[]

Yaz geldi - ayrılacak mıyız ?

iyi geceler herkese.

şort giyen bir sevgilim var, şortlarıda baya bir kısa, şu fotoğraftaki gibi aynı, www.4kmoda.com

neyse cumartesi bir etkinlik var, buraya şortla gideceğim diye tutturdu, bende şort giyeceksen ayrılalıma kadar getirdim, ben o şortu giyer giderim, cahiller gibi konuşma tarzında bir kaç şey söyledi, ben diğer insanların ona bakmasına fazlasıyla sinir oluyorum, bakan birini görsem direk kavga ederim, hiç çekinmem, şort giymesini nasıl engellerim ? eğer giyer gider ise ayrılacağım.

 
giyip gitsin de ayrilin ya. bu ne boyle.

gerci senin kiza zarar verebilecek potansiyelin de var, insallah bir an once birbirinizin hayatindan tamamen cikarsiniz.
  • burasi ne garip bir yer  (22.05.14 03:01:42) 
diz üstü bir şortla bunun arasında bir fark yok. onu kabul ediyorsan, bunu daha kısa diye kabul etmemen tuhaf, nihayetinde şort bu.
erkek, yaşlı.

  • yalnux  (22.05.14 03:05:33) 
ortama göre davranmıyosa, davranamıyosa ayrıl gitsin. sonra iş inada biner daha beter olur. 24/m


  • justinho26  (22.05.14 03:06:44) 
giyip gitsin de ayrılın +1

şortun boyunda sıkıntı yok (dışarıda şort giymeyen bir kadın söylüyor bunu), ama hava şort için o kadar da sıcak değil sanki.

engelleyemezsin, derdini makul bir dille anlatırsan ve mantıklı bir sebebe de dayanıyorsa giymemeyi tercih edebilir; ama ayrılırım diyen bir adam olsa o etkinliğe bile kalmaz ayrılırdım zaten. Söylemlerini değiştirmelisin.
  • kaymaktutmayansicaksut  (22.05.14 03:08:37) 
etkinlik ne? sonrasında bir plan var mı? hangi semt(ler)de?

aşırı rahatsızsan etkinliğe bırak, çıkışta da git al.

türkiye burası. onu giydi diye taciz eden de çıkar elbet giydiği yere göre. fakat bunu söylersen sen örümcek kafalı oluyorsun. ayrıca kadına güvenmek ya da "kadın istemezse" hikayeleri gerçekten işe yarar gerçekçi şeyler olsa dünyada tecavüz ya da taciz diye kavramlar olmazdı.

özetle sultanbeyli, bağcılar, esenyurt vb. yerlere gitmiyorsa, etkinliğe gidip sonra evine dönecekse ya da yine nezih bir semte geçecekse bırak giysin. zaten gittiği yerde kadınların hepsi daha kapalı giyinecek olsaydı kendisi böyle bir seçim yapmazdı diye düşünüyorum.

26m ist :D
  • nawar  (22.05.14 03:12:11 ~ 03:13:39) 
Arabayla gezmiyorsanız sıkıntı, haklısın sen. Ama arabası varsa/araban varsa sen haksızsın arkadaşım :D


  • perfectum  (22.05.14 03:15:19) 
@nawar, taciz, tecavuz kiyafete bagli bir sey degil. o kiz o etkinlige vucudunun her yerini orten bir kiyafetle de gitse taciz edilme ihtimali var. diger ihtimalle de esit derecede hatta.


  • burasi ne garip bir yer  (22.05.14 03:15:30) 
bak çıktı bile bir tanesi.

@burasi ne garip bir yer hiçbir kıyafet ya da takı ya da alkol şu bu vs. tecavüz ya da taciz için geçerli bir sebep değildir. fakat lütfen artık mini etekli kız ile bol pantolonlu vs. kıza olan taciz tecavüz eğiliminin farklı olduğunu kabul edin.

