[]

Beylikdüzü'nde Oturmak

Beylikdüzü'nde oturmayı düşünen kişiye neler söylersiniz, tavsiye edersiniz?

(Sulu cevapları "cevap" olarak kabul etmiyorum ve tik atmıyorum. Bilginize...)


 
Bu sevdadan vazgecip istanbul'da oturmasini tavsiye ederim. Hani is de beylikduzunde ise makul ama beylikduzunde oturmak, her sabah metrobus keyfi/bir milim ilerlemeyen trafik keyfi demek genelde.


  • fortisvita  (22.05.14 21:53:59) 
marmarapark değil de beylicium tarafında otur derim.


  • Solem  (22.05.14 21:55:39) 
Beylikdüzü iyidir. Nispeten ferah, kiralar uygun. Tabi her yere uzak. İşim de oralardaysa ben yaşardım şahsen, severim Beylikdüzü'nü.


  • soft  (22.05.14 22:02:15) 
beylikdüzündense avcılarda otur derim.Beylikdüzüne yakın olmakla birlikte merkezi yerlere daha yakın. Klraları daha uygun daha sosyal bir yer


  • Leporidae  (22.05.14 22:04:32) 
işin oradaysan gayet güzel. Ama beylikdüzü'nde oturup maslak'ta falan çalışmak işkence. helikopterle falan gidip gelmek lazım. Hergün o yolu çekebilmek için zen sabrına sahip olmak lazım.


  • godsparticle  (22.05.14 22:05:24) 
Nerede çalışacak, okuyacak?

Metrobüse yakın siteler bildiğim kadarıyla fena yerler değildir. Genelde beton yığını sitelerle dolu olmasına rağmen en azından yapılaşma düzenli ve gecekondusuz sayılır. Hafta sonu hava güzel ise B.Çekmece, Yakuplu, B.Düzü sahiline inilebilir. Bu yerlere ulaşım genelde minibüslerle sağlanmasına rağmen otomobil de büyük rahatlık sağlar. B. Düzü çevresinde takılınmak istenirse görgüsüzlük abidesi AVM'ler de bolca mevcuttur. Trafik-park sorunu İstanbul geneline göre daha azdır. Zemini düşey kapasite açısından fena olmamasına rağmen eğimli bölgelerde heyelan riski olabilir.

Yine de İstanbul merkeze daha yakın bir yeri tercih etsin derim.
  • trixi  (22.05.14 22:07:18 ~ 22:08:00) 
Beylikduzu'nde oturuyorum. Ulasim buyuk sıkıntı ama seviyorum ben burayi. Trafik sorunu, park sorunu yok, yollar temiz, spor yapmaya elverisli alanlar fazla. Birkac yila metronun gelmesi bekleniyor ama yine de uzak kaciyor bir cok yere.
Ayrica solem+1

  • 1a2b3c4d  (22.05.14 22:10:02) 
sadece işyeri yakınsa tavsiye edilebilir.. kadıköy gibi merkez sayılacak bir yerden beylikdüzüne gitmek, yolların açık olduğu öğlen saatleri ve metrobüs gibi nisbeten "hızlı" çözümlerle bile 1,5 saat sürüyor.


  • tururo  (22.05.14 22:11:45) 
iş yakında veya okul yakınsa istanbul merkezle çok işin yoksa bi 10 dk daha ileri gidip büyükçekmece sahilde oturmanı tavsiye ederim.


  • uykulu_fb  (23.05.14 01:21:31) 
Her gün Beylikdüzü'nden Maslak'a işe giden bir insan olarak metrobüse yakın bi yerde oturmanı tavsiye ederim. Her gün 2.5 km yol yürüyorum metrobüse binmek için :) Geri kalan yol bir buçuk saat sürüyor. Yolda kitap oku film izle bi şekil geçiyor. Biraz tecrübelendin mi metrobüste çok eziyet de çekmiyorsun. Eğer işin veya okulun Beylikdüzü civarındaysa tandından yenmez tabi.


  • kafamiyicem  (23.05.14 10:44:08) 
İşin ve gidilecek yerlerin neresi olduğuna, servis olup olmadığına bağlı. Ben istemeye istemeye taşınmıştım ve çok mutluyum şu an. Üstelik, Beşiktaş'a gittiğim halde. Abim de oradan Maslak'a gidiyor. Çok park var, akşam parklarda geziyorum ve yürüyüş yapıyorum. Haftasonları Büyükçekmece, Gürpınar'da plajlarda yürüyüş yapıp kitap okuyabiliyorum. hatta, Büyükçekmece Kordon İstanbul'un en sevdiğim yeri oldu. Silivri'ye, Kumburgaz'a gidiyorum yazın, iki nefes alabilyorum. Yanımda yöremde her şey var. 5 dakikalık yürüyüş mesafemde 4 tane market, bir tane esnaf çarşısı var. İstemediğim halde 10 dakika yürüme mesafemde 3 alışveriş merkezi var. Eskiden trafikten şikayet ediyordum, ona da alıştım. Yolda uyuyorum. Taşınmayı düşünmüyorum.


  • aychovsky  (23.05.14 11:10:32) 
10 seneden fazla Büyükçekmecede oturdum. Şimdi Üsküdar! İmkanın varsa o yalan toplu konut hayatına hiç bulaşma. Orada oturman kaçınılmazsa, ulaşım hatlarına yakın otur. Büyükçekmece sahile vb yerlere gidecek arkadaş grubun olsun. Araban olması da iyi olur açıkçası.


  • drosseros  (23.05.14 11:15:19) 
Orada oturmamasını tavsiye ederdim. Orada oturmaya çok mecbursa da o bölgede bir yerde iş bulmasını, ömrünü metrobüslerde heba etmemesini söyleyebilirdim sanırım. İnsan dünyaya bir kez geliyor, bu hayatı metrobüse binmeye çalışarak harcamamalı.


  • angelus  (23.05.14 11:22:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.