[]

Hamamböceğine kesin çözüm arıyorum

Detan maxi, köpükler, tabletler kısacası market ürünleri kesinlikle bir işe yaramıyor. Eve yapılan ilaçlama servisleri de profesyonel değil. Kökünü kurutamıyor. Bu akşam koloni halinde 10 adet görmenin şokundayım.

Bir çözümü var mı bunun?


 
evde çıkan böcek ne yazık ki ilaçla çözülemez. ilaç sadece sayısını azaltır. @elxa'nın da dediği gibi böcek evde yapısal problemler olduğuna işarettir. (duvarlarda çatlak/delik veya sıhhı tesisatta hasar vs.)


  • roadrunner_merlin  (14.06.09 13:51:12) 
Zaten sorunlu ev ama tadilat işi zor


  • neira  (14.06.09 14:04:20) 
yok zaten banyo civarında popülasyonu fazla. mutfakta görmedim ama olmadığı anlamına gelmez tabi


  • neira  (14.06.09 14:18:03) 
oturduğunuz yer eğer apartmansa muhtemelen aynı dertten herkes muzdariptir. o yüzden sadece dairenizin ilaçlanması işe yaramaz. aynı şey birkaç sene önce bizim de başımızdaydı. apartman ve tüm daireler baştan aşağı ilaçlandı. sorun çözüldü. dediğim gibi eğer apartmanca böyle bir sorun varsa, insanları ilaçlama konusunda ikna etmeniz gerekir. yoksa diğer tüm çözümler havada kalacaktır.


  • biz ikimiz drink sonra dodu  (14.06.09 14:44:44) 
Sirkeci'de alt geçitteki bir dükkanda (Adını unuttum) bir ilaç var. Yaklaşık olarak ufak bir enjektör boyutunda. Böceklerin dolandığı yerlere bu ilacın bir damla kadarını koyuyorsun. İlaç zaten çok koyu kıvamlı birşey. 1 hafta içinde ciddi anlamda sonuç veriyor. Eğer yanlış hatırlamıyorsam Alman malı ve bir tüpü 30 TL civarında.


  • kruva san  (14.06.09 16:21:51) 
Kedi köpek olunca yardım kampanyaları düzenlemeler felan, böcek olunca hemen öldürmeler. Hamamboceklerinin canı yok mu? Neredesiniz ey hayvan severler?


  • pichoscosama  (14.06.09 17:14:36) 
hicbir ilac cözümlemez. eve girdikleri yeri bulun. kapı altı veya acık pencere köşesi heryeri tıkamazsanız kurtulamazsınız.


  • elbar  (14.06.09 17:28:48) 
@pichoscosama, kim hayvansever olduğunu iddia etti? etse bile ben hayvanseverim demiştir, haşeresever değil.


  • clementine  (14.06.09 17:46:23) 
haşeresever cemiyetinden geldip evi basıcaklar korkuyorum:P


  • neira  (14.06.09 17:54:04) 
bizdede çoktu hamam boceği akrep falan ddt ile ilaçlattırınca sadece azalmıstı. detan maxi sayesinde 5 yıldır gordugum tek bocek yok evde. yalnız detan maxiyi zaten boceğin uzerine sıksan bile oracıkta olmuyor bocek. ilacın çalışma prensibine aykırı. biraz sabırla beklemek gerek


  • zapake  (14.06.09 18:21:18) 
eve girme olasılıklarının olduğu yerlere naftalin tableti koymayı dene..
bol bol çamaşır suyuyla sil her yeri.çamaşır suyu kokusundan rahatsız olup gelmiolar pek.pencerelerde tel falan var mı?özellikle WC ve banyo camı işlektir haşereler için.
bi de allah sabır versin.irrite oldum okuyunca bile...
  • iloushka  (14.06.09 19:18:28) 
haşlanmış patates ve borik asitten toplar yapılıyor ama bilen birinin yapmasında fayda var, şeytan doldurur.


  • cedilla  (15.06.09 02:34:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.