[]

Canon eos 450d resimlerin beyaz çıkması

Evet arkadaşlar aynen başlıktaki gibi.. İlk slr makinemi aldım ve tercihimi canon eos450d'den yana kullandım.. Süper fotoğraflar elde etmeme rağmen şöyle bir durum var ki çektiğim fotolar genelde beyaz tonlarda çıkıyor, yani renklerdeki canlılık fotoğraflara pek yansımıyor.. Sebebi ne olabilir ? acemi olduğum için kafama göre bir kaç ayarı kurcaladım ama hala renklerdeki canlılığı fotoğraflara yansıtamadım beyaz yoğun fotoğraflar elde ediyorum.. Özellikle gündüz çekimlerinde renklerdeki canlılığı fotolara yansıtmam için ne gibi ayarlar yapmam lazım ?




 
iso değerlerinden olabilir.


  • rentts1  (17.06.09 11:00:03) 
pozometreyi kullanıyo musun?


  • teritori  (17.06.09 11:02:28) 
@rentts

Zaten günlük çekimlerde en düşük iso değeri olan 100'ü kullanıyorum..

@teritori

pozometreyi kullanıyorum ama pozometre o kadar hassas ki en ufak bir açı değişikliğinde hemen denge ayarından şaşıyor.. Bazı ışık ayarları var en son ondan şüphelendim ben.. Awb, florasan, gün ışığı gibi.. Bunlardan olabilir mi renklerin canlı çıkmaması ?
  • joehigashi  (17.06.09 11:02:45 ~ 11:04:17) 
lcd ekrana bak, -2, -1, 0, 1, 2 gibi değerler olacak. fotoğraf çekerken o değer 0'ın sağında mı çıkıyor? onu 0'da dengelemeye çalış.

program (P) moduna al öyle çek, sonra makinenin hangi değerlerde çektiğine bak, manuel moda (M) geçip o değerler üzerinde kafana göre oynayabilirsin.
  • deckard  (17.06.09 11:02:52 ~ 11:03:48) 
örnek bir fotoğraf alırsak pek de güzel olurdu...

iso değerlerinin yüksekliğinden olur, az pozlamaktan olur.. sebep çok..
  • vital  (17.06.09 11:04:17 ~ 11:05:18) 
şu an iş yerindeyim.. Öğlen eve uğrayacağım.. Ordan çektiğim bir foto örneğini buraya koyarım..


  • joehigashi  (17.06.09 11:05:02) 
@joehigashi, "Awb, florasan, gün ışığı gibi.. Bunlardan olabilir mi renklerin canlı çıkmaması?"

bu bahsettiğin white balance. renklerin canlı çıkmaması bununla ilgili tabii ama ilk sorduğun soru fotoğrafların overexposed olmasıydı. renklerin canlı çıkmamasıyla fotoğrafların aşırı beyaz çıkması (overexposed olması) farklı şeyler.
  • deckard  (17.06.09 11:07:58 ~ 11:10:47) 
çekilen fotoğrafları makinede incelerken histograma bakın, histogram sağa yanaşmışsa fotoğraf overexposed/fazla pozlanmış, sola yaslanmışsa underexposed/az pozlanmıştır. dengeli bir histogram da çan eğrisi gibi görünür hemen hemen. beyaz ayarı (white balance ise awb de olsun en azından başlangıçta, siz elle beyaz ayarı yapmayı öğrenene kadar) bu arada makineyle beraber gelen el kitabını OKUYUN. Bitirince tekrar OKUYUN :D. yıllardır D-SLR kullanırım, hala arada sırada el kitabını okuyup vay be dediğim şeyler çıkıyor.


  • justaddwater  (17.06.09 11:56:14) 
contrast-saturation-color tone üçlüsünü de bir kurcalayınız efenim.


  • paradoxical  (17.06.09 15:13:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.