[]

yalnızgiller

selamlar yalnızlık çağının yalnız ve umutsuz insanları, selamlar parmaklarını tuşlara vurarak konuşanlar.

yalnız yaşarken sıkılmıyor musunuz?
----

ben sıkılıyorum.
hatta bildiğin depresyondayım.

öğrenciyim, bir sürü arkadaşım var. aktif bir hayatım var. oldukça sosyal bir insanım aslında ve geniş bir çevrem var falan filan vs. arkadaşlarımla da aram iyi ve sağolsunlar kötü günümde de yanımda olurlar. buraya kadar her şey güzel.
daha önce yurtta da kalmış, ev arkadaşıyla da yaşamış bir birey olarak biraz da koşullar gereği 7 8 aydır yalnız yaşıyorum.

evimin konumu ve durumu insanın içini neşeyle doldurmuyor da olsa, asıl problemim olan yalnız yaşamanın getirdiği sessizlik ciddi manada psikolojik olarak rahatsız etmeye başladı. bu sebeple en yakın zamanda güneşi ve içinde benden başka bir insanı olan bir eve çıkacağım.

lakin merakım siz diğer yalnız yaşayanlarda. zor olmuyor mu? evde zaman geçirmek durumunda kaldığınız zaman o sessizlik ve her istediğini yapabilme serbestliğinden oluşan "disiplinsizlik" sizi rahatsız etmiyor mu?

evcimen bir tip olup evde zaman geçirmek istiyorum artık. ki çoğu zaman da öyleyim zaten. fakat evin duvarları tarafından boğuluyor olmayı da evdeki tek ruh olan benin ortama yetmemisine bağlıyorum.

sizde durumlar nasıl?

işin garip tarafı, ev arkadaşlarımla yaşarken de aynı pansiyonu kullanan yabancılar gibiydik yaşam tarzlarımız farklı olduğu için. şanssızlığıma mı geldi yoksa sorun mu bendeydi diye düşünsem de, öğrenci adam dediğin ev arkadaşsız olmaz diyorum.

 
İki sene kadar yalnız yaşadım bizzat. Tek başına koca evde. Zor mor da çok keyifliydi be. Bilmiyorum seviyorum ben. Eve gelir gelmez müziği açarım, kafama göre takılırdım. Zaten akşam 7'den 12'ye kadar falan evde geçirebiliyorsun anca. Hafta sonu da dışarıda oluyordum hep.

Madem aktifsin bir sürü arkadaşın var onların yanına git falan filan yani. Keyfini çıkar.
  • roket adam  (31.05.14 20:41:02) 
hem sıkılıyorum, hem sıkılmıyorum. kısaca bilgi vereyim,

lise bittikten sonra istanbul'a geldim. yarın 20'yi dolduracağım, 2 yıldır okula falan gitmediğim ve işi de internet üzerinden hallettiğim için sanırım toplamda 10-15 kişiyle falan tanışabildim 2 yılda. en yakın arkadaşım yurtdışında, ev arkadaşlarımla haftadan haftaya görüşüyorum yani o derece.

sıkılmıyorum çünkü internet var sjfhsjkl. oyun oynuyorum, dizi izliyorum, film izliyorum, yani oyundan sıkılsam diziye geçiyorum, ondan sıkılsam oyuna dönüyorum, her türlü eğleniyorum.

sıkılıyorum çünkü bazen "ee napıyorum ben" dediğim oluyor. kimseyle dışarı çıkmıyo muyum? nadiren çıkıyorum. onda da canım sıkılıyo. "ee napıyorum ben" demeye devam ediyorum. böyle mal gibi yaşayıp gidiyorum işte.

bu kafa rahatlığı çok güzel. aslında evet ya. bak şimdi bi şey olsa paylaşabileceğim insanlar var. mutluluğumu üzüntümü vs. aklıma gelebilecek her şeyi paylaşabilirim birkaç kişiyle. e daha ne napiyim arkadaşı. iyi böyle.
  • pescador  (31.05.14 20:55:25) 
ben cok seviyorum, ev arkadasina tercih ederim yalniz yasamayi. sessizlik rahatsiz edici oluyor bazen, o yuzden hep muzik caliyor zaten evde.


  • gerard  (31.05.14 20:58:29) 
Kendi kendine yetemiyorsun. Herkes yapamaz zaten. Yapacak diye de bir kaide yok. Ben sosyal bir ortamda olduğum zaman mesela güzel vakit geçiriyor olsam da, kendimle kalacağım anı bekliyorum. Yalnız kalacağımı bildiğim için keyfim daha da yerine geliyor.


  • royal  (31.05.14 21:02:13 ~ 21:06:06) 
aynı durumdayız sanırım, biz de ev arkadaşımla konuşmaz yaşayıp giderdik. sonradan evi soyup gitti zaten neyse. yalnız kaldım, birkaç ay oldu ama gerçekten o "disiplinsizlik" artık aldı başını yürüdü. evde yere çöp atmak, bulaşık yıkamamak, çöpleri atmamak vs. önceden özen gösterirdim, yemek falan da yapardım şimdi çok zor geliyor. tek başımayım nasıl olsa değmez diyip geçiyorum.

ama bir yandan da inanılmaz güzel bir şey. eve girip çıkarken, birini getirirken hiçbir düşüncem olmuyor birine rahatsızlık vereceğim ile ilgili. oh diyorum. ama sıkılıyorum da.
  • iste o kavunici balik  (31.05.14 21:09:11) 
@pescador,
mutlu yıllar, su gibi ömrün olsun.

@roket, zamanımı evde geçirmek istiyorum ben artık. dışarı çıkıp bir şekilde eğleyebilirim kendimi elbette. ama yoruldum sanırım, evet eğlenmekten ya da kendimi eğlemekten yoruldum.

insanlar müzik zevkimi ve bu konudaki bilgimi beğeniyorlar. nedeni yalnız yaşamam. ilk işim müzik açmak oluyor. bu sebeple de bilgisayar\internet onlar da olmadı telefon sürekli yanımda arkadaş oluyor. bu da tatmin olmaz oldu. dizi izlemeyi bırakalı çok oldu zaten. valla tatmin oluyor musunuz dizi\film izlemekle? GoT çılgınlığı var şimdi, diğer diziler falan. bu kadar yaygın olması ya da insanların evde geçirdikleri zamanı bu şekilde "değerlendirmesi" yanlış gelmiyor mu sizlere? bana yanlış geliyor. o yüzden onları reddediyorum biraz.

ama yalnız yaşamanın kıymeti de çok elbette. onları da yadsıyamam. ev arkadaşı bulup evimi değiştireceğim desem de, yalnızlığın rahatlığını terketmek de kafamı kurcalamıyor değil öte yandan.
  • dahinnotha  (31.05.14 22:17:24) 
yıllardır istediğim yalnızlığa kavuştuğum 3. gün. yalnızlıktan mutluyum. mutsuzluğumun sebebi hayatımdaki diğer koşullarla ilgili. tabii 3 gündür disiplin problemi yaşamıyorum ama bunu söylemek için çok erken :)


  • psikolog sulugoz  (31.05.14 22:48:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.