[]

napmam lazım? :/

Yazacağım şey sevgili ile ilgili değil, ama gönül işi sayılır. o yüzden buraya yazıyorum.

iki tane yakın arkadaşım var zaten. biri evli. diğeri geçenlerde aradı "biz x'le evlenmeye karar verdik" dedi. ben de şaşırdım çünkü eski sevgilisi evleneceği kişi, kız da daha 1-2 ay önce başka biriyle evlenme hazırlığındaydı, ayrıldılar. ne çabuk karar verdin bile demedim. sadece şaşırdım dedim. bana aileler tanışsın bi görüşelim dedi. gayet normal.

diğer arkadaşa yarın gelcekler tanışmaya demiş. ben de girip facebook'tan damadın profile baktım (bende ekli değil) fotoğrafları atmıştır belki diye. girip baktığımda tanışma, söz, isteme falan değil; bir hafta önce nişanın yapıldığını görüyorum.

beni arayıp haber verirken yalan söylemesi koydu zaten. diğer arkadaş aramış, öğrendiğimizi "hayırlı olsun demeye aradım" diyerek bildirmiş. ben aramadım, sinirlendiğimde ne dediğimi bilmem çünkü. ama aynı gün bize whatsapp'tan şu tarihte nikah var şurda diye mesaj attı. (not: kendisi davetiye gelmeyen düğüne gidilmez diyen biriydi)

dayanamadım aradım dün, bana telefonda bağırmaya başladı "siz benim hakkımda aranızda ne konuşuyosunuz" diye. susturdum, yaptıklarını anlattım ne kadar üzüldüğümü kırıldığımı. insanların tepkilerinden bıkmış bize söylememiş, sana özel bişi değil kimseye söylemedim ben şöyle şöyle mutluyum, tabi anlamıyorsunuz beni, ben ayakları yere basan bi karar aldım vs dedi durdu.

ben de sorunumun onun kararı hakkında olmadığını, etrafındaki insanların tepkisinin beni ilgilendirmediğini, bana yalan söylemesi ve alelade bir insan gibi olayın dışında tutması olduğunu, şimdi whatsapptan davet edildiğim nikaha nasıl gideceğimi sordum, cevap vermedi. hatta dedim ki eğer benim başıma böyle bişe gelse, hızlı kararımdan dolayı beni insanlar eleştirse ben seni arardım insanlar beni bunalttı diye senle dertleşirdim - ki gerçekten öyle yapardım. (daha neler dedim yazmaya gerek yok, anca kafanız şişer:)

telefonda o kadar kızdım, ağladım, küfrettim ki herhangi bir sevgilime böyle kırılmamışımdır. ağırıma gitti çünkü daha geçen gün bir konserdeyken bile "sensiz konser çekilmiyor kızım eğlenemiyoruz resmen" diye mesaj attım. cidden çok sevdiğim ve değer verdiğim bir kişi(ydi). beraber gezdik, yedik, içtik, ne bileyim en kötü zamanlarımı paylaştım, en saçma düşüncelerimizi birbirimize anlattık.

diğer arkadaşım diyor ki komşunun nikahına gider gibi gidelim, tebrik eder takımızı takar hayatta başarılar der çıkarız. o da 10 senenin hatrına, yaşadıklarımızın hatrına.

bense görmek istemiyorum bile o kadar kırgınım. napsam bilmiyorum.

siz olsanız bu durumda hangisini yapardınız?

 
Komuş gibi giderseniz arkadaşınız bu durumu farkedecek ve size yabancı biriymişsiniz gibi davranacak. Yanınıza uğramayacak. Bu durum daha da canınızı sıkacak. Zaten daha sonra da sizi hiç aramayacak.

Ben olsam gitmezdim.
  • himmet dayi  (22.05.14 19:02:04) 
Daha evlenmeden oluyorsa bunlar evlendikten sonra hiç görüşmezsiniz..
Ben olsam gitmezdim, arkadaşınızın dediği de olabilir ama içinizden gelmiyorsa gitmeyin..

  • mutekebbir  (22.05.14 19:18:44) 
yerinde olsam gitmezdim ben sanırım. kendimi yormaya değmez diye düşünürdüm.


  • devilred  (22.05.14 19:25:11) 
Diğer arkadaşınızın dediği doğru, aynen öyle yapın. Daha da görüşmezsiniz zaten. Bugün kazık yeme günü sanırım. Geçmiş olsun.


  • pandispanya  (22.05.14 19:28:52) 
@himmetdayi nikah oldugu icin yanimiza gelme durumunu dusunmedik zaten hic. Daha gorusmeyecegimizin farkindayiz. Ama bir de diger arkadaslar olur da bi derdi olursa yine de bize gelecek, buyukluk bizde kalsin diyorlar. Kafam karışık:)


  • pokerface  (22.05.14 19:49:46) 
gitmezsen orda burda konuşur, kulağına gelir sinirin bozulur boşuna. sonradan seni suçlu çıkarır böyleleri. gidin ama bişey takmayın bence. el sıkışıp tebrik edip ayrılın.


  • soybean  (22.05.14 20:47:43) 
Ben böyle durumlarda hangi kararımın dönüşü varsa onu tercih ediyorum. Yani, diyelim ki gittiniz ama pişman oldunuz, sorun değil, arkadaşınıza daha sonra da mesafe koyup iletişimi kesebilirsiniz. Ama diyelim ki gitmediniz, ama bir kaç yıl sonra da arkadaşınızla aranız düzeldi; "en yakın arkadaşımın düğününe bile katılmadım, keşke gitseymişim" diye içiniz burulursa, bunun telafisi yok.


  • firez  (22.05.14 23:19:04) 
firez guzel dusunuyor yalniz ben de cabuk kestirip atan biri olarak gitmezdim herhalde. bu devirde arkadaslik biraz yalan maalesef.


  • me23  (22.05.14 23:24:49) 
benzer bi olayı bende yaşadım sanırım, en yakın arkadaşımla çok büyük kavga ettik, ağza alınmayacak lafları söyledik karşılıklı ama düğününe son dakikada gittim, şimdi düşünüyorumda iyikide gitmişim şu an eskisi gibi görüşüyoruz, zaman zaman insanların sorunları oluyor eğer gerçekten yakınsanız git derim ben


  • mirty  (22.05.14 23:34:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.