[]

Milliyetçilik, militarizm falan

Referans: eksisozluk.com

Sözlükte gereksiz yere çok yaygın değil mi? Yüce muhteşem türk devletinin onuru, 5 milyon yıllık tsk teşkilatı, ülkedeki son mermi bitene kadar bayrağı savunmak vesaire? Bayrakları bayrak yapan bayrak imalatçıları değil miydi? Eğleniyor muyuz gençler?


 
sadece sozlukte degil, genel olarak gereksiz yere cok yaygin, keske bitse de kurtulsak kutsalla kandirilanlardan.

bunun din versiyonu da var, o da kotu, o da tehlikeli.

kutsali dayayip herseyi yaptirabiliyorlar bazi az gelismislere.
  • nawres  (09.06.14 17:16:26) 
sözlük=türkiye

2000 başlarını hatırlıyorum da çok daha alternatif, çok daha yer altıydı. hem kültğrü, hem mizahı, hem ideolojisiyle (daha doğru ideolojisizliğiyle). şu anda türkiye ortalamasına gelmiş durumda. o yüzden şaşırmaya lüzum yok. ülkeye nasıl tahammül etmeye çalışıyorsak sözlüğe de tahammül ediyoruz artık.

şimdi dallamanın biri gelecek, ortalamalaştıysa ne olmuş, bunun nesi kötü, ülke insasını temsil ediyor işte diyecek. o lavuğa da şimdiden kafam girsin.
  • sir gawain  (09.06.14 17:19:16 ~ 17:21:11) 
Daha bugune kadar milliyetciligin neden kotu oldugunu aciklayabilen bir kisi cikmamisken kalkip kotu diye dalga gecmek neyin kafasi? Din kotu, ateizm kotu, uyusturucu kotu, uyusturucu almamak kotu, sebep? Yok, cunku ali agaoglu'yum ben oyle diyorum. En guzeli de daha kendi gorusunu aciklamaktan aciz insanlarin kendi milletinin cahilligi ve uretememesiyle dalga gecmesi.


  • Nohut Bey  (09.06.14 17:26:49) 
milli egitim'in tornasindan gecmislik icin vaka-i adiye...

"bayraklari bayrak yapan bayrak imalatcilaridir" diyen sair mahkemede cezasi okunurken "sizinle ayni cagda ayni ulkede yasamaktan utaniyorum" gibi birsey dedigi icin "heyete saygisizlik"tan bir cezaya daha carptirilmisti.

halki askerlikten sogutmak 6 aydan basliyordu en son... isitana odul yok. halk kim, ben de bilmiyo'm.
  • o da olur  (09.06.14 17:37:41) 
bence de sadece sözlük değil, toplumun büyük bir kısmı milliyetçi ve militarist ne yazık ki... bu tip hoşgörüsüzlüklere ve "en üstün olan benim milletimdir, benim dinimdir, benim düşüncemdir" gibi bağnaz düşüncelere sahip olması için toplum, "bağzı" siyasi otoriteler tarafından adeta teşvik ediliyor, insanlar böyle olmaya sistematik yöntemler uygulanarak özendiriliyor; çünkü bu durum, "bağzı" siyasilere oy olarak geri dönüyor. acı ama gerçek...


  • girdaptaki  (09.06.14 18:36:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.