[]

Dertleşesim geldi :/

www.eksiduyuru.com

konu buydu. önerilerinize uyarak nikaha gittim.

whatsapp'tan ltfedip attığı davetiyeden gördüğümüz üzere, evlerinin önünden servis kalkacaktı nikah dairesine.

gitmeden bir gün önce diğer arkadaşım aramış bu kişiyi. sormuş istediğin bir şey var mı? biz kızlarla bizde kalıcaz, istersen erken gelebiliriz diye. gerek yok demiş.

gittim nikah salonuna girmeden elim ayağım titredi, sinirlendim, duygulandım vs. çok yabancı gibiydik. sanki her gün konuştuğum, dertleştiğim kadın değildi evlenen. takısını taktık, sadece öptüm geçtim, hayırlı olsun demedim/diyemedim. iğrenç hissettim.

eve geldiğimizde facebook'tan işyerinden arkadaşlarının eve gittiğini, odasında fotoğraflar çekildiğini gördüm. nikahtan sonra da eve gidilmiş, öyle sohbet muhabbet falan vs.

biz üç kişiye ise komşunun kızı muamelesi vardı. ne bok yedik de böyle davranılıyoruz anlamadım. dedikodu desen aramızda yapılmaz, kötülük yaptık desek imkanı yok.

kendimi eski sevgilimin nikahına gitmiş gibi hissettim. eve dönünce oturdum ağladım, kendisini o kadar seviyormuşum ve değer veriyormuşum ki dayanamadım yaptıklarına.

bunları niye yazdım; sizi seven ve değer veren arkadaşlarınıza böyle bir şey yapmayın :/

 
sen insan gibi davranmışsın. gerisini çok düşünme.


  • masai mara  (02.06.14 17:36:55) 
işte bu yüzden hiç gitme demiştim sana :( neyse, yaşayıp kendi gözlerinle gerekiyormuş senin de. geçmiş olsun, çok da ağlama.


  • devilred  (02.06.14 17:39:16) 
su tabancasına vişne suyu doldurup gelinin üzerine sıkmalıydın.

yazık.
  • Lorik Cana  (02.06.14 17:43:17) 
Gitmeseymişsin keşke diyeceğim ama insan en yakınına kıyamıyor, sadece görüntüde de olsa yanında olmak istiyor. Anlayabiliyorum gitme sebebini.

Geçmiş gitmiş, boşver. Giden gider, kalanlar bakidir; geri kalan arkadaşlarınla hayatına devam et. O arkadaşın ise, yaptığı hatayı 2 seneye kalmadan anlayacak.
  • kaymaktutmayansicaksut  (02.06.14 17:46:01) 
ben sana git demiştim.olsun iyi olmuş.çünkü insan bi anda kestirip atınca, zamanla da kızgınlık geçince bazı şeylere he mi deseydim diyo.evlilik zamanı çok garip bi zaman, etrafımda kaç kere gördüm insanların karakteri değişiyo daha sonra kendileri de farkediyo bu durumu ve utanıyolar.

zamansal bişey diye düşün, biraz zaman sonra oturun konuşun o zaman kesin kararlar ver.ağladığını söylüyosun, insan bu kadar değer verebileceği kişileri kolay kolay bulmuyo.haklı da olsanız biraz sabredin bence :(
  • lampetia  (02.06.14 17:47:07) 
bu arada belki yaptığı şeyi kendi bile tasvip etmiyo içinden utanıyo, siz de ona o rahatsızlığı hatırlatıyosunuzdur bilinçaltında.olabilir.kocası doldurmuş olabilir bak sana değer verselerdi soyle olurdu seni eleştirmezlerdi falan diye.herşey olabilir.ama siz ona bu kadar değer veriyosanız o da veriyodur muhtemelen.


