[]

Diş olaylarından anlayan var mı?

Gençler hızlıca bir diş hastanesine gittim, film cekildi. Genc bi doktor cıkıp geldi baktık beraber, hemen kanal yapacagız dedi.
Ulan dur daha neyine kanal agrı yok disimde, sadece kucuk bir oyuk olusmus ancak filmden de gordugumuz uzere henuz sinirlere ulasacak seviyede degil. Bahsedilen diş de arka dislerden. yani kritik bi yer.

Ben de iyi tamam deyip cıktım hastaneden yaptırmadan.

Sizce baska birilerine de gostersem mi ben bunu? Toy dişçimiz para tırtıklamak icin hemen kanal demiş olabilir mi? Yanlış bilmiyorsam kanal tedavisi en son basvurulan bir yontem yanlıs mıyım, bu cocuk hemen kanal dedi.

gorusunuz nedir? naapsam?
bir de ben gitsem cekilen dis filmimi istiyorum desem verirler mi?

 
hiç anlamam ama kanaldan önce dolgu yapılabilir belki.


  • bass solo take one  (02.06.14 17:33:50) 
benim hekimim önce dolgu yapıyor, o dolgu gidebildiği yere kadar gidiyor. sonra kanal, o da giderse çekim ve implant. böyle bir süreç yaşadım 2 kez. neden direkt kanal yapmadığını sormuştum; diş çekimine giden süreyi olabildiğince uzatmak istediğini söylemişti. çünkü diş kaybından hoşlanmıyormuş kendisi. yani o diş gidiciyse bir kere, dolgu birkaç yıl uzatabiliyor ömrünü.


  • kerbeee  (02.06.14 17:37:11) 
@kerbeee'nin de dediği gibi, iyi dişçiler diş çekmezler. şimdiki diş hastanelerinde dişçiler hemen çekelim kanal yapalım derdindeler. şunu söyleyeyim bildiğim kadarıyla diş hastanelerindeki hekimler puan toplama derdindelermiş, bilmemkaç puana ulaşınca bilmemne oluyormuş,bu puanları da işte o yaptıkları işlemlerden alıyorlar. o yüzden gerekli gereksiz, kanaldır, dolgudur vs işlere giriyorlarmış. siz özel bir muayenehanesi olan birine bir gösterin. diş bu, bütün paralar dökülür uğruna. çevrenize eşe dosta da sorun tanıdık iyi dişçi var mı diye. tavsiye alın gerekirse.


  • anil  (02.06.14 17:47:44) 
çok yakın arkadaşım diş hekimi, sana şunu net olarak söyleyebilirim ki diş hekimlerinin en sevmediği işlem kanal tedavisidir. hem işlem zor, uzun sürer ve çok uğraştırır; hem de aldığın para harcadığı zamana göre (diğer işlerden aldığına oranlıyorum tabi ki) azdır.

he dişi kurtarmak adına bir şey yapmıyor olabilir o ayrı tabi ki. adam riske girmemek için kanal tedavisi demiş olabilir. içinde kalmasın ama, diş hekimliğinde güven önemlidir. başka bir hekime görün.
  • orkinorkinorkinorkinorkin  (02.06.14 17:52:32) 
filmini istersen vermeleri gerekiyo. için rahat etmediyse de başka bi hekime görün. diş önemli zira


  • tunachu  (02.06.14 18:29:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.