[]

safety razor neden yaygin degil turkiye'de - turkcesini bilen var mi?

eski dedelerimizin kullandigi tiras bicaklari. bir kere hem old school cok tasakli, daha guzel bir tiras tecrubesi, ayrica cok daha ucuza geliyormus, sadece bicaklari cope attigin icin cevre icin de cok iyi plastik falan cope gitmiyor surekli.

ne diyorsunuz? ben kendime ediniyorum bir tane. kopuk yerine guzel bir firca ve sabun kullanirsak bu is cok guzel olur.

Bir de buna ne deniyor yav turkcesi nedir?

 
yaprak traş bıçağı


  • armagan  (24.04.14 01:59:06) 
bunu dedem kullanirdi. sonra amcam bir makina, bunu getirdi bir daha kullanmadi. fakat ben gaza alip 6 ay kadar jiletli ustura ile tras olmustum. ilk baslarda ayna yansimasindan dolayi zorlansamda, zamanla ustalasmistim. denenebilir.


  • zam sampiyonu domates  (24.04.14 02:20:32) 
babamdan kalan vardı bir tane. kullandım bir süre. ama sonra o çevirdiğinde bıçağın çıkması için açılan bölüm yalama oldu sürekli açılmaya başladı kullanmayı bıraktım. açıkcası onunla bayağı kesiyordum bir taraflarımı bu mach 3'lerle falan bir tarafınızı kesmeniz pek mümkün olmuyor. daha az tahriş ediyor. bilemiyorum yine de. ama daha şekil durduğu kesin.


  • peh peh peh peh peh peh peeeh  (24.04.14 02:29:05) 
geleneksel tras diye bir forum vardi yanlis hatirlamiyorsam gibson söylemisti. orda bu konuya dair edindigim izlenim suydu. tras bir rituel gibi, oturup sicak suyla yüzü calkalamak, belki azicik buhar yedirmek, killari yumusatmak ve jilette ustalik kazanmak gerekiyor. kesmesi, kanatmasi kolay, set olarak tasimali yaninizda bulundurmalisiniz.

oysa kullan at bicaklari her yerden tamin edebiliyor en gerizekali herif bile kendini kesemesin diye zorlastiriyor kesse dahi cok kisa bir mesafe birakiyor deriye saplanmasi icin. jilette tek darbede isi bitirmeniz gerekir özellikle net hareket etmeniz. yoksa iyice tene yakin gecmez, bir daha yakalamaniz zordur. belli bir aciyla tutmazsaniz üstteki ölü deriyi de kazirsiniz tahris eder.

bu tarz nedenlerden dolayi yaygin degil. ha mantikli mi? mantikli. ama yaygin degil.

ha ustasi degilim. edindigim izlenim ve azicik denedigimden bunlari diyorum sadece. yaniliyorsam falan da düzeltin beni lütfen.
  • wiillii  (24.04.14 02:33:40) 
dedem hâlâ kullanıyor.


  • 1 saat bende 50 dolar  (24.04.14 02:42:56) 
Arkadaşım (kız) kullanıyordu.


  • Lim5  (24.04.14 02:47:17) 
ben de arastiriyorum kesme durumunu ama bir kac yabanci kaynaktan okuduguma gore 2 3 tiras sonrasi alisiyor kesmiyormussunuz daha zor degilmis normal permatiklerden. bilmiyorum ne kadar dogru..


  • babamasoliimbananickaldirsin  (24.04.14 02:48:49) 
ben ustura da, bundan da kullanıyorum. bunları kullanması usturaya nazaran çok kolay ama pratik değil. traş oldukça arası doluyor ve kullan at bıçakların aksine duran suyla temizlemesi zor. su akıtarak boşaltabiliyorsunuz ve hem çok su ziyan oluyor hem de zahmetli bir tıraş oluyor.
ben usturayla tıraş oluyorum genelde, klasik sabundan ve fırçadan da var. sabunun köpüğünü kontrol etmek sprey köpüklere nazaran daha kolay ve keyifli. bu tip tıraş zaten keyif işi biraz çünkü çok vakit alıyor.

  • talemon  (24.04.14 09:46:36) 
www.geltir.com bu konuda bulabileceğin en iyi kaynak.

türkçe de jilet tutucu olarak kullanılıyor. adı üzerinde safety razor, kendini kesme diye yapmışlar. agresif bir makine kullanıyorsan bir kanatabilirsin tabi ama ustura gibi ete saplama riskin yok. ama ustura kadar güzel tıraş olmuyor tabi ki.

wilkinson sword classic ile başlayabilirsin. hem ucuz hem dengeli, kaliteli bir alettir. yumuşak bir alet olduğu için kendini kesmeden, çok tahriş etmeden öğrenirsin. fırça olarak omega veya adını unuttuğum bir türk markası(irem olabilir) fırçaları fiyat olarak uygun ve güzel. forumda daha ayrıntılı bilgi bulabilirsin. bıçak olarak da perma sharp super idealdir. bulabilirsen astra, feather falan da denersin zamanla.


@talemon arasını temizlemede hiç sıkıntı yaşamadım senin alet kötü veya bozuk olabilir. kaptaki suya daldırıp çıkartıyorum. tabi ki bir ustura değil ama çok zahmetli de değil.
  • r_u_h  (24.04.14 10:08:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.