[]

Fotoğraf makinesi alacağım nelere dikkat etmem lazım ?

Evet bir kaç güne kadar canon eos 450d almayı planlıyorum. Bu benim ilk slr makine alışverişim olacak o yüzden nelere dikkat etmem konusunda pek bilgi sahibi değilim.. İlk etapta nelere dikkat etmem gerekir ? Ya da bu tarz alışverişlerde neye önem vermeliyim ? Makinenin hangi kısımlarına dikkat etmem gerekir ? Hayyamda tavsiye edeceğiniz bir esnaf var mı ?




 
tireşim engelleyici özelliği olması önemli, deklanşör gecikme hızı önemli, ISO değeri önemli.. Keşke makine alırken bir haftalık deneme süresi verseler, ben kendiminkini aldığımda o kadar dikkat etmeme rağmen gözden kaçırdığım noktalar olmuştu. O nedenle iyice araştırın, mümkünse değişik ayarlarda bir kaç kare çekim yapın (makineyi düşürmemeye dikkat ederek tabi:-) sonra kararınızı verin.


  • seniorfaruk  (12.06.09 13:23:07) 
hayyam'da babataş'a gidebilirsin. Şener ya da Yılmaz abi yardımcı olabilir sana.

şunlar da yardımcı olabilir, fikir baabında;
(git: 77482)
(git: 68127)
(git: 66548)
(git: 47196)
(git: 46612)
(git: 45024)
(git: 44688)
  • paradoxical  (12.06.09 13:41:29) 
eğer bütçeyi denkleştirebilirsen kamerayı sadece body olarak alıp daha güzel bir lens al. zira kitlensi pek işlevsel bir lens değil 450d'nin.


  • teritori  (12.06.09 13:48:00) 
Alacağınız makineye karar vermişsiniz, güzel de bir seçim olmuş, şimdiden "hayırlı olsun" diyelim.
Makineye karar verdiğinize göre özellik tavsiyesi olarak "şu özelliğe dikkat et" demek yersiz olur. Bu sebeple;
Makineyi alırken yanında verilen lense dikkat edin, şayet aynı fiyata, sizin kullanım amacınıza daha çok hizmet eden bir lens ile alabiliyorsanız, bunu bir fırsat olarak değerlendirin, ayrıca alırken mutlaka deneme yapın, uzun süre teşhir olarak kalmış bir lens vermeye çalışırlarsa tozdan, pürüzden bunu anlamalısınız.
Bir de dikkatimi çeken nokta olarak canonların mükemmel fotoğraf kalitesine rağmen fotoğrafların kenarındaki bulanıklığın makineden makineye değişiklik göstermesi, alırken çektiğiniz fotoğrafın köşe noktalarına bakarak şayet göze batacak kadar bulanıklık görürseniz farklı bir body alınız.
Tabii ki makinenin kasasına, çiziğine, eziğine, pil yuvasının aşınmış olup olmadığına, mod seçim düğmesinin kemikli bir şekilde geçip geçmiyor olduğuna bakmak gibi ilk aklınıza gelecek noktaları yazmaya gerek yok, yine de yazmış bulunduk :)
Hayırlı olsun.
  • inshroud  (12.06.09 13:52:49) 
lens için şuraya bakabilirsin;
(git: 64406)

  • teritori  (12.06.09 13:54:14) 
ilk DSLR ise kit lensi ile birlikte alın. söylenene göre 450D'nin kit lensi olan 18-55 IS, daha önce canon'larla birlikte verilen 18-55 (IS olmayanı)'na göre çok daha iyiymiş. tamron 17-50 falan çok iyi deniyor ama pahalı ilk aşama için. ilk aşamada kit lensiyle alın. ben de öyle yapacağım galiba.

sıfır alacaksanız zaten teşhir, toz, vs gibi kaygımız olmaz herhalde. kutusuyla getirip verecek. bir de orada deneme şansınız olmaz belki ama en kısık diyaframda bembeyaz bir duvar çekin ve fotoşokta auto level verip inceleyin. ölü piksel neyin kontrol edin.
  • kibritsuyu  (12.06.09 14:25:25) 
Fotoğrafı makine çekmez sen çekersin.
vga cep telefonu ile 50cm x 70cm matbaa baskısı yapmışlığımız bile var.

2 yıllık Canon 400D kullanıcısıyım.Kitlens (is olmayanı) ideal ayarları yakalarsan tatmin edici olabilir.(zamanla alışmaya ve ışığa göre değişmekte kalite.)

Ben 28-135 is usm ile kullanıyorum makinemi otoshow da ışık sorunu yaşadım mesela birazda dar kalmıştı.
Arkadaşımın birisi IS kitlensi aldı denedik oldukça ideal bir ürün.
Tamron 17-50 f/2.8 bu aralıkta ki main zoom lens için ikinci parti üretici lensler içerisinde en iyisi (Canon da da 17-50 f/2.8 is usm var 2-2,5 katı fiyatı ancak tamron a göre)(ikinici parti derken tamron - sigma fiyat/performans ürünleri sunarlar canon - nikon - sony ye de lens üretirler korkulacak bir yanı yok.)

Canon da 400D - 450D piyasaya düştümü bilmiyorum ama 500D.
Nikon da d80 - d90 korkunuz olmadan alacağınız ürünlerdir.
dSLR larda bence en önemli olay elinize aldığınızda ne hissettiğinizdir.
kalite hepsinde benzer sonuçta.

Konuya Ekleme:

Hayyam da en iyi fiyatı şimdiye kadar hep Odak fotoğraf Mustafa abiden aldım.
Girişte ki eski aydınlar yeni adı neyse işte olan yer ise oldukça kazıktır misal.
  • sozluknickmiverulan  (12.06.09 14:45:20 ~ 16:33:02) 
2. cevaptaki Babatas'dan 400d aldim, cok ilgililer. Bazi ufak problemleri ucretsiz hallettiler hatta garantinin dolmus olmasina ragmen (votka sicramis flash kapagi acilmiyordu)..

Ilk makinaniz olcaksa en ucuz body, artan parayla lens diyorum. ikisinide ucuza getirmek icin Sony alfa serisi diyorum. Kit lensi canonun kit lensinden cok daha iyi. ama Canon un avantaji lenslerinin kolay bulunmasi tabiki..
  • theli  (12.06.09 15:01:06) 
açıkçası ben babataşla'da telefonda görüştüm.. evet baya telefondan ilgili, kibar davrandılar ama fiyatları bana uygun kaçmadı.. Bana en uygun fiyatı refleks fotoğrafçılık ile macro foto verdi.. ben kitlens ile almayı düşünüyordum ama fikirleriniz ışığında body alıp ayrı lens ile takviye yapmak daha uygun geldi şimdi..


  • joehigashi  (12.06.09 16:05:35 ~ 16:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.