[]

Kalp Krizi mi Gecirdim?

Yasim dolayisiyla imkansiz gibi geliyor ama soruyim ben yine de. Once olayi anlatiyim, ilgilenenler alttaki gecmis detaylarina da bakar.

Plates yapiyordum, hafif nefes nefeseydim ama normalde yapmadigim birsey yapmiyordum, asiri zorlamadim kendimi. Bir anda kalbime bicak saplandi, agri sol omzuma ve koluma vurdu. 3 dakika kadar duzgun nefes alamadim, yerden kalkamadim. kendimi oksurmeye zorladim, 3-4 dakika sonra agri azalinca yerden kalktim. sonra bir 5-6 dakika daha sol kolum agiridi.

basina boyle birsey gelmis olan var midir? Bir kardiyologa gorunsem iyi olur heralde degil mi? Bir de 11inde epiduralle dizimden capraz bag ameliyati olucam, oncesinde gorunmem gerekir mi?

edit: evdeydim, cam falan acik degildi. ruzgar vurucak bir durum yoktu yani.

edit2: o 30 saniyelik bicak saplanmalar modfinilden cok once, senelerdir yasadigim seyler. modafinil kullanirken de her gun duzenli olarak plates yapiyordum. cevaplar icin tesekkurler. yakin zamanda checkup yaptirmistim, kalbimde sorun cikmamisti. fakat yine de bir kardiyologa gorunucem sanirim.


-----
detaylar:

*Yas: 21
*Baba tarafindan dede kalpten gitti.
*Cok kucukken kalbimde agrilar oldugu icin doktora goturmuslerdi. Turk doktorlari kalp kapakcigin kan kaciriyor dedi, Alman doktorlar birseyin yok dedi.
*3 sene kadar once bir doktor hafif bir aritmin var dedi
*ara sira kalbime 30 saniyelik agrilar girer, bicak saplanir gibi, nefes alamam.
* yaklasik bir aydir sinav donemim icin gun asiri civari modafinil kullandim. son 3 gundur kullanmiyorum.

 
sanmıyorum kalp ağrısı olduğunu. tekrar olursa gidin ama yine de. efor testi yaparlar en fazla. kafanız rahat olur.

edit: şu sıralar kardiyolog olduğumu da yazayım da millet boş boş ayar vermeye çalışmasın.
  • fayfim  (04.06.14 00:57:50 ~ 01:13:06) 
tekrar olursa ne demek. bence bir an önce doktora git. nefesim kesildi diyorsun, riskli bir durum


  • eyke  (04.06.14 01:01:45) 
Bu dediğin başıma 5-6 sefer geldi. Üşütmüş olma ihtimalin nedir?


  • armagan  (04.06.14 01:02:58) 
kesinlikle kardiyoloğa görünün. kalp krizi geçirdiğinin farkında olmuyor bazı kimseler. yani şu şu oluyorsa kalp krizi geçiriyorsun diye bir şey yok.

bir de şunu yazmadan geçemeyeceğim: "kriz olsa duramazsın."
  • empati kuramayan psikolog  (04.06.14 01:04:12) 
@armagan yok gayet saglikliyim, usutme, ates, yorgunluk oyle seyler yok. sen baktirdin mi hic bu duruma?


  • gerard  (04.06.14 01:05:06) 
Spor yaparken -efor açısından diyorum- terleyip rüzgar yediğimde bana da anlattığınız omuz ağrısı ve nefes kesilmesi oluyor.


  • ay nov kung fu  (04.06.14 01:12:38) 
o bıçak saplanması olayı sanırım göğüs kısmındaki kas spazmı oluyor. bana da çok sık olan bir şey oradan biliyorum. nefes alırken falan ağrı sürüyor, sonra 5-6 dakka sonra kendiliğinden geçiyor.

genelde ters rüzgar çarpmasıyla ilgili oluyor bu durum. %90 bunu yaşadın bence.
  • kamera motor  (04.06.14 01:16:29) 
kalpkrizi olmadığını düşünüyorum. nondiyabetik genç insanlar böyle hafif geçirmezler genelde. kolleteral olmadığı için ağır geçirirler.

ama gene de kardiyolog şart
  • ceycey e  (04.06.14 01:22:07) 
(bkz: kalp spazmı)


  • drip nick i zaten kullanilmakta  (04.06.14 01:41:42) 
inan bana kalp krizi geçirseydin bilirdin.
ama tabi bu başından geçeni bi kardiyologa anlat bence.

  • reverse engineer  (04.06.14 02:06:16) 
Kesinlikle EKO ve EKG yaptırmalısın. Bu ikisini mutlaka yaptırmalısın. Net sonuçlar çıkacaktır. Eğer bu tetkikler sonucu uzman bir anormallik göremiyorsa psikolojiktir, panik atak olabilir.


  • perfectum  (04.06.14 07:44:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.