[]

Chromecast ve Router üzerinden VPN

Yurtdışından tanıdık vasıtası ile bir Chromecast getirttim. Amacım Netflix üzerinden izlediğim film,dizileri direkt olarak TV üzerinden izleyebilmek. Kullandığım VPN ile (Tunnelbear)direkt olarak halledebilirim sanıyordum ama fena patladım. Chromecast direkt olarak Netflix üzerinden stream etmeye çalıştığı ve haliyle VPN'e bağlı olmadığı için bir bok izlenemiyor.

Neyse soruya geçeyim. Biraz araştırdım ve çözümün router üzerinden direkt olarak VPN kullanmak olduğunu gördüm. Ama Tunnelbear ile bunu yapmak sanırım mümkün değil şu linkte dendiği gibi help.tunnelbear.com

Tunnelbear burada support etmiyoruz ama mümkündür gibisinden konuşmuş gibi geldi. Mümkün müdür bu, yolunu yordamını bilen var mı? Eğer yoksa tavsiye edebileceğiniz başka bir VPN veya farklı bir yöntem var mı? Bu arada modem TTNet'in verdiği Fibernet için AirTies modem, bununla mümkün müdür bu?

 
internet bağlantının türünün önemi yok. vpn destekli modemler var ama uygun olanını bulmak lazım. VPN için gerekli konfigürasyonu destekleyen router gerekiyor. tunnelbear in konfigürasyonunu detaylıca bilmen lazım ki vpn öyle kullanıcı adı şifre girilip yapılan bir şey değil aslında. router da önüne zibilyon tane seçenek çıkacak. bahsettiğim routerlar da cisco nun ya da asus un üst modelleri. çok para yani. yol yakınken vazgeç. o iş yaş. hadi diyelim yaptın, vpn in bandwith i netflix in HD videoları için yeterli olacak mı? ben sanmıyorum. dediğim gibi o iş yaş.


  • washe  (31.05.14 21:44:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.