[]

Kedide pire olup olmadığını nasıl anlarım?

Uzun tüylü kedime dün akşam saatlerinde pire bulaşmış olabilir.

Koltukları kaplatmaya bir atölyeye vermiştik. Dün akşam getirdiler. Annem koltuğun üstüne oturunca bir şeyin zıpladığını, pire olabileceğini söyledi. Ben de böcek öldürücü sıktım tüm koltuğa. Komşu, kedinin üzerinde bir pire görmüş olabileceğini söyledi. 1 saattir büyüteçle kedinin tüylerini inceliyorum ama henüz bir pireye rastlamadım. Pire var mı yok mu en basit şekilde nasıl anlarım? Ne yapmak lazım?

Teşekkür ederim.

 
panik yapmayın, ne olur ne olmaz bir pire damlası alıp kedinize damlatın içiniz rahat eder. ama yakın zamanda damlattıysanız pire olsa bile kediye bulaşmamış olabilir. kedinizin kaşıntısından anlarsınız zaten pire olup olmadığını.


  • kaputt  (05.06.14 14:52:11) 
pire damlası 15-20 tl fiyatla satılan 3 ay etkili olan bir şey . tek bir pirenin bile 10'larca yumurta dökebileceği gerçeği doğrultusunda.. kedinde pire olsun yada olmasın pire damlasıı kullanman iyi sonuc verecektir.


  • lucifer morning star  (05.06.14 14:52:17) 
pire zıplayabildiğinden koltuktan kaçmıştır böcek ilacından önce :D
pire damlası varsa korkma, gider pire. evi süpür bi güzelce bir şey kalmaz.

  • aithra  (05.06.14 14:54:20) 
En son pire damlasını damlatalı 3 ayı geçmiş olabilir. Gidip yeni bir tane alayım hemen.

Kedide şu an hiçbir kaşınma ya da rahatsız olma belirtisi yok.
  • gyroscope  (05.06.14 14:55:00) 
pire tasmaları var. onları deneyebilirsin.
hoş, kedilere tasma takılmaz gerçi; ama burada farklı bir zorunluluk var.

  • pangea  (05.06.14 14:58:47) 
kedinin tuylerinin arasinda pire boku varsa pirelidir. pire boku da siyah kepek gibi bir sey. koltuga falan daha yeni dustuyse problem yok, ilacini damlatin zaten kediden kan emmeye bir daha geleceklerdir, o zaman geberir giderler. problem yok su an icin, korkmayin. ayrica pireler cok cogalmadiklari surece sizi degil kedinizi tercih edeceklerdir, o yuzden huylanmayin da.


  • beriberi  (05.06.14 15:29:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.