Tabii ki çarşaf giyse bile tecavüze uğrama ya da taciz edilme ihtimali var. benim demek istediğim o mu sence?
  • nawar  (22.05.14 03:18:25) 
@nawar, hic bosuna uzatmayayim. ben o bahsettigin egilimin farkli oldugunu da dusunmuyorum. benim fikrim boyle.


  • burasi ne garip bir yer  (22.05.14 03:23:15) 
@ nawar ne olur deme bunu. gerek sözle tacize uğradığım, gerekse elle cinsel saldırıya uğradığım her defada bol pantolonlu idim veya üzerimde kalcamı kapatan kalın palto vardı.

bakışla rahatsız etme ve söz ile taciz etme vakaları etek ve şortta artış gösterebilir ama böyle bir genellemeye gitme. neredeyse 30 yıldır yaşayan bir kadın olarak aksini söyleyebileceğim gerek kendi deneyimim, gerek kadın arkadaşlarımın yaşadıkları, gerekse mesleki sebeplerle görüp ettiklerim var.
  • kaymaktutmayansicaksut  (22.05.14 03:24:50) 
Biraz sakince düşününce yaptığım kıskançlığın abartılı olduğuna karar verdim, giyimine karışmayacağım eğer hoşuma gitmeyen bir durum var ise neden belirtmeksizin ayrılırım daha iyi.


  • grimer  (22.05.14 03:30:40) 
kaymaktutmayansicaksut'un kurduğu bu cümleyi dedim ben:

"bakışla rahatsız etme ve söz ile taciz etme vakaları etek ve şortta artış gösterebilir..."

"kapalı giyinin tacize uğramazsınız" gibi bir şey çıktı mı ağzımdan? yazdım mı öyle bir şey? hemen karşı saldırıya geçme çabası...
  • nawar  (22.05.14 03:31:19 ~ 03:31:49) 
@nawar pardon ama benim dediğim şeye nasıl demiş oluyorsun o cümleyi? aramızda yaklaşık 6 dakika var, editsiz.

saldırı veya savunma değildi, sakince yazdım, ifade kullanmadığım için öyle anlaşılmış olabilir. ayrıca şu cümlenize istinaden yazıldı:
''fakat lütfen artık mini etekli kız ile bol pantolonlu vs. kıza olan taciz tecavüz eğiliminin farklı olduğunu kabul edin. ''
  • kaymaktutmayansicaksut  (22.05.14 03:34:22 ~ 03:36:35) 
grimer sana su kadarini soyleyeyim, bir insan giydigi kiyafetten cok daha fazlasidir. sevgilinin seni sevdigine gercekten inaniyorsan -ki bu senin sozunu dinlemesinden gecmez- bu tur seylere takilarak sadece ona, kendine ve iliskinize zarar verirsin.

ha olur da hosuna gitmeyen bir seyden ayrilacak misin, hangi sevgilin olursa olsun, bu hosuna gitmeyen sebep giydigi kiyafetten daha onemli olsun.
  • burasi ne garip bir yer  (22.05.14 03:34:59) 
@kaymaktutmayansicaksut ana düşünce olarak o cümlenin aynısını kurdum ya da kurmaya çalıştım manasında dedim. sizin dediğiniz cümleye yönelik (onu eleştirir vs.) bir şey demedim.


  • nawar  (22.05.14 03:37:42 ~ 03:40:06) 
yuhh şort giymekten ilişki bitirmek turşu suyundan ayrılmakla eşdeğerdir.

kusura bakma ama nasıl bir yerde yaşıyorsun bilmiyorum ama muhtemelen şort giydiği için ona bakan kişi senle benzer kafa yapısında olacaktır.
  • exodia  (22.05.14 03:42:30) 
(erkek, 28, şehir istanbul köken ardahan. yeterince açık oldu mu?)

üç şey de ben diyeyim mevzu almış yürümüşken:

1- şort yüzünden ayrılıyorsa(n) zaten sizden bir bok olmaz.

