[]

Adware mi güvenli dosya mı?

Öncelikle Kaspersky Internet Security kullanıyorum. Dün akşam şurada: picturf.com karantinada görmüş olduğunuz dosyaya Kaspersky "Virus değil ama adware" olarak uyarı verdi, otomatik olarak da silmedi. Manuel olarak sildim.

Sonrasında ben bayağı huylandım ve bilgisayarda "Recycle" adıyla geçen dosyaları arattım. 3 tane dosya var: picturf.com silinmiyorlar. Üstelik özel izin de yaratamıyorum, sadece TrustedInstaller tam yetkili olarak gözüküyor.

Bunun üzerine AdwCleaner, Malwarebytes, Farbar Recovery Scan Tool ve Kaspersky olmak üzere güvenli modda tarattım hepsiyle. Hiçbir şey bulunamadı.

Bu dosyalar sistem dosyası mı yoksa Kaspersky'ın bulduğu adware ile alakalı mı?

 
cop kutusundaki dosyayi kastediyor abi, direkt cop kutusuna sag tiklayip temizle desen gider sanki?


  • hjarteblod  (01.06.14 15:26:33) 
@hjart O kadar kolay olsa sorar mıydım sence


  • perfectum  (01.06.14 17:34:59) 
valla iki .wav bir de recyvcle bin dosyasi icin "adware ile alakali mi bunlar?" diye sordugun icin temel duzeyde yardima ihtiyacin olabilecegini dusundum, kusura bakma.

mutlaka biliyorsundur ama kaspersky karantinaya almissa zaten o dosyanin/malware'in bi zarari olmaz bilgisayarina. senin manuel silmene bile luzum yokmus. gerci senden iyi bilemeyiz ama kisisel gorusum bu kadar paranoyak olmaman yonunde. perfectum (s.a.v) en iyisini bilir ama bence bi sorun yok bilgisayarinda su anda.
  • hjarteblod  (01.06.14 17:48:24) 
bilgisayarla yeni tanışıp "system32 klasörü çok yer kaplıyor" deyip silmeye çalışanlar gibi olmuş bu yaptığın.

öncelikle kaspersky'ın bulduğu dosya çöp kutusundaymış. oradaki recycle.bin bu anlama geliyor. bunun üzerinden kalkıp bilgisayarda recycle diye arama yapıp çıkan sistem dosyalarını silmeye çalışmak da nedir?

bulduğun o dosyaların hepsi sistem dosyası.

hjarteblod'a da katılıyorum. bu kadar paranoyak olmaya gerek yok yahu. antivirüs var işte zaten bilgisayarında. daha ne kasıyon bu kadar :)

bak inci'den bir konu: inci.sozlukspot.com

yalnız adamlar burada geyik yapıyor sense gayet ciddisin :)
  • localhost  (01.06.14 18:27:57 ~ 02.06.14 00:41:57) 
@localhost Recycler.bin evet sistem dosyası ama aynı isimde bir virus var bari bir google yapsaydın: guides.yoosecurity.com BU ISIMDE ORTALIK DOLASAN BIR VIRUS VAR KISACASI. Bunun paranoyaklıkla ne alakası var. Bilgisayarda teslim etmem gereken projeler var önemliler, tabii ki kritiğini yapacağım böyle bir durumun.

Ayrıca sen kimsin ya bik bik bana hesap soruyorsun. Burada konu hakkında bilgili kişilerden fikir almak adına soru sordum, işgüzarlığa, hele ki boş lafa hiç gerek yok.

Böyle bir soru sordum diye bilgisayar bilgimi sınayacak kişi değilsin sen. Daha böyle bir virus olduğundan haberin bile yok.

@hjarteblod En iyisini bildiğimi nereden çıkardın? Her şeyi çarpıtmaya ne kadar meraklısınız. Sence böyle bir soru sormadan önce google search yapmamış mıyımdır?! Üstteki cevabın bir kısmı senin için de geçerli.

Ay bu sistem dosyası yae diyenlere: Inşallah aynı virüsü yersiniz bunu tüm içtenliğimle temenni ediyorum :D

Edit: @all, Tick alamıyor diye özelden spamleyen sümüklü ergenleri kale almıyorum :))
  • perfectum  (02.06.14 01:26:59 ~ 01:50:27) 
dsfhjgs prensese bak ya, insallah ayni virusu yermisiz. sanki bana kolera amk.


  • hjarteblod  (02.06.14 03:01:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.