[]

Vancouver vs Barselona

Vancouver ve Barselona'yı görmüş olup, eğlence, sosyal hayat,pahalılık ve yaşam kolaylığı bakımından karşılaştırabilecek var mı ?




 
Vancouver'da yasadım, Barcelona'ya seyahat amaçlı gittim. Vancouver berbat biyer, hic memnun kalmadım. Nedeni cok fazla göç almış olması ve sehrin popülasyonunun buyuk bir bölümünü asyalılar oluşturuyor. Hersey asiri pahalı, yeme içme Barcelona'ya gore ucuz sayılabilir ama konaklama olarak kesinlikle cok daha pahalı.
Vancouver'in sevdiğim tek yönü doğayla ic ice bir sehir olması. Özellikle yaz aylarında doga sporlarına ilgili muhteşem etkinlikler oluyor. Havasi muhteşem oluyor yazları. Kışlarına hic girmeyelim, az cok tahmin edebiliyorsunuzdur.
Yani zor bir karşılaştırma bu, ne amaçla gideceksiniz, ne kadar süreyle kalacaksınız, bütçeniz ne olacak önemli faktörler bunlar.
  • bugategonline  (18.05.14 16:05:28) 
@buga, nüfusun büyük bölümünü asyalıların oluşturması ne açıdan sorun teşkil ediyor, merak ettim? adam mı kesiyorlar, yollara mı sıçıyorlar, neden ki?


  • pescador  (18.05.14 16:10:11) 
ikisini de gormedim henuz ama detayli bilgim var. sizin karakterinize ve beklentilerinize bagli hangisini seveceginiz. mesela vancouver tam benlik cunku sicak degil ama soguk da degil. iliman. tabi kanada'ya gore iliman ama sicaktan nefret eden biri olarak barselona da yasamak istemezdim kesinlikle. pahali oldugu dogru nerede kalacaginiz ve ne is yapacaginiz da onemli tabi. dezavantaji turkiye ye cok uzak, dolayisiyla saat farki da cok. barselona da ucaga atlayip bir kac saat sonra turkiye'de olabilirsiniz cok ucuza ama vancouver dan oyle kolay kolay gelemezsiniz ucaga bir aylik kira parasi vermeden. istanbuldaki kira degil tabi vancouver daki kira :) onun disinda doga sporlarini seviyorsaniz british columbiayi seversiniz.

su disaridan gelip burada cok asyali/cok zenci/cok hintli vs var deyip sikayet eden insanlar cok gulduruyor beni. kanada'nin olayi o mina koyim? goc? gordugun beyaz kanadalilar da en fazla bir kac kusak once buraya gelmis insanlar onlar da kanadali degil esasinda. sorarsan ben fransizim ben ingilizim ben irlandaliyim derler. goc istemeyen ufak kasabalara gelmeli. vancouver toronto montreal de tabi bir suru gocmen olacak. biz turklerde cok yaygin bu, 20 kusak inuit iz sanki hepimiz yabancilara niye geldiniz lan deriz. bayiliyorum su turklerdeki anormal irkciliga ve gayet normal bir seymis gibi dile getirilmesine.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (18.05.14 16:58:47) 
master için gidicem,kabul aldığım okullar arasında karar veremediğim için şehir bazlı bir tercih yapıcam sanırım. okul olarak Vancouver'da UBC, Barcelona'da Esade'den kabul aldım. Bütcem yeterli miktarda var. Vancouver olursa UBC kampüsü, Esade olursa şehir merkezinde bir evde konaklamayı düşünüyorum. Eğlenmeyi, içmeyi,gezemeyi ve spor yapmayı oldukca severim o yüzden şehirdeki sosyal ve eğlence hayatı benim için oldukca önemli. İki şehir de güzel gözüküyor o yüzden bir karara varamıyorum. Sanırım Vancouver yazın oldukca boş, barselona ise kışın biraz daha sakin ve sıkıcı diyorlar fakat dogru mudur bilmiyorum. Vancouver'a gidersem snowboard, Barcelona'ya gidersem dalga sörfü öğrenmeyi planlıyorum :) dediğim gibi her ikisinin de kendilerine has hoşuma giden yonleri var o yüden kafam karışık.Son olarak master sonrası 3-4 sene o ülkede takılmayı istiyorum o yüzden sanırım iş bulma konusunda ispanya ve avrupaya göre Kanada daha avatanjlı gibi.


  • slap  (19.05.14 00:50:18 ~ 00:52:37) 
slap hocam konusmustuk bunu, eger kanada'dakini 2 senelik yapamiyorsaniz 9 ayliksa kesin, 3 4 sene kalamama ihtimalini goz onunde bulundurun.

edit: siz daha iyi bilirsiniz ama ispanya ekonomik olarak mahvolmus halde degil miydi en son? is bulmak daha kolay olmayabilir. bilmiyorum biliyor musunuz ama ispanyolca bilmeden is bulunur mu bilmem onu da dusunmek lazim.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (19.05.14 01:10:34 ~ 01:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.