2- benim hacıapla da böyle şeyleri seviyor. ne edeyim? ben de türkiye'de doğdum büyüdüm, yanımdayken bir defasında ibnenin biri benden hızlı davrandı, yumruktan kurtuldu, kaçtı sonra. hacıaplayı bırakıp peşine koşmadım tabi piçin. gerçi mevzu uzaktan bakma değil beni de kız gibi yabancı sanıp laf etmeydi ya farkı yok. demeye çalıştığım, alışacan. orospu çocuğunun biri (ki burada neredeyse tüm toplum oluyor bu, kadın erkek fark etmeden) yüzünden kıza eziyet etmeye yazık. hem benim hacıaplanın son giydiğini görsen herhalde sen şimdiye bin kere ayrılmıştın amk.

lan elbise yüzünden ayrılır mı bir insan birinden? ikinizde de kafa yok demektir bu ha.

3- tecavüz olayı anlık şartlanmışlıkla alakalı bir şey. planlama da var, yok değil ama mevzu aşırı anlık bir duruma bakıyor karşı tarafın rutinine göre davranılması gerektiğinden. elbiseye bakan bir şey değil. taciz ayrı, kökünde acz var kelimenin. aciz bırakma demek. burada bir şekilde alımlılığın etkili olduğunu düşünenlerdenim ben de. ha çözüm de kadınları kapatalım değil erkeklerin gözlerini kapatalım, gözünü kapamayanların da apış aralarını kesip kurtulalım oluyor. yavşak orospu çocukları. anasını satayım bacak/meme gördüğüm zaman kafamı çevirmeyi adet edindim sırf ilgi için böyle giyinenleri dahi görmemek ve bir saniye de olsa bakıp rahatsız etmemek için (ki sevmek/moda/rahatlık/vesair gibi daha baskın ve büyük sebepler var mezkur konuda), ibnenin evladı orospu çocukları laf atmaktan sıkıştırmaya envai çeşit şeyi normal görüyor. "%99 müslüman" memleketin islami ahlakının ben...
  • cagdas donem kuramcisi  (22.05.14 03:45:23 ~ 03:47:56) 
29 kadin. oldukca kapali giyinirim (tesetturlu) yine de tacize ugradim. aciga-kapaliya bakmiyor ulkemiz primatlari.

kolsuz bluz giyiyor bir kadin degil mi, kollari gorunuyor. tahrik edici oluyor mu, hayir. bacak da aynen oyle, bildigin kol gibi bir uzuv. suh bir tavir, ya da butunleyici aksesuarlarla falan ekstra bir erotizm katilmadiysa benim dikkatimi bile cekmiyor. tabii erkeklerde daha farklidir, ama dedigim gibi zaten o kafada olan erkek pantolon giysen popona bakiyor, her yerini ortsen de bakacak bir yer buluyor yani. en sevmedigim seydir kiyafetime karisilmasi. ne bu hanim kizimiza, ne de sonraki sevgililerine yapma oyle seyler. fikrini soyle kibarca, dikkate alip almamak ona kalsin.
  • aklimiseveyim  (22.05.14 03:58:00) 
Cirkin. Eni konu cirkin ve hadsiz bir tutum baska bir insanin secimlerine karismak.

Ayrilip ayrilmamaniz da kisisel fikriniz. Ha karsinizdakine ayrilik sebebi olarak bunu sunarsaniz, akli basinda bi insan deparla uzaklasir zaten yani oyle soyleyeyim, hic puruzsuz ayrilirsiniz. Diger insanlarin sevgilinize bakmasina sinir oluyorsunuz ve cozum basit giymesin diyebilmeyi uygun goruyorsunuz, dahasi yaz geliyor diye de dertlenmissiniz belli ki. Ayrilin bence, kiz rahat etsin bari.
  • elmali kurabiye  (22.05.14 05:07:18) 
yok şunu yaparsa ayrılırım; yok bunu yaparsan ayrılırım; yok küfredersen kalıcı ban yersin; yok flood yapma atarım.

bu nedir yahu? öyle hemen ipleri atmak nedir arkadaşım? en ufak fikir ayrılığında ilişkini ortaya atıyorsan kusura bakma ama biraz yeşilçam'dan musdaripsin demektir. kartal tibet, bir tamer yiğit olmadı bir ediz hun etkisi farkediliyor.

