[]

EkşiSözlük Efsaneleri

Selam millet.

Sözlükte çok eski bir yazar olmadığım için bilmediğim ama sürekli muhabbeti dönen bir çok mevzu var. Buradan bilmeyenlere ve öğrenmek isteyenlere bilenler anlatırsa herkes faydalanır diye düşünüyorum.

-Misal kanzuk kim, olayı nedir?
-Otisabi bildiğimiz otisabi mi? yoksa sadece kullanıcı adı mı? Neden büyük harf kullanabiliyor?
-Yalnızca erkeklerin bildiği cumartesi olayı? sırf ilgi amaçlı mı aslı var mı?
-Gök yeleli bozkurt muhabbeti
-lara gofret muhabbeti
-madonnanın yağlı zencisi

gibi sözlüğe mal olmuş benim burada yazmadığım şeyler neler?

 
Mobilim sırf takip amaçlı yazıyorum

Lara gofret trol aşırı feminist birisi
  • basond  (19.05.14 13:06:58) 
-kanzuk avukat. sözlükte daha önce ticari işletmeler hakkında eleştiri yazıldığında ticari itibari zedeliyor bunlar tarzında bir dava söz konusu olmuştu. ayrıca kendisi yemeğe bir hayli düşkün :D
- otisabi sözlüğün çok okunan yazarlarından. bildiğim tek şey bu.
- maksat ilgi çekmek olsun. başka amacı yok
- gök yeleli olayı çok uzun ya. kısaca gök yeleli bozkurt iticiliğiyle kendini sözlükte ifşa ettirdi. tipi vs ifşa oldu
-lara gofrette aslında erkek olan ama kadın taklidi yapan bir arkadaşımızdı. ben seviyodum larayı komikti yani eğlendiriyordu. erkeklerden nefret eden bir kadın rolünü oynuyordu. vs vs sözlükte aratırsan çok şey bulabilirsin zaten bunlarla ilgili ama özetin özeti bu.
  • tuborg yesili  (19.05.14 13:08:47) 
Çok eski olmana gerek yok. Bunların hepsi de son iki-üç yılda oldu zaten.

-Kanzuk sözlüğün baş avukatı.
-Bildiğin otisabi kim bilmiyorum. Kimse büyük harf kullanmıyor. Teknik olarak imkansız yani.
-Aslı yok. Geyik.
-GYB diye bir yazar vardı. Öyledir böyledir diye millete sataşırdı falan. Ben süperim siz bitiksiniz muhabbetleri yapardı. Son hava atışı esnasında kim olduğu anasının nikahına kadar ortaya çıktı.
-lara gofret diye bir yazar vardı. neredeyse erkek düşmanı bir profil çiziyordu. sonradan erkek olduğu ortaya çıktı. niye uçuruldu bilmiyorum.
  • alperz  (19.05.14 13:10:28) 
cumartesi olayının aslı yok tabii ki. sazan avı.
bildiğimiz otisabi kim? bir tane otisabi var.

  • baldur  (19.05.14 13:10:47) 
dostum emin olmadan önce bir bak istersen eksisozluk.com


  • oraletarya  (19.05.14 13:12:05) 
- kanzuk sedet'in qanqası, ekşi teknoloji şirketi üzerinde hissesi de bulunan baş sözlük avukatı.
- otisabi bildiğin otisabi değil niki o sadece.
- cumartesi olayını öğrenmek bu kadar kolay değil üzgünüm ;)
Son üçü uzun muhabbet yazamıycam
  • trinitrotoluen  (19.05.14 13:12:14) 
otisabi bu yılmaz aslantürk ün karakteri otisabi değil. yani yılmaz aslantürk değil. hatta çizmişti köşesinde bunu. şov tv ye bir programa katılmıştı ajdarla onu youtube dan bulabilirsin. herkes ajdarı ayar manyağı yapacağını, programda tozu dumana katacağını beklerken "ulan bu muydu, hayal kırıklığına uğradık programdaki tavrından." falan demişti. o da programdan sonra entrylerini silip "bir süre uzaklaşıcam :(" gibisinden bir şeyler demişti. sonra geri geldi herhalde.


