[]

Aranızda cinlere inanmayan müslüman var mı?

Malum, sözlükte bu konular gündemde bu aralar, merak ettim ben de.




 
teoride, cinlere inanmayan müslüman değildir. zira kurandaki bir ayeti bile inkâr etmemen gerekiyordu yanlış bilmiyorsam.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (06.06.14 16:48:42) 
eksi sozlukte eksiyen adam +1


  • and justice erol  (06.06.14 16:50:35) 
kuranda geçen birşeyi inkar eden müslüman değildir. net.


  • warrior princess  (06.06.14 16:59:35) 
içki içip zina yapan da müslüman değil demek ki o zaman. hayda müslüman kalmadı. üstteki cevaplar +1


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.06.14 17:12:21) 
@proletarier aller lander vereinigt euch
içki içmek yada zina yapmak kuranı inkar etmek demek değildir. kuran insanlar zina yapamaz demiyor, zina haram ve günahtır diyo. zina günah değil dersen dinden çıkarsın ama günah oduğunu kabul ediyorum ama yapıyorum dersen sadece günah işliyorsun.

  • yakuza123  (06.06.14 17:25:00) 
@comptrol evet büyü var büyük bir günah yapmak ama büyünün de büyücünün gücünden değil Allahın dilemesiyle tuttuğunu da bilmek lazım. tutarsa tabii. yani ortada şirk koşmaya arzulu bir büyücü varsa Allah'da ona al bakalım diyebiliyor, ha bu büyüden etkilenen masum insanlara ne oluyor denirse onlarda o büyücünün şirk koşmayı dilemesinin etrafındaki öykünün bir parçası, kim zarar gördüyse hakkını sonuna dek alacak nasılsa..

@proletarier aller lander vereinigt euch cevap verecektim ama yakuza123 cevap vermiş. müslüman olduğunu iddia eden gerzekler gibi bu zamanda zina günah olmaz hocam diye götünden din uydurmuyorsa, günahının farkındaysa şirk koşmak haricinde hiçbir günah insanı dinden çıkarmaz. inkar farklı bir olay.
  • warrior princess  (06.06.14 17:43:07) 
bu arada: www.cbsnews.com


  • warrior princess  (06.06.14 17:44:39) 
teknik bir durum. yani dini bütün olarak, olduğu gibi kabul etmeyenler o dinin mensupları olmuyorsa müslüman değiller teknik olarak. önemli olan bireyin kendi inançları, kendisini nasıl gördüğü ve hissettiği. biraz kültür de giriyor işin içine tabi. o yüzden vardır elbet.


  • patiska  (06.06.14 17:51:50) 
arkadaşlar yapmayın etmeyin dediğiniz şeyler kendinizi kandırmak. günah olduğunu bile bile yapılan şey inkardır. kuranın bug'larından bahseder gibi yazmışsınız.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (06.06.14 18:08:47) 
@proletarier aller lander vereinigt euch
nasıl yani? o zaman her hangi bir günahı işleyen dinden çıkıyor mu? neye dayanarak bu söylediğini söylüyorsun? Ayrım çok net,kuranın günah dediği şeye günah değil dersen kuranı inkar etmiş oluyorsun. Ama günah kabul edip yaparsan da hanene günah yazılıyor cezasını çekiyorsun. bug nerede?

  • yakuza123  (06.06.14 18:19:03) 
"Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım."

ZÂRİYÂT - 56

Kuranı Kerim'de herşey net. ayeti inkar eden maalesef dinden çıkmış olur.
"cinlere inanmayan müslüman" diye bir tabir olamaz yani.
  • bu iste bir yalnizlik var  (06.06.14 18:39:13) 
ya şimdi şöyle bi şey var, cinlerin varlığına inanmak zorundasın ki müslüman olasın, aksi kuran ayetini inkara gireceğinden dinden çıkarsın. ama cinlerin kaçırdığı, musallat olduğu vs insanlara inanmak zorunda değilsin. yani varlığına inanmak ile insan üzerindeki bu tip yaptırımlarına inanmak ayrı şeyler. kuran'da haklarında geçen ayetler belli, o ayetlerde yazanlara inanmak şart. da diğer bi çok bilgi hadis kaynaklı, (hadislerin sahihliğini tartışmamakla birlikte) bunların içindeki çoğu mesele itikadi değil, dinin kurallarıyla falan da ilgisi yok. yani inançta bi eksik gedik yaratmıyor, titiz davranmak da gerekmiyor. haram helal gibi konular, ya da imani konularda daha dikkatli davranılır. cinler o meseleye girmiyor.


  • cilgin korsan ces  (06.06.14 18:59:24 ~ 19:01:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.