eski sevgilime aptalca davrandığım zamanlar geldi aklıma. yapma böyle basit hatalar. rahat bırakacaksın kızı. giyinmesini istemiyorsan o şortu, başka şekilde ikna edeceksin. ama ille de giyinecekse konuyu uzatmayacaksın. senin istediğin gibi biri olursa onu sevemezsin. kendini istediği gibi ifade edecek. aksi takdirde ya mutsuz ve sorunlu bir kadın ya da giden bir kadın göreceksin karşında.

ben olsam bırakırım giyinsin. milletin koluma taktığım kıza bakması pek ilgilendiğim bir mesele olmuyor. sana ne yahu. sen de bakıyorsun şortlu kızlar görünce. bakmıyor musun?
  • kmtetrfn  (22.05.14 06:50:54 ~ 06:54:16) 
yapma bunu diego yapma. valla seni çok net anlıyorum da yani şort giyiyorsan ayrılırıma kadar geldiyse o daha fena.


  • nodrap  (22.05.14 07:46:52) 
erkek.

ayrılın gitsin. kıskançlık genelde-her daim değil- güvensizliğin ve bencilliğin sonucudur. ilişkinizde kendi keyfinizi, sevgilinizin huzurundan öne koyuyorsanız, başkalarının ona bakmasından onu sorumlu tutup ona çemkiriyorsanız, ciddi sorunlar olabilir. oturup, saygıyla sevgiyle çözemiyorsanız; birbirinizi üzmeden bitirebilirsiniz.

güzele bakılır, estetiğe bakılır. başka bi partide, başka güzel bi kıza sen nasıl bakabilirsen; insanlar da kız arkadaşına bakabilir.
  • delarue  (22.05.14 07:55:57) 
Summer is Coming.
Bir sonraki gördüğümüz terli meme çatalı senin hatuna ait olabilir o zaman.
Kızın gözünde değerini düşürme bunu tartışma konusu yaparak bence.
Belki de iyi bir kızdır, sadece bacaktan ibaret değildir.
  • sadegazoz  (22.05.14 08:04:53) 
biri bana şort giyersen ayrılırım dese, ayrıl derim. hatta o etkinliğe tangamı giyer öyle giderim. boş işlerle uğraşma.


  • rock n roll  (22.05.14 08:10:51) 
Kızla ayrı dünyaların insanlarısınız. Haklılık-haksızlık durumu değil bu.


  • arnold schwarzeneger  (22.05.14 08:45:58) 
bu kadar kendine güvenin yoksa eziyet etme kıza ayrıl
gerçi böyle "maço" seven kızlar da var.
kız kaç yaşında? Seninle kaç sene önce sevgili oldu onu düşün.
O kadar senedir, anası babası, abisi, dayısı amcası kıza giyinmeyi öğretemedi, senelerce tecavüzlere uğradı kız, şimdi sen sahip çıkıyorsun öyle mi?
  • cruseo  (22.05.14 09:17:33) 
Senin için iyi yada kötü fark etmez zevklerinden tercihlerinden vazgeçmiyorsa ayrıl gitsin. ayar olurum böyle kızlara.
hep banacı olurlar

  • revi  (22.05.14 09:24:13) 
ayrıl. kızı rahat bırak kanka


  • cha  (22.05.14 09:43:19) 
Simdi bak ayrilma dur. Oncelikle iki ihtimali de sorgula.

1- aptalca davraniyorum
2- aptalca davraniyor.

1- aptalca davraniyorum. Cunku gittigimiz yerde tum ilgiyi ekstra dikkat cekecek bir kiyafet giymiyor. Herkesin kapali kiyafet tercih ettigi ortamda alevlenecek gibi durmuyor.

2- aptalca davraniyor: arabamiz yok. Yolda buram buram anadolu insaninin gozle soymasindan agzinin salyalarindan rahatsiz oluyorum.

