[]

13 yaşındaki kıza hediye kitap önerisi

iyi geceler kitapseverler,

kız arkadaşımın 13 yaşındaki kız kardeşine kitap almak istiyorum. fantastik romanlar severmiş kendisi. şimdi erkek olsa warcraft serisinden filan alırdım herhalde ama kız olunca ne alayım bilemedim. bayağı da okuyan eden bir kız. geçenlerde de yüzyıllık yalnızlık'ı okumak istemiş ama kız arkadaşım vazgeçirmiş ağır gelir diye. konu hakkında bildiklerim bunlar. tipik genç kız romanı olmayan, bu bilgiler ışığında önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

teşekkürler.

 
Sofie'nin Dünyası
edit: Yaşına göre önerdim. Fantastik roman diye değil.

  • ay nov kung fu  (25.05.14 22:24:00 ~ 22:24:29) 
Talihsiz Serüvenler Dizisi


  • allanpoe  (25.05.14 22:24:40) 
sofie'nin dünyasından ziyade iskambil kağıtlarını esrarı'nı okumasını öneririm yine aynı yazardan.


  • tepedeki psychedelic adam  (25.05.14 22:26:35) 
masalın aslı


  • slalom  (25.05.14 22:27:58) 
yüzüklerin efendisi ve hobbit. hobbit'le başlayabilir. 13'ünde okusun, 15'inde, 18'inde, 20'sinde tekrar tekrar okusun. 25'ime geldim canımın çok sıkkın olduğu dönemlerde elim hep iki kule'ye gider.

ama yine de yüzüklerin efendisi ağır gelir diyorsanız, neil gaiman kitaplarını öneririm;
mezarlık kitabı
yokyer
good omens (türkçe çevirisini hatırlayamadım, hatırlayan olursa editlerim)
gibi gibi uzatabilirim neil gaiman kitaplarına mutlaka göz atın.

bunun dışında 'otostopçunun galaksi rehberi beşi bir yerde'si çok hoş olabilir bence.

ama yine de sanırım 13 yaş için favorim neil gaiman kitapları, sadece amerikan tanrıları biraz daha ağır gelebilir, onu sona saklayabilirsiniz bu nedenle.
  • o degil dee  (25.05.14 22:29:39) 
sefiller


  • bartholomew87  (25.05.14 22:33:03) 
O degil dee +1 Otostopçu'nun Galaksi Rehberi süper olur evet. Fakat ciltli almayın bence okuması bir işkence.


  • ay nov kung fu  (25.05.14 22:33:29) 
Secilmis kisi- lois lowry
Bir kis gecesi eger bir yolcu- italo calvino
Ruhum yeniden dogacak- chinua achebe
Talih kusu-amy tan
  • nwnd  (25.05.14 22:34:05) 
Otostopçunun galaksi rehberi.

Edit: iki dakikada benden önce kaç kişi önermiş be..
  • harzem  (25.05.14 22:35:22 ~ 22:36:16) 
ursula le guin in yerdeniz serisi olabilir.

bu arada sofie nin dünyası +1
  • asm  (25.05.14 22:40:54) 
kız arkadaşın saçma bir şey yapmış -aynısını annem de bana yapmıştı, yersiz yani- ben 9 yaşımdayken çalıkuşu'nu okumuştum, 11 yaşındayken de sana gül bahçesini vaad etmedim'i. istediğin kitabı alabilirsin ona, çok okuyan bir çocuksa, hele de internete erişimlei bu kadar rahatken çocukların, ona herhangi bir kitabın ağır geleceğini sanmıyorum, ki yüzüklerin efendisini de gene 11 yaşımdayken bitirmiştim. sofi'nin dünyasını da aynı sene okudum hatta.

fantastik seviyorsa, her şeyi alabilirsin -belki içerdiği görsel şiddetten dolayı sandman'i öneremeyebilirim -fantastiktir, evet- , bence ona ağır gelmesinden ziyade karakterini göz önüne al. mesela ben ejderha mızrağı serisini de çok severim, gediksavaşlarını da, harry potter da fantastik edebiyata bir örnektir mesela. le guin'in kitapları da güzeldir. eğer eğlenceli şeyleri de seviyorsa disk dünya öneririm ama, hem fantastik hem de komiktir. başka ne okuduydum ben ya? unutulmuş diyarlar da güzeldir. ha gerçi, sonuncusu biraz fazla şiddet içerikli oldu -fikrimce- ama okunabilir. le guin biraz karanlıktır bir de, onu da söyleyeyim. başka okuduklarım aklıma gelmedi, kitaplarım benim evimde değil ya :(

bir de, türk yazarlardan, yani ben fantastik diye niteliyorum da millet ne der bilemedim -gerçeküstü diyebilirsiniz :D - : ihsan oktay anar'ın kitapları güzeldir -kitaplarının diline bakma, dediğim gibi ben çalıkuşu'nu okumuştum 9 yaşındayken, o haydi haydi anlar yani- bir de murat menteş de bence fantastik bayağı :D bilinen klasik anlamda fantastik değil tabi, gerçeküstücülük anlamında. okunabilir. aslında yüzüklerin efendisi tadında fantastik türk romanları da var ama ne zamandır normal düz bildiğimiz orijinal kitaplardan okuyamadım :( o yüzden bilmiyorum türklerden kim var.

edit: otostopçu +15000 :D
  • pasp  (25.05.14 22:41:14 ~ 22:42:03) 
alice in wonderland iyidir. harry potter ları bitirsin. ne bileyim çok var yahu. o yaşta okunmayınca şimdi okunmuyor ağır kitaplara özenmesin sakın. osmanlıdaki ingiliz elçisinin notlarını araştırmaktan vakit bulsam hemen o tür şeylere saracağım. mutlu mesut hayat toz pembe. hayaller hayaller..


  • insomni4c  (25.05.14 22:46:17) 
www.idefix.com
şu seri

  • bass solo take one  (25.05.14 22:46:38) 
şiddetle neil gaiman öneririm. amerikan tanrıları hariç. o olmaz onda tuhaf gelecek hayli şey var. ama diğer hepsi olur. yıldız tozu, mezarlık kitabı, yokyer... hepsi birbirinden harikadır.


  • cilgin korsan ces  (25.05.14 22:48:46 ~ 22:49:05) 
Şeker portakalı


  • phoenixboy  (25.05.14 22:50:54) 
ilkokul, ortaokul hatta liseyi hatırlıyorum da ipek ongun okuyan uyuzlar vardı hep sınıfta. ipek ongun hariç diyorum. ayrıca fantastik seviyorsa harry potter falan çoktan okumuştur okumadıysa harry potter şart. otostopçunun galaksi rehberi için yaşı küçük bence. hoş herkes önermiş ama ben o kitabı 20 yaşında okumuş olmaktan mutluyum. daha küçükken okusam böyle eğlenemezdim sanki. mizah duygusunun oturmasıyla falan alakalı olabilir.

yüzyıllık yalnızlığı da ortaokul da okuyup beğenmiştim. ama harry potter'ı baştan sona 20 kere okumuş olabilirim hastalık gibiydi bi ara onu da söylemek lazım çünkü çevremde harry potter'ı birden çok okuyan çok insan vardı. neyse sonra vakit israfı diye vazgeçtim de kurtuldum.
  • nickimin hakkini veremedim  (25.05.14 23:17:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.