[]

yere un dökerek kız alarmı yapmak

annemin "sen evde nasıl hayatta kalıyorsun oğlum tek başına?" demesinin ardından, "aman anne birkaç kız çağırıyorum onlar hallediyor her şeyi." gibi muzip bir cevap vermem sonucunda, annemin "hmm! yere un döker, anlarım kızın gelip gelmediğini bak." demesiyle beni meraklandırmış eylemdir. "nasıl ya?" diye sordum, "orası bana kalsın." deyip göz kırptı bir de üstüne.

yani annem evde yere un dökerek o yokken eve bir kız atıp atmayacağımı anlayabileceğini iddia ediyor. aradım taradım, oturdum ve uzun süre düşündüm ancak bunun nasıl gerçekleşebileceğine dair bir fikir bulamadım. bilen var mı?


 
cool story bro :)


  • mea maxima culpa  (10.06.14 21:26:26) 
kızların ayağı senin ayağına kıyasla daha ufaktır, yerdeki ayak izleri belli oluyor herhalde un dökünce. boyuttan da anlıyordur.

ben böyle düşündüm.
  • sedolima  (10.06.14 21:27:38) 
Bi bizmiydik evimizi kendimiz temizleyen ulan. Herkes kız çaırıyo.


  • anonymice  (10.06.14 21:28:12) 
ben de ayak izinden şüphelenmiştim ya. ya da un saç maç çekiyor herhalde bir şekilde. ciddi ciddi bir sürü kız çağırıp evi temizleteceğimden değil, bir tane çağırırım en fazla. :p sadece annemin iddiası merak uyandırdı. öylesine bir geyikti yoksa.


  • jack of hearts  (10.06.14 21:33:17 ~ 21:33:40) 
annen ağır the skeleton key spoiler'ı vermiş. :/


  • hikaye mesture  (10.06.14 21:35:13) 
çok daha basit olabilir, eğer çok üşengeçsen un dökülünce sen temizleyemezsin süpürsen yine de az da olsa kalır. Kız gelip belki viledayla falan siler. Temizse kız vardır değilse yoktur gibi bi mantık :D

bence buradan senin hiçbir yeri temizlemediğin anlaşılıyor. :D
  • rodriguez2  (10.06.14 21:37:54 ~ 21:38:27) 
daha ziyade yemek yapmamamdan öyle dedi, temizlik değildi konu pek.


  • jack of hearts  (10.06.14 21:41:19 ~ 21:41:34) 
abi bu olay paranormal activity'de vardı, kapının eşiğine un döküyorlardı, gece hayalet odaya girince una basıyordu ve yerde ayak izleri çıkıyordu undan.

göz kırpması da illüminati belirtisi olabilir.

anneden uzak dur.
  • knight of cydonia  (10.06.14 21:43:26) 
Degisik bi yere un dokecek
sen kazma ( pejoratif bir muhteviyati yok ) 5 kere de temizlik yapsan o un orda kalir, gormezsin.
Hanim kiz gorur temizler ...
diye mi dusunmus aceba?


Gerci ben bu onkabulun yanlislandigi cok erkek taniyorum, temiz titiz temizlik yapan, utu yapan, bir o kadar da sacma sapan beceriksiz kadin .
  • cecilia  (10.06.14 21:47:42) 
O eski bir anne geleneği. Anne kapının arkasına un döker, eve gelen kız gerçekten kapının arkasını süpürmüşse temizliği iyi yapmış demektir ve annen sana o kızı alır. Burada temel varsayım, gelen kızın evde enikonu temizlik yaptığı ve kapının arkasını da sileceği.


  • aychovsky  (10.06.14 21:58:18 ~ 21:59:31) 
annen söylediyse bir mantık aramaman lazım bence. annede mantık aranmaz.


  • troll degil  (10.06.14 22:15:03) 
Aychovsky +1

Erkek yuzeysel temizler, kizsa derinlemesine temizleyip kose bucak siler gibi bir mantik. Kapi arkasi olmadi baska bir yer de olur. ama yuzeysel temizlendiginde kalacak bir yer.

Ayni sekilde o kizlari test etmek icin bir de hasir altina bakarlarmis. Tabi evlerde artik hasir yok o ayri. :)
  • dahinnotha  (10.06.14 22:17:07) 
Bu bir deyim, atasözü filan gibi bir şey olmasın? Eskiden kullanıyordur büyükleri, herhangi bir çakallık yapar yine anlarım demiş olabilir mi ki?


  • pokepoke  (10.06.14 22:27:03) 
Üşenmek anlamında "ipe un sermek" deyimi var ama konuyla ilgisi yok. Konuyla ilgili ve başka bir unlu deyim varsa bilmiyorum.


  • aychovsky  (10.06.14 22:35:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.