[]

Şehirler arası scooterla yolculuk

15O cc motorumla yol yapayım diyorum? 300- 350 km gibi. Çok tecrübeli değilim ama, Ankara'da genelde otobanda kullanıyorum. 80 90 100 gidiyor işte ama, gaz kolunu sonuna kadar açmıyım, motor şişmesin diye 85-90 gidiyorum (ibre doğru ise). ne dersiniz?
Kız olmam cevabınızı etkiler mi? Tam kapalı kask takınca belli olmuyor gerçi.



 
nasıl bir fizigin var? kask takınca kız oldugun belli olmuyor?.


  • all girls dream  (12.06.14 17:28:01) 
her 100-120 kilometre için 25-30 dakika mola verirseniz istediğiniz kadar gidebilirsiniz.

150cc ortalama bir scooterın düz yolda son hızı 100 oluyor, tavsiyem sizin 85-90 arası bir hızla gitmenizdir.
  • mosakale  (12.06.14 17:28:10 ~ 17:28:33) 
bu konuda daha doğru cevaplar alabilmen için www.facebook.com


125 cc ile artçılı yunanistan turu yapan insanlar var. 100 km de 15 dk ara vererek rahatlıkla gidebilirsin.
  • prezarlatif  (12.06.14 17:30:21 ~ 17:31:19) 
@prezarlatif 125 cc motosikletler benim motordan hızlı gidebiliyor. Scooter biraz daha farklı


  • fiber  (12.06.14 17:39:30) 
motor o yolu rahatlıkla gider, sürekli rüzgar alacağından hararet yapıp şişme gibi bir derdi de olmaz. zaten 4 zamanlı ise hiç olmaz öyle bir derdi.

daha önce ortalama 100 km lik rotalar yapmadıysan senin için çok yorucu olur.

dikkatin dağılmaması için sık sık mola vermelisin, dehidrasyona girmemek için soğuk olmayan su içmelisin sık sık.

güzergahın hızlı bir otoban ise hızın (yavaş hızın) tehlike yaratabilir.

kamyonların ve otobüslerin bile senden daha hızlı gittiğini düşünürsek çok çok dikkatli olman gerekir.

hele ki kadın olduğun anlaşılır da bir öküze denk gelirsen seni sıkıştırıp tehlikeye atabilirler.

bence yanına bir motor daha bul, bu hem görünürlüğünüzü arttıracak hemde olumsuz koşulları biraz daha olsa bertaraf edecektir.

hele ki çin malı bir motor ise ve dilinden anlamıyorsan yolda yapabileceği süpriz arıza veya sıkıntılar yolculuğu cehenneme çevirebilir.

ne kadar tecrüben olduğu da çok önemli, lütfen iyi düşünüp emin olmadan bu kadar uzun bir yola böyle küçük bir motorla çıkma.

bu yazdıklarımı hep genç ve acemi bir sürücü olduğunu düşünerek yazdım.

yılların rider'ıyım ama uzun yola hiç çıkmadım dersen bilemem.

keşke istanbul da olsaydın, bende yeni aldığım motorun rodajı için 400-500 km lik bir güzergaha gitmek gelmek istiyorum. bahane olurdu.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (12.06.14 17:47:58) 
şehirlerarası yollar biraz daha tecrübe ister.
çıkmadan önce 100-200kmlik rotalar al..
şehiriçinden ve otobandan farklı olarak aşırı kamyon;tır vs olacak; kesinlikle motorları görmüyorlar.
toplam hızın ve ağırlığın düşük olduğu için araçların rüzgarı savurabilir.
80km ile gidersen de mutlaka seni sollamak isteyen ağır/hafif vasıtalar olacaktır.
sürekli dikkat isteyecek..
  • deneme2  (12.06.14 17:52:02) 
Tırlardan uzak dur :)
İyi yolculuklar.

  • aithra  (12.06.14 18:02:05) 
merhaba bu soruyu bir süredir şehir içi - dışı maxi scooter kullanan biri olarak cevaplıyayım.

bence tek başına yapma mümkünse yanında bir badi olsun. uzak mesafelerde tek sorun kaza yapmak değil. benzin bitmesi, lastik patlaması, motor arızası da olabilir. aslında hazır yaz gelmişken ilk bir kaç uzun yol (200-300 km) denemesini bir motor grubu ile birlikte yapabilirsin. bir sürü motosiklet grubu var ve neredeyse her hafta sonu birileri bir yerlere gidiyor. takıl peşlerine.

150 cc aslında uzun yola uygun bir hacim değil. gidilmez mi gidilir ama bu senin sabrınla ve bedensel mukavementinle alakalı. yani motor gider ama yorulan sen olursun. bu arada motorun çin malı olmadığını varsayıyorum.

uzun yolda zaten seyir sürati çok yüksek olamaz çünkü yorucu oluyor sadece aralarda büyük araçlardan kurtulmak, araç sollamak veya rampada sıkışmamak adına güçlü bir motor iyidir.

bu arada bir gidiş - geliş yol hesabı yapacaksan saatlik ortalama hızı molalar hariç 60 km gibi düşünmek faydalı olur.
  • orpheus  (12.06.14 20:03:17 ~ 20:06:55) 
motorunu iyi tanıyorsan, az çok çıkabilecek sorunlara karşı ön araştırma yapıp buna göre yanına ufak tefek alet edavat alabilirsin, zorlayacak en büyük etmenlerden biri büyük araçları geçerken türbülansa girmen olarabilir ki zaten kullandığına göre bunu biliyorsun diye tahmin ediyorum, 150 cc ile rahatça yol yapabilirsin ybr 125 ile dünyayı gezen insanlar var, ben yanıma genelde iki telefon alırım bitanesi eski şarjı uzun gidenlerden, hatrı sayılır derecede uzun yol tecrübem var başıma öyle büyük bir sıkıntı gelmedi benim bir iki kere yolda kaldığım oldu ondada yoldan geçen tüm motorcular durdular :), bende bir motor görürsem mutlaka dururum, ufaktan bir rota çalışması yapabilirsin nereden benzinlik var acil durumda nerede kalabilirim gibi, 100 km dinlenme olayına kesinlikle katılıyorum dikkatinin dağılmaması için, bol bol su içmeni tavsiye ederim zira farkına varmadan aşırı su kaybı oluyor, bir anı: kastamonu da bir festivale scooter ile bir kız gelmişti aynen tek başına ilk defa uzun yol yaptığını söylemişti ve çok heyecanlıydı çok güzel bir andı, sahnede alkışlamıştı herkes. bir sürü insanla tanıştım, insanlar hep merak ediyor bir sürü soru soruyor durduğun yerlerde, hiç kötü niyetlisine denk gelmedim ben. bir sürü anım var böyle


  • mirty  (12.06.14 20:42:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.