[]

Hyosung GV 250 mi 650 mi? Ayrıca motorsiklete dair kritik sorular

trafikten o kadar bunaldım ki motor alayım diyorum. hem iş yerindeki elemanları eve bırakmaktan kurtulacağım hem de haftasonları deniz kenarına gezintiye çıkacağım; bir taşla 2 kuş niyetindeyim.

hayatımda ilk defa motorsiklet kullanacağım bu da ayrı bir not. yıllardır araba kullanırım ama nedense motordan çok korkuyorum.

yollardaki trafik canavarı katillerden en iyi korunacak motor bu cruiser tarzı olanlar değil muhtemelen ama istediğim tarz da bu. bu minvalde önereceğiniz başka motor var mı?

bir de diyelim hyosung GV almaya karar verdik. bu 2 aracın motor hacminden başka farkı var mı? motor hacmi arabadaki gibi fark eder mi motorsiklette de? ne gibi farklar vardır motor hacminde?

çok bilgisizim , yardım edenlere peygamber sevgisi besleyeceğim.

 
hayatta kalmak için altın kural: her şartta diğer taşıt sürücülerinin sizi görmediğini varsayın, ona göre hareket edin, önlem alın.

bahsettiğiniz motorlar ilgi alanımda olmadığı için teknik cevap veremiyorum sadece bu kuralı paylaşmak istedim.
  • bira sisesi kapagi  (28.05.14 11:28:10) 
ikisi arasında fark tahmin edeceğinden çok. aslında tek fark muhtemelen motor hacmi ama o hacim olayı çok önemli. motora ilk kez binecek birisi 650'liğe bulaşmasın lütfen. nedeni altın elbiseli adam'ın videolarında saklı.

ayrıcana (bkz: ekşiteker)

özellikle altın elbiseli adam'ın tüm videolarını mutlaka izle. epey aydınlanırsın diye düşünüyorum.

iki teker özgürlüktür!
  • nodrap  (28.05.14 11:34:31) 
almaya karar verdiğin motorun başlığının altındaki yazarlara teker teker danış bence.

ikinci el alacaksan motorun kronik sorunu var mı onu sor.
pas yapan yeri dikkat edilecek yeri filan var mı? gibisinden sorular.

motordaki hacim cc birimindendir. 1.6 litrelik araba cc cinsinden 1600 cc dir. araba üzerinde düşük gibi olsa da bir motor için 1000 cc çok çok yüksek bir değerdir.

bu yüzden yeni başlıyanlar için düşük cc önerilir. 125 cc yahut 250 cc gibi.

www.youtube.com

www.youtube.com

ve türkiye'deki herkesin motor üzerinde iken seni öldürmek istediğini aklından çıkarmamak gerekiyor. :(
  • mayhemdemon  (28.05.14 11:39:50 ~ 29.05.14 08:48:16) 
gv250 eski motorum, vitesli motosiklete baslangic icin uygundur cruiser tarzini seviyorsan.

gv650 de guya chopper ama cok guclu, atik, normal 650lik chopperlardan cok daha hizli, baslangic icin pek uygun degil. bir de kronik bir kac sorunu vardi zaten 650'nin.

egitim al bir de, honda'nin guvenli surus egitimleri var, yamaha da bu sene basladi yamaha riding academy diye, mutlaka bunlardan birine git. hatta motor almadan once git bence, motorun ne olup olmadigini da gormus olursun, belki hic bekledigin gibi bisey degildir.
  • nawres  (28.05.14 11:41:51) 
ekşi teker ve honda akademi +1
korku iyidir seni uyanık tutar.
uzun süre otomobil kullanmanın verdiği trafik tecrübesi çok faydalı olur.
başlangıç için 250 daha ideal.
  • orpheus  (28.05.14 12:35:08) 
gelecek tepkilere rağmen yazmak zorundayım.

eksisozluk.com
  • Absinthe75c  (28.05.14 12:48:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.