[]

Tecavüze Uğrama İhtimali

Bir yerde, bir kadının hayatı boyunca tecavüze uğrama ihtimalinin altıda bir olduğu yazıyordu. Gerçek olma ihtimali var mı ki bunun? Gerçek ihtimal ne kadar?




 
Valla gelişmiş ülkeleri bilmem ama gelişmemiş ülkelerde (Türkiye, Hindistan vb) ihtimal her zaman var. Küçük bir ilçede yaşıyorum. Daha geçen yıl 70 küsür yaşında bir kadıncağıza tecavüz etmişler. Var gerisini sen düşün.


  • canercuxy  (01.06.14 11:44:13) 
bu devirde büyükşehirlerde çok az. heryerde mobese, atm, market vs..kameraları, polis devriyeleri vs..hani tecavüz'ü kafaya koyan insan bu nüfusun yüzde 0,01'ine tekabül etse bu kişi ile tenhada karşılaşma ihtimali ise bu oranı düşüren diğer bir unsur. uzun lafın kısası, kurban kendi dikkatsizliği(gece 3'de sokağa tek başına mini etekle çıkmak) ile tecavüze uğrama ihtimalini arttırır. diğer türlü çok şanssız olması gerekir ki o şanssızlık yolda yürürken başa taş düşüp felç kalması gibi bişey.


  • mayeskuel  (01.06.14 11:45:35 ~ 11:45:52) 
gece 12'den sonra şehir merkezleri bile güvenli değil. adamlar tecavüz için pusuya yatıyorlar.


  • istenmeyen_adam  (01.06.14 11:48:09) 
ya güzel hoş mantık kuruyorsunuz da tecavüzlerin bir çoğu birbirini tanıyan iki insan arasında oluyordur diye tahmin ediyorum (akraba, arkadaş vs.) İstatistik ya da bilimsel bir veri bilen var mı onu merak ediyordum.


  • hophophoba  (01.06.14 11:48:20) 
doğrudur bence. ülkenin caddeleri 7/24 aydınlık değil. çok kuytu köşe var. hava karardıktan sonra her yer tehlikeli. hoş, istiklal caddesinin ortasında tutup tecavüz etseler bi allah'ın kulununda dönüp yardım edeceğine olan inancım sıfır şu saatten sonra. vurdumduymaz, umursamaz bir toplumuz maalesef. bana dokunmayan yılan anlayışı hakim.


  • benoyledemekistemedim  (01.06.14 11:53:02) 
Genelleme yapmak böyle konularda yanlış değil mi ya ? Ben de geçen de düşünüyodum hoca derste dedi ""herkes hayatında 1 kere nöbet geçirir.""istatistik bilgisiymiş tabi bu.ya adamın hastalığı yoksa neden nöbet geçirsin.sonra yakınlarımı düşündüm..amcam babannem dedem falan hepsi nöbet geçirmeden öldüler..yani bu tecavüz oranı da yaşanılan yere ordaki suç oranına ne biliyim bir sürü şeye göre değişmiyo mu bunu bu kadar genellemek ne kadar doğru ki.ben emek emek tedbirli gezsem de tecavüz ihtimalim 1/6 inşaattan gece 4 de elimi kolumu sallaya sallaya geçsem de 1/6 mesela öyle mi? Bence değil..belki çok yanlış bakıyorumdur ama şu aşırı genelleme yazılarını kendimce doğru bulmuyorum..(ben kimsem :PP)


  • 00 08  (01.06.14 11:59:34) 
tecavüz değilde aile içi cinsel ilişki (ensest) bakımından türkiye dünyada birinci sırada gelir.(kesin bilgi)Bu ensest ilişkinin çoğuda tecavüze dayanıyor. bir şekilde araştırması yapılsa çok korkunç boyutlarda ensest ilişki çıkar ama toplumsal baskı ve kol kırılır yen içinde kalır inançı yüzünden çok çok çok küçük kısmı gün yüzüne çıkıyor.


  • mrthany  (01.06.14 12:06:21) 
kardeşim ensest ilişki en çok japon toplumunda görülür. eşek osurdukça yalan söylemeyin, kesin bilgi diyor birde.

her kadın tecavüze uğrar. bu kocası bile olabilir istek dışı cinsel ilişkiye zorlanır her kadın hemde. ama sokakta yürürken en fazla cinsel tacize uğrar o kadarda abartmayın.
mini etek giyip sarhoş olan kadın tecavüze uğrar diyede bir algı yok gelişmemiş ülkeymiş mişiz hindistan ne lan? @!
  • Thunderbirds  (01.06.14 12:29:04) 
evet tecavuzlerin buyuk kismi birbirini taniyan insanlar arasinda oluyor. oyle sokakta pusuya dusurulerek degil.
ama bu cok genel bir istatistik ve cok anlamsiz bence. yasadigin yere, cevrene, hayat tarzina gore cok degisir bu oran. kimi ulkelerde bu oran 100de 1ken baska ulkelerde 3te 1 olabilir. hatta ayni ulkede sehirden sehire bile degisir.

  • gerard  (01.06.14 12:43:05) 
maalesef bu ülkede 2 yaşındaki bebeklere bile tecavüz edilmişti.

buradan gitmek istiyorum :(
  • dessy  (01.06.14 13:11:27) 
bir arkadaşım avukat olduğu için ve ek olarak da birçok yakın kız arkadaşımdan duyduğumdan biliyorum(en yakınlarından) doğru bir ihtimalmiş gibi duruyor. hele bir de geç yaşta evleniliyor farklı insanlarla yakınlaşılıoyor sürekli, çok daha artar bu oran.


  • troll degil  (01.06.14 16:27:39) 
gelişmiş toplularda kadınlar tecavüzün kendi suçu olmadığını bilir ve cezalandırılması için polise başvurabilir. türkiye gibi ülkelerde ise kuyuk sallamazsan olmazdı(!!!) gibi bir bakış açısı olduğu için kadın şikayet edemez ve istatistiksel olarak o ülkede daha az tecavüz olur.

edit: soruya tam cevap vereyim oran çok fazla değil özellikle son bir kaç yılda duyduğum olaylardan sonra. sadece bireyler sikayet edemiyor veya bir şekilde engelleniyorlar, veya şikayet edebilecek biri bu durumdan haberdar olduğunda oda korkup edemiyor son yazdığım özellikle ensest ile ilgili.
  • kuzey li  (02.06.14 17:10:44 ~ 17:25:21) 
bir erkeğinde tecavüze uğrama ihtimali var, niçin ayrımcılık yaparsınız.


  • grimer  (02.06.14 18:02:50) 
türkiyede ne kadar sağlıklı istatiksel çalışma yapılabilir ki, toplumsal tabular buna ne kadar izin verir bir düşünün.

@Thunderbirds sen japonyadaki gibi araştırma yap anadoluda neler neler çıkar aklın hayalin durur.

hala iddalıyım türkiye ensest ilişkide(sadece kan bağıyla kalmayıp) dünyada birinci sıradadır. Ama bunun araştırmasını yapmazsın.
  • mrthany  (02.06.14 22:29:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.