[]

safety razor neden rağbet görmüyor?

daha yakın tıraş sağlamasına. ucuz olmasına ragmen neden mach3 ve türevleri revaçta?




 
mach 3 de bir safety razor.

geleneksek safety razor'lardan bahsediyorsan çok ciddi yükselişteler yurt dışında. avrupa'da, eski tarz tıraş ürünleri ile birlikte her yerde bulunabiliyorlar. londra'da mesela sokakları bile var sadece bunların bulunabileceği.

keza amazon vb gibi alışveriş sitelerinden de inanılmaz satılıyorlar.

nedeni az çok bu, yeni nesil safety razor'ların çok daha ulaşılabilir olması, kolay bulunması.
  • Lorik Cana  (25.05.14 16:32:49 ~ 16:33:54) 
ben safety razor kullanıyorum. adını da şimdi öğrendim.

daha iyi kesiyor bence de. mach3 falan sevmiyorum ama daha pratik diye herhalde.
  • baldur  (25.05.14 16:35:05) 
@lorik cana

yaprak jilet takılanlardan bahsediyorum.
memleketimizdede bir milyoncularda, işportacılarda falan rahatlıkla bulunabiliniyor. ama sanki mach3 kullananların sayısı cok daha fazla gibi. tıraşa ilk başladıgımda bende mach3 ile baslamıstım ondan sonra her tıraşta jilet değiştirmek bana daha cazip geldi. mach3lerin kayganlaştırıcı şeritlerinin şaftı kayıyor 3-4 kullanım sonrasında.
  • all girls dream  (25.05.14 16:45:38) 
www.eksiduyuru.com
www.eksiduyuru.com

son cevapta verilen www.geltir.com onerisi cok isime yaradi. Ama oradaki amcalar biraz abartmis isi guya ucuz diye tercih ettik oradakiler bir araba parasi dokuyor bu ise fircasi porsuk kili olacakmis susu boyle olacakmis vs diyerek :) gerek yok o kadarina ucuz setler satiliyor ebay de amazon da.

ikinci duyurudan beri kullaniyorum ve fazlasiyla memnunum. sacma sapan tuplu tiras kopugu de kullanmiyorum firca ve arko tiras sabunu aldim nostalji yapiyorum. cok da rahatlatiyor. geleneksel islak tiras gibisi yok :)

yakinda usturaya gececegim hatta.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (25.05.14 16:57:14) 
Ben 2 senedir sakal tıraşı olmuyor, olduğum dönemde de safety razor kullanırdım. Bunu kullanmayıp market ürünü tıraş takımlarını kullanmak hem saçmalık hem ziyan hem de israf. Porsuk fırçasıyla sabunu köpürtüp yaprak jiletle veya usturayla tıraş olmanın performansını hiçbir tıraş bıçağı köpük veya jel vermez. İnsanlar kolaylarına geldiği için bu tip market ürünlerini tercih ediyor sanırım. Lakin ne varsa geleneksel yöntemlerde var.


  • angelus  (25.05.14 17:02:47) 
tupteki tiras kopukleriyle olmaz abi bol suyla buharla yumusatman lazim once. sonra tiras sabununu iyice kopurtup yuze guzelce en az 1 2 dk yedirmek lazim.

kuru cilde kopugu sik dagit kes olmaz.

o sitenin forumuna bir sor yine de acemiyim bayagi ben.

bu arada yeni jilet taktigini varsayiyorum.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (25.05.14 18:04:35 ~ 18:05:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.