  • ya ben lan neyse  (19.05.14 13:14:26 ~ 13:15:54) 
oraleterya aynısını herkes yapabilir. sadece yöntemini bilmek lazım. çok lazımsa arar bulursun zaten diye gizem yapayım sana.

anahatar kelime: ASCII
  • alperz  (19.05.14 13:21:14) 
yapabilmek için sormadım alperz. sadece teknik olarak imkansız dedin. ama birisi yapıyor ayrıcalığı nedir diye merak ettim.


  • oraletarya  (19.05.14 13:23:23) 
zaten teknik olarak imkansız. büyük harf diye gördüklerin de klavyeyle basabileceğin büyük harfler değil. basarsın da, konvansiyonel yöntemlerle değil.


  • alperz  (19.05.14 13:24:57) 
kanzuk nusr-et in hissedarı
otisabi ssg nin adamı, overrated yazar
cumartesi olayı incisozluk yazarıının işi
diğerleri troll
  • cahit tomruk  (19.05.14 13:25:57) 
madonna, lara, gök; troll
otisabi y.aslantürk değil.
kanzuk, sedetin kankitosu ve ekşi avukatı. birde kendi sözlüğü vardı bir ara.

son olarakta burada cumartesi olayını boklayanlara bakma sen onlar ya kadın ya da o bilgiyi seninle paylaşmak istemeyip seni sallayan erkekler ama o olay bir gerçek ve buradan ulaşabileceğin bir bilgi değil. fazla zorlama. bir erkeksen zaten bilirsin. öğrenilebilecek bir şey değil.


he bu arada büyük harf mevzusu bir çeşit bug. ama yazanda değil görende olay. ciddiyim. bitionda da oluyor bazen öyle. görüyorum bende. ancak öyle bir imtiyaz yok. mesela senin paylaştığın otis entrysini ben komple küçük harf görüyorum.
  • air  (19.05.14 13:28:57 ~ 13:32:20) 
otisabi sözlüğün en eski yazarlarından biri. karikatür olanla ilgisi yok. sadece adını nick yapmış kendine. kendini onunla özdeşleştirmiş demek ya da çok sevmiş bilemiyoruz. entelektüel birikimiyle, bazılarımızın hayatında ilk kez duyduğu fakat kulağa da hoş gelen acayip kelimelerle uzun entry'ler yazıp dikkatleri çeken celebrity bir yazar idi. halen yazar tabi. sanırım ssg ile arkadaşlıkları zamanla onun bir otorite olmasına sebep oldu. hatta neden bilmiyorum benim yıllardır en beğenilenlerimin tepesindeki entry'im de otisabi'nin nickaltında paylaştığım onun sözlükte sahip olduğu önem ve otoriteyi gösteren mizahi bir dille hazırlanmış bir şemadır. paylaşmak isterim.:)

antik.eksisozluk.com

not: şemayı ben hazırlamamıştım nereden aldığımı bile hatırlamıyorum... o kadar eski yani...:)

diğerleri açıklanmış zaten.

madonna'nın yağlı zencisi'nin ise nesi efsane anlamış değilim. yazar mı bu? madonnanin yagli zencisi 2 diye bir yazar var ama onu kastetmiyorsun herhalde.
bu karikatür var bir tek hakkında bildiğim: media-cache-ak0.pinimg.com yazar olanı uçmuş da olabilir... nickinin tam yazılışı nedir bilmiyorum...

cumartesi olayının ise aslı olmadığını, geyik olduğunu buradan bile görebiliyoruz.:)
  • kisa bisey olsun istemistim  (19.05.14 13:30:12 ~ 13:33:52) 
adını duyurmuş ve bir dönem konuşturmuş olanlar lara ve gök yeleli. zencinin pek bir olayı yok. umut sarıkaya'nın yazardan bağımsız olarak karikatürü var


  • air  (19.05.14 13:35:24) 
@kisa bisey olsun istemistim, madonnanın yağlı zencisi 2 var evet. sürekli bir başlığa kendi entrylerini yazıp duruyor. arada ssg'de paylaşıyor onun entrylerini. ilkiyle aynı kişi mi ya da ilki nedir bilemediğim için şey ettim.

bir de bu antik gibi teknik zımbırtılar var. onları da bilmiyorum.
  • oraletarya  (19.05.14 13:37:20) 
antik.sözlük eski dandik site. ben yeni dandik siteyi kullanıyorum. antik'te birçok ekşi hizmeti kullanılamıyor vs. sedet yeni siteye yönlendirmeye çalışıyor milleti, bir kısım direniyor vs.


