[]

Dünyadaki güzellik algısı değişiyor mu?

eksisozluk.com

Miss world'e katılan kızlara bakıyordum da. Çoğu ya esmer ya da koyu renk saçlı insanlar.

Çek Cumhuriyeti, Moldova, Belarus, Fransa, Letonya, Hollanda vs hiçbiri sarışın kız göndermemiş. Hele Rusya'da bi de arkada dizilen esmerleri görünce iyice şaşırdım.

Her millet kendisinde olmayanı mı güzel buluyor? Yoksa "sarışınlar güzeldir" algısı mı değişiyor? Ne oluyor?

 
bence olay fizikte.
tipler o kadsr iyi degilken hepsinin cok saglam fizikleri.

  • kutsalbok  (29.05.14 21:41:58 ~ 21:42:39) 
onu bilmem de ben her zaman esmerleri daha çok beğenmişimdir.


  • tepedeki psychedelic adam  (29.05.14 21:43:04) 
Ay hadi işalla. ^_^ şlakşlkşd

Şaka bi' yana googleladım da dünyada yetişkinlerin sadece %2'si doğuştan sarışınmış. Bu kadar azlarken hep sarışınlar daha çok beğenilecek bence.
  • ay nov kung fu  (29.05.14 21:48:49) 
Ben koyu renk saçlıları daha sempatik bulmuşumdur.

Bilemedim, Türk erkekleri uzunnnca bir süre daha sarışına bakacak ama, onu biliyorum. :)) Sarışın dendi mi vayyyy olacak :)

Çek cumhuriyeti de favorim oluverdi bu arada :)
  • kaymaktutmayansicaksut  (29.05.14 21:52:43) 
sarışın güzeldir değil, öyle bir olgu yok. genelde venezuella'dan çıkmıyor mu miss world'ler?

sarışınlar çöp bence. şimdi biri çıkıp ekstrem örnek verip göt etmeye çalışacak yine bir genellemeyi. esmer iyidir. dünya gözelleri. yerim.
  • [silinmiş]  (29.05.14 21:55:55) 
evet bence kendinde olmayani guzel bulma diye bisey var.

ama bence sarisinlikta esmerlikte bi numara yok. goz buyuklugu, dudak kalinligi, kas mesafesi, burun uzunlugu vs bunlar daha onemli unsurlar guzellikte. sac rengi ten rengi alakasiz bana kalirsa. fizik kismina girmiyorum zaten bu tip yarismalarda standart olculer oluyor. kisacasi ne esmersen guzelsin dogru ne de sarisinlar guzelidir olayi. herkesin ayilip bayildigi blake lively bence guzel bir kiz degil mesela. sebebi de gozleri kucuk kaslari ince dudaklari ince gibi. sadece sarisin diye arti bir puani yok bende acikcasi.
  • madeleine elster  (29.05.14 21:56:15) 
he 2 günde algı değişti.


  • baldur  (29.05.14 21:56:56) 
guzellik yarismalarinin manasiz seyler oldugunu dusunuyorum. konumuza gelince, bu gibi yarismalarin pek azini sarisinlarin "kazandigini" hatirliyorum. bir ihtimal melezlerde hepimizi birlestiren birseyler var, diye.

bahsini ettigimiz bu yakin tarihli yarisma icin daha baskin ihtimal ise: donemin modasi "dogal" gorunmek, diye..
  • o da olur  (29.05.14 21:57:10 ~ 21:57:29) 
ya miss world bunu değerlendirmek için en yanlış yer bence. hayatımda bu kadar saçma olay az görmüşümdür. kainat güzeli dedikleri kadınlardan çok daha güzelleri bayrampaşa'da var. hikaye.

"dünyadaki güzellik anlayışı" çok geniş bir kavram. hala her millet kendisinde olmayanı güzel buluyordur sanırım ama dünya artık küçüldüğü için, "bizden olmayan"a duyduğumuz istek azalıyor haliyle. yanı günümüzde sarışın düşkünlüğü çok daha az çünkü daha fazla sarışın görebiliyoruz, tanıyabiliyoruz.

vücut ölçüleri anlamında da ben kötü hiçbir şey göremiyorum açıkçası, şişmanların uydurması hep. fit görünen hatunlar her zaman herkes için çekici olmuştur. bu hala böyle. kimisi sıska sever, kimisi şişman sever. bu "genel algı"yla alakalı değildir. çok sinirlendim.
  • pescador  (29.05.14 21:59:22 ~ 22:02:25) 
@baldur, bu yeni bir şey değil. Geriye doğru bu yarışmaları bir tararsan yine aynı korelasyonu görebilirsin geçtiğimiz seneler için.

@pescador, güzellik yarışmalarının tümüne çöp gözüyle bakıyorum da miss world'e katılmak için de herkesin kendi ülkesinde derece yapması gerektiğini göz önüne alınca ortaya bu açıdan daha ciddi bir tablo çıkıyor gibi.
  • pandispanya  (29.05.14 22:00:01 ~ 22:02:18) 
Biraz zimbio.com takip edersen hiç de böyle olmadığını anlarsın :D Sarışınlık her halükarda in, geçişli sarışınlıklar özellikle. Bunun dışında Irina Shayk, Adriana Lima gibi markalar tabii ki zirvede. Istisnalar kaideyi bozmaz ama bunu da unutma. Yani Miss World'lere bakma sen.


  • perfectum  (29.05.14 22:25:16) 
Arkadaşlar öznel cevaplar vermiş. Sen daha farklı bişey sormuşsun. Evet her millet kendisinde az olan özellikleri beğenir. Biz esmer bi millet olduğumuz için burada öznel olarak sarışınları övenlere bakma. Herkesin sarı olduğu bölgelerde de melezler, esmerler daha çok dikkat çekiyor. Az bulunan değerli gelir.


  • deadline  (29.05.14 22:32:47) 
sarışın-esmer algısına pek bilemiyorum, esmer bir kadın olarak bildiğim şey doğu avrupada esmer kadın baya ilgi çekiyor :P cinselliğin afrikası denilen türkiyede ben, doğu avrupada gördüğüm ilgiyi görmüyorum dahası var mı? belki bu yüzden seçilmiş olabilirler.
pek trend takip ettiğim de yok da şöyle bişey okmuştum: mesela azra akın "türk kadını" profilini iyi yansıtıyormuş da o yüzden seçilmiş (gözleri, ten saç rengi, oranlar filan Azra baya yörük/türkmen kızı modunda ama güzeli tabi:)
bildiğim 2 eski trend 1-koca memeli yapay sarışın, pamela anderson tarzı 2-ölecekmiş gibi zayıf kate moss tarzı ikisi de çöp. yine bildiğim kadarıyla dünya moda endüstrisi giderek daha böyle doğal, enerjik, sağlıklı görünümü öncelemeye başladı. bu yönde baskı da var zaten. kısaca işte karakteristik tip, doğal görünüm, sağlam fizik filan bunlar önemli artık sarı saç mavi gözden anladığım kadarıyla.
  • niye ama  (29.05.14 23:17:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.