[]

rüya olup olmadığından emin olamadığınız anınız var mı?

taa küçüklüğümden beri sahip olduğum bir hatıram var. çevremdekilere ne zaman sorsam kimse böyle bir şey hatırlamıyor. rüya gördüğüm şeyi gerçek mi sandım emin olamıyorum. benzer bir durum yaşayan var mı?




 
ben de annemin boğazına balın içindeki arı iğnesi battığını hatırlıyorum. (annem vefat etti) babamlar inkar etti, rüya gördüm sandım ama komşular hatırladı sonra. ama konu çocukluk olunca rüyayla gerçek çok karışıyor. normal bir şey.


  • nilmiye  (02.06.14 16:34:24) 
o kadar geçmişe dair yok ama bazen 1-2 gün içerisinde yaşadığım bazı şeyler rüya mı gerçek mi emin olamıyorum


  • ack3000  (02.06.14 16:39:42) 
Olayın ne olduğunu hatırlamıyorum ancak böyle bir şey yaşadığımı hatırlıyorum. Sorunu okuyunca anımsadım.


  • air  (02.06.14 16:47:22) 
anı hakkında ne kadar detay hatırlıyorsun? eğer çok fazla birbiriyle uyuşan mantıklı şeyler hatırlıyorsan, rüya olma olasılığı çok düşük. çünkü bir rüyayı gerçek gibi hatırladığımızda genelde ona sonradan uydurduğumuz şeyleri ekleriz, çünkü esasen rüyaların çoğu detayı hatırlanmaz. elimizde kuş kadar bir şey vardır, ve biz ya onu hatırlamaya çalışırken ya da başkasına anlatırken süslemişizdir.


bir de karışık bir şey var ama açıklamaya çalışayım.
bir rüyanın rüya olduğunu anlayamıyorsak, onun gerçek olup olmadığını da anlayamayız. yani arada kalırız. bu ona dair gerçek anılarımız olmadığından olur ve böyle durumlarda o anının yüksek ihtimal rüya olduğunu düşünebiliriz.

fakat eğer bir gerçeğin rüya olup olmadığını bilemiyorsak, onun gerçek olduğunda dair daha fazla baskınızdır, fakat emin olamıyoruzdur.


---------------------------
senin durumun ikincisi, sen bunun gerçek olduğunu düşünüyorsun ama emin olamıyorsun. eğer birinci söylediğim şeye de uyuyorsa, yani mantıklı bir düzeni varsa bu yüksek ihtimal onun gerçek olduğu anlamına geliyor.
  • buzkran  (02.06.14 16:56:28) 
benim de başıma geldi emin olamadım gerçek mi değil mi. gerçekmiş, anlattığımda annem ve babam hatırlaman imkansız bir buçuk yaşındaydın dedi. ama birkaç ayrıntıyı söylediğimde hatırlıyor olduğuma kanaat getirdiler.


  • nessa  (02.06.14 16:58:10) 
var, 10 yasima kadar 6 yaslarindayken odamda havada bir kac tur atip geri yatagima girdigime inaniyodum.


imza
sabri bey napiyosunuz jr.

saka bir yana cidden inaniyordum lan. nasil salak bir cocuksam artik.
  • beriberi  (02.06.14 17:05:40) 
5.kattaki evde camda 2 tane surat gördüğümü hatırlıyorum. gökyüzünde onlarca ışık gördüğümü hatırlıyorum. acayip gözlere sahip birşeyin bana bakıp kendimden geçtiğimi hatırlıyorum.

ya bunlar rüyaydı ya da ben şizofrendim. emin değilim.
  • klakie  (02.06.14 17:06:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.