  • air  (19.05.14 13:48:05) 
hey yavrum hey. ibrahim tatliseks, clairvoyant, delikan76, guru, otisabi v.b. neslinden sonra bu isimlere bakinca resmen jenerasyonlar degismis be sozlukte :)

kanzuk bile yeni yetme bir adam 2000'lerin basiyla karsilastirinca.
  • no christ requires  (19.05.14 13:57:46) 
sanırım bir efsane nesille karşı karşıyayız.


  • alperz  (19.05.14 14:01:39) 
@asilov, evet cins olduğum konusunda sen, ben ve çevrem hemfikiriz.
bilmiyordum sordum öğrendim işte.

overrated için de teşekkürler. tam duyuru açacaktım.
  • oraletarya  (19.05.14 14:06:13) 
antik ekşi sözlük'e şu an sadece yazarlar giriş yaparak ulaşabiliyor. çaylaklar dahi değil. sadece yazar olanlar. antik, hep eski ekşi sözlük'ü hatırlatıyor, kullanıcılar bırakmak istemiyor. daha sade, daha az parlak. elbette 90 lardan kalma ama alıştık bir kere. reklam falan da yok boşverildiği için. avantajı da yok değil hani. gerçi adblock plus kullanıyorum ben belki ondan ama antik'te reklam da yok artık diye biliyorum.

yeni ekşi sözlük ekşi sözlük beta başlığında uzun süre eleştirildi. eleştirilen şeyler çok az değişti. savaşlar oldu vs. kan çıktı resmen. direnişler mirenişler. ssg tamamen yeniye geçilmesini istiyor ama antik kullanıcıları yabana atılamayacak kadar çok. gerçi büyük kısmı bence yeniye alışırlar ama işte riskli bir durum. belki de sedat'ın umurunda bile değildir. sırf bize acıdığından tamamen kapatmıyor antik'i... yine de bir sürü özelliği kırpılmış durumda. eksi++ da olmasa çekilmez yani antik. mahvettiler, murdar ettiler antik'i. hatta bugün farkettim ki yenide de istatistiklerde bazı değişiklikler olmuş. artık genel diye bir kategori yok istatistiklerde. bir şeyler daha gitmiş ayrıca. böyle işte...
  • kisa bisey olsun istemistim  (19.05.14 14:14:25 ~ 14:18:41) 
@kisa bisey olsun istemistim, teşekkürler cevapların için.


  • oraletarya  (19.05.14 14:24:28) 
Mesaj atsaydiniz anlatirdim butun gercekleri:)


  • madonnanin yagli zencisi 2  (24.01.15 04:18:24) 
Cumartesi olayına dair konuşmak doğru değil. Bilmiyorsan bir nedeni var.


  • rygard  (24.01.15 04:25:47) 
diğerleri çokça cevaplanmış da gyb olayı hemen geçiştirilmiş buruldum.

gyb sözlüğü en kalifiye şekilde trolleyen adamlardan biriydi bence. yani sözlükten yüzlerce troll geçti ama akılda kalan adamlardandır. ne bileyim dengizik-sametc-airlangga gibi ismi bir çırpıda hatırlanır yani. kendisi hal-i hazırda diesel1907 nickiyle yazmaya devam ediyor. gerçi gyb 6 farklı kişi tarafından kullanılıyormuş onun anlattığına göre. diesel mesela psikologtur. oldukça da muazzam entryleri var yani.
  • kuul  (24.01.15 04:50:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.