediğini bildiğim halde "ne? anlamadım?" gibi şeyler söylüyorum, ikinci kez anlatışındaki tutarsızlıkları ölçüp kendisinin de bunu fark etmesini sağlıyorum, yalan söylediğini bildiğimi anlaması için, iğnelemeden. bunu yapmadığım zamanlarda yalan olduğunu bildiğim halde geçiştiriyorum, evet haklısın gibi şeyler söylüyorum. o an yeri olmayan ortamlarda söylenen şeyleri ben biliyorsam bilmemezlikten gelip susuyorum. sonucunda tartışma çıkacak şeyler varsa yine bilmemezlikten geliyorum. bu tip şeyler. tamamen ortama ve karşımdaki kişiyle yakınlığıma göre değişir.


  • harekatamiri  (14.06.14 00:31:24) 
benden hoslanan ama cirkin olan bir kizin hareketlerini sanki anlamiyormus gibi davraniyordum.
telefonu falan verirdi mesajlarina bakardim
kutsalboka yavsiyorum falan tarzi seyler vardi aq.
sonra pes etti baska birini buldu.
aslinda bu daha once.bir kere daha olmustu.
bir kere daha.
aslinda cok defa oldu.
not:erkegim
  • kutsalbok  (14.06.14 00:32:19) 
bazen zaman kazanmak icin ilk soylendiginde anlamamis gibi yapiyorum.

karsidakine ayip olmasin diye cok samimi degilsem sasirmis gibi yapiyorum bazen.
  • nawres  (14.06.14 00:32:47) 
Ha bir ornek vereyim, sagda solda tanidigi gorup gormemis gibi yapma olayi var bilirsiniz. Isin tuhaf tarafi bunu sadece asoslay insanlar yapmiyor benim gordugum. Ben de tiyatroda falan tanidik gorup farketmemis gibi yapmistim birkac kez aslinda. Bir arkadasi konser cikisinda gordum, onunden gectim hala orali olmadi, sonra ben yanina gidip selam verdim. Beni gercekten gormediyse namerdim.
Ama dedigim gibi ben de yaptim boyle seyler. Niye yaptim bilmiyorum ama sacma geldigi icin artik yapmiyorum.

  • delifaruk  (14.06.14 00:46:05) 
ya ben hep tam tersini yapıyorum. anlamadığım halde anlamış gibi yapmak adsfdasga azıcık mallık var. bu dediklerin hemen hiç başıma gelmiyor :(


  • kerbeee  (14.06.14 00:49:11) 
karşımdakinin asıl niyetini anlamak için yaptığım oluyor bazen.işe de yarıyor ha.


  • setra  (14.06.14 00:51:22) 
Kendini her konuda master sanan insanlara böyle davraniyorum. Anlatamiyor gibi hissediyor bi an sonra benden şüphe edince hah soyle desene ya bak bu kadar basit soylemek varken neden böyle anlattin ki diyorum. Kuduruyo o an işte. Ama boyle sacma bir insanı bu hale getirmek aşırı zevk veriyor bana ne yalan soyliyim.


  • rubiks cube  (14.06.14 00:53:19) 
kendimi avantajli duruma gecirmek icin. en cok yaptigim seylerden biri.


  • madeleine elster  (14.06.14 00:55:01) 
bazen anlamamış gibi yapmak ya da benim de yaptığım bir şeyi başkasında ilk defa görmüşüm gibi tepki vermek bana daha kolay geliyor, ne için kolay geliyor bilmiyorum ama daha kolay geliyor işte


  • elyafiyaffellaffelebelyafelyaf  (14.06.14 01:01:43) 
@elyafiyaffellaffelebelyafelyaf iste bunu neden yaptigini merak ediyorum insanlarin.


  • delifaruk  (14.06.14 01:05:04) 
işime gelmeyen iş ve olaylarda yapıyorum öyle, 45 dakka tekrar tekrar anlattırıyorum, e tabi haliyle lan buna laf anlatacağıma gider kendim yaparım ameka diyenler oluyor, buradan da kara geçiyorum eheheeh


  • killerbee  (14.06.14 02:17:56 ~ 02:18:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.