Cozum: taksi ile ulasim mumkun mu? Maddiyat nasil? Oyle bir sorun varsa kiz arkadasin "anlayissiz" biri. Ciddi bir konusma gerekiyor.

2/a: Etrafin bakislarindan rahatsiz oluyorum. Bakiyoruz hacim. Kapali da olsa. Istemsiz bakiyoruz. Yaninda sevgilisi varsa, uyumlu duruyorlarsa yine bakiyorum. Okuz gibi bakiyorum "vay amk ne kadar yakismislar birbirine. Sevgili olmasa kardes olurlarmis." diyorum.

Ya da biraz dikkat cekiciyse bakiyoruz. Pantolonda olsa, salvarda olsa. Senin Arkandan yururken kalcalarina gozumuz gidiyor. Kimi hosumuza gidiyor. Kimini begenmiyoruz. Kimisi konusunda hic bir fikrimiz olmadan uzun uzun bakiyoruz. Uzgunum modernlikle vb. Alakasi yok. Sebebini bilmiyorum ama sevgilini suzuyoruz. Tek gezerken kimimiz otobuste asik oluyor.. ergenin birinin eli carpiyor. 3 hafta kiz arkadasini hayal edip ter icinde otuzbir cekiyor..

Eski sevgilisi raki sofrasinda meze yapiyor..

Mahalle bakkalindan cikinca amca "bunu verseler ne skerim. Bagirta bagirta skeceksin." diye yanindaki gencin birine soyluyor.. ekliyor. Senin yasinda olucam ben varya..

Yolda bir insaat yakinindan geciyorsunuz. Insaattan ses yukseliyor. "Memooooo, memooooo, la memooooo." diye sesleniyor kizi isaret ediyor arkadasina. Beraber bakiyolar. "Bulamadik soyle birini" diyor.

Otobuste biri asik oluyor. A pardon yazmisim. Yok yok bu baska biri o degil.


Oluyor bunlar hep.
  • ibomiu  (22.05.14 09:56:01) 
kıza güzel, uzun bir şort al sen de.
etek falan da olur, hatta şöyle şirin bir elbise al seni rahatsız etmeyen boyda.
çözüm üret, sorun çıkarma :P
  • aithra  (22.05.14 10:16:56) 
istediğini giysin, senin ne haddine? böyle düşünmelisin. ikiniz de ayrı bireysiniz. senin onda, onun da senin üzerinde bir hakkı, bir yaptırım gücü, bir talebi olamaz. uymuyorsa sana ayrılırsın.


  • [silinmiş]  (22.05.14 10:20:51) 
Sonrada Avrupalı olunmaz, bence kasmamak lazım, kıskançlığı ve maçoluğu seven bir kız bulman senin için daha iyi, çünkü havalar daha cayır cayır olmadı, yanaklar çatallar daha da fora olacak :))


  • redeath  (22.05.14 10:35:08) 
Senin böyle bir hassasiyetin varsa ve kız arkadaşın buna uymuyorsa seni yeterince sevmiyor demektir.

Kız arkadaşın kısa şort vb nin giymek istiyorsa ve sen de bu sebepten ilişkiyi bitirmeye kadar gidiyorsan, sen kız arkadaşını yeterince sevmiyorsun demektir.

Kusura bakma ama siz zaten iyi bir çift değilsiniz gibi geldi bana. Birbirinizi hırpalamadan ayrılın gitsin
  • mutsuzadam  (22.05.14 10:36:45) 
"Biraz sakince düşününce yaptığım kıskançlığın abartılı olduğuna karar verdim, giyimine karışmayacağım eğer hoşuma gitmeyen bir durum var ise neden belirtmeksizin ayrılırım daha iyi."

bunu demiş zaten grimer yukarılarda.
kaçırmış olanlar varsa diye tekrar yazayım istedim.
  • icemint  (22.05.14 10:43:00) 
yakışıyorsa giysin boşver.. böyle şeylere takma, çok gereksiz..

not: erkeğim ve godoş falan değilim..
  • trueno  (22.05.14 14:03:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.