  • lampetia  (02.06.14 17:49:53) 
cevaplar arasinda, benim cevabımdan sonraki en iyi cevap (domates suyu da iyi olabilirdi aslında) masai mara'nin.

düğüne davet edildiysen ve bu kişiyle yıllarını geçridiysen kesinlikle gitmek hata değil, bu tür durumlarda doğru olan, insan gibi davranıp topu karşı tarafa atmak. sen doğru olanı yaptın, bırak kırk yıllık dostumu, mesafeli olunan biri bile davet edildiyse o misafirdir, herkese nasıl davranılırsa ona da aynı şekilde davranılır.

kuvvetle muhtemel pişman olacak. belki de olmayacak, ama işte, gitmekle sen bunun bütün vebalini üzerinden attın. değerli hiçbir şey kaybetmedin.

PS: su tabancasına campari doldurup da sıkabilirdin. hem üstü başı kirlenirdi hem de su tabancasına campari doldurabilecek kadar cömert bir arkadaş kaybettiğne yanardı. işte bunlar hep şanssızlık, önceki duyuruyu görseydim...
  • Lorik Cana  (02.06.14 17:56:53) 
siz kadınların çok güzel ve başarılı olması, kendisinin sizi kıskanması, içten içe fesatlık yapmış olma ihtimali???


  • blossom  (02.06.14 18:25:29) 
@blossom sanmiyorum oyle bir sey oldugunu. Ne cok guzeliz ne de cok cirkin. Orta halli kadinlariz :) kiskansa neyi kiskanacak aklima hicbir sey gelmiyor acikcasi.


  • pokerface  (02.06.14 20:51:17) 
@lorik cana herhalde o durumda orda öldürürdü beni :D ama fikri begendim :D

Bu arada cagrilmadigimiz düğünleri de olcakmis baska sehirde, diger davetlilerden duyduk. Oraya adam gondereyim o sıksın campari dolu tabancayi 8-) :D
  • pokerface  (02.06.14 20:53:22) 
@lampetia ben de öyle düşünüyorum. Hep sorasim var zaten biz naptik da bu tavri hak ettik diye. Ama simdi demiyorum tabi sinirimden olsem de :) yeni evlendi ne olursa olsun. Zaman gecsin sorarim elbet.


  • pokerface  (02.06.14 20:57:50) 
benim burda sinirim bozuldu yazdıklarını okurken. insan ne yapar da böyle bir muameleyi hak eder bilmiyorum.

en iyisini yapmışsın. kendisiyle iletişim kurma bundan sonra. arayıp konuşmak, aranızı düzeltmek isterse kabul et tabii de, ilk adımı sen atma. zaten yeterince olgun davranmışsın.
  • cezzar dede  (02.06.14 23:45:12) 
Teşekkür ederim cevaplarınız için :)

Çok ayrıntılı anlatmadığım için sanki aniden evlenmesine tepki göstermişiz gibi bir izlenim olmuş. Ama öyle bir şey yok. Başka bir arkadaşımız da benzer biçimde evlenmişti, çok da eğlenmiş/desteklemiştik. Damatla tanışmadığımız için daha önce, olumlu/olumsuz tepki verme lüksümüz de yoktu zaten:)

Düşününce aklıma gelen tek ihtimal, damadın biraz muhafazakar olması - bizimse olmamamız sebebiyle damadın bizle görüşmesini istememesi. Hani bu bile saçma bir neden de, bundan başka bir şey yok ortada elle tutulur. öğreniriz elbet bir gün :)
  • pokerface  (03.06.14 12:20:22) 
Sen doğru olanı yaptın. Artık aklında hiçbir şekilde "gitseydim aramız düzelirdi, niye gitmedim amk kendi ellerimle bok ettim arkadaşlığımı" gibi bir soru olmayacak. Şimdi senlik bir durum olmadığını, karşındaki kişinin böyle net bir tavrı olduğunu gördüğüne göre artık gönül rahatlığıyla hayatından temelli olarak çıkarbilir. Yolda karşılaşsan yüzüne dahi bakmayabilirsin. Keşke her kötü son bu kadar temiz olsa.


  • pandispanya  (03.06.14 12:25:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.