[]

EVS ( AGH ) - Kariyer İlişkisi

Soru basit aslında. Çalıştığım işten ayrılıp EVS ile uzun dönemli olarak yurtdışına gidersem kariyerime nasıl etki eder?

Daha doğrusu, EVS ile yurtdışına gitmiş insanların CV'lerinde bu program ne kadar değerli işe alımlarda vs? (mühendisler için özellikle)

Yani tekrardan bağlayayım, kısaca kişisel gelişim açısından her türlü gitmek daha mantıklı, fakat burada bıraktığım iş, maaş - ki fena değil yeni başlayan birisi için - kaybetmeyi göze alabileceğimiz şeyler mi?

ps: kendi mesleğimle ilgili projelere başvurmayı düşünüyorum.

 
geri dönmeyi kesin planlıyorsan, alanınla da ilgili bir proje bulursan her türlü faydası olur. sonuçta cv'ye sadece "x ülkesinde evs yaptım" demeyeceksin, onu detaylı olarak, en azından proje başlığını yazacaksın. ve bu şans insanın eline sadece bir kez geçtiği için bence işi bırakıp gitmeye değer.

eğer ki dönmemek de varsa planların arasında, o zaman da burada okul vs gibi bir bağlayıcın olmadığı ve zaten mezun olduğun için gittiğin yerde kalabilme ihtimalin de çok yüksek. ben 1. sınıftayken gitmemiş olsaydım veya bir akıl verenim olsaydı, kesinlikle mezun olmayı bekleyip öyle giderdim ki gittiğim zaman kalabileyim.
  • letheavendangered  (30.05.14 15:35:06) 
Gidişimiz dönüşümüz belli oluyor benim bildiğim kadarıyla. Gidip de orada kalmak gibi bir imkanımız var mı?


  • archely  (30.05.14 15:36:32) 
şöyle var, projeyi tamamladıktan sonra geri ödemenin olabilmesi için evet, kesinlikle türkiyeye giriş yapman gerekiyor. ama gittiğin kurumda veya edindiğin çevrede iş bulursan eğer, çalışan olarak ve ulusal ajanstan tamamen bağımsız olarak tabii ki gidip kalabilirsin.

edit: bu olasılık ,türkiyedeyken oralarda iş aramaktan 423235 kat daha kolay olumlu sonuca ulaşır. çünkü gittiğin yerin dilini öğreneceksin, kendini tanıtma şansın olacak, birebir mülakatlara gidebileceksin, oralara alışmıi olduğun için diğer yabancı adaylar kadar zorluk çekmeyeceğini bilecekler ve bu senin için bir artı olacak vs vs. avantajı çok fazla yani.
  • letheavendangered  (30.05.14 15:39:58 ~ 15:41:43) 
Anladım teşekkürler.

Başka var mıdır CV'sinde durmasının faydasını gören vs?
  • archely  (30.05.14 16:09:28) 
benim çalıştığım iş yerinde (denetim sektörü) yurtdışı tercübesine önem veriyorlar. mülakatta da üzerinde durmuşlardı agh'nin. her yer aynı değil tabi, başka bir iş görüşmesinde de bir müdür "gereksiz bir hamle olmuş, yapmasan da olurmuş" demişti; "o sizin düşünceniz" demiştim ben de. hıyar herif. diyememiştim ki "sana ne amk?!"; ayrıca konuştuğum ik'cılar da sorumluluk, yurtdışı tecrübesi, gönüllülük vs açısından iyi bir izlenim olduğunu söylüyorlar.

tabi herkesin görüşü ve yaşam biçimi farklıdır ama ben olsam giderdim.
  • orange coffee  (30.05.14 16:27:07 ~ 16:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.