[]

Nasıl ezber yapıyorsunuz?

Ezberlemem gereken Almanca paragraflar var. Paragrafları okuduğum zaman anlayabiliyorum lakin paragraflar pek aklımda kalmıyor. Çok uzun olmayan bu paragrafları ve kimi uzun cümleleri ezberlemem lazım. Ben ezberleyeceğim kısımları yazıp sürekli okuyorum ama istediğim verimi bir türlü alamıyorum.

İyi ezber yapıyorum diyen arkadaşlar, siz nasıl yapıyorsunuz bu işi? Nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz? Bir el atın rica ediyorum.

Teşekkürler.

 
konu ne bilmiyorum ama okuduklarını filmmiş gibi canlandır gözünde.birşeylerle bağdaştır. senaryo yaz.


  • innerbliss  (13.06.14 14:05:26) 
sesini kaydet okurken sonra sürekli dinle. bir iki dinledikten sonra okursun zaten.


  • rubiks cube  (13.06.14 14:08:02) 
Mantlıklı lakin ezberlemem gereken şeyler salt kuramlar ve hipotezler. O yüzden nasıl bir senaryo yazabilirim, hiçbir fikrim yok.


  • gyroscope  (13.06.14 14:09:28) 
Önce ilk cümleyi ezberleyene kadar, 5 kez. Sonra ikinci cümleyi ezberleyene kadar 5 kez. Sonra ilk ve ikinci cümleyi beraber 10 kez. Sonra üçüncü cümleyi 5 kez. Sonra 1-2-3 numaralı cümleleri birlikte 10 kez okuma şeklinde gidiyor. Yazarak değil, gözleri kapatarak akıldan okumak lazım.


  • pandispanya  (13.06.14 14:09:47 ~ 14:10:28) 
Anlama odaklanman işi uzatır. Ben sadece okuduğum texte odaklanırım anlama değil ve de ezberi gereken günden bir gün önce yaparım, günler öncesinden değil.

Aynı şeyi ardı ardına okuma yöntemini pek tutmuyorum açıkçası. Finallerde bir arkadaşımla birlikte çalıştık, defalarca okuma yöntemiyle CB ile zor geçti, benim en kötü dersim BA. Tamamen ezber.
  • perfectum  (13.06.14 14:13:31 ~ 14:15:50) 
sabah erken kalkıp sesli okuyup ezber yapardım.. birde kısım kısım ezber


  • dokuzonbeş  (13.06.14 14:19:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.