[]

Otomatik vites - park etme

Arabayı park ettikten sonra vitesi nasıl kullanıyorsunuz? Farklı farklı şeyler okudum ama en doğru olanı hangisi anlayamadım.

Bir tanesi şuydu mesela;

Ayağınız frene basılı durumdayken, kontağı kapatınız.
Vites kolunu ( N ) pozisyonuna getiriniz. Sonra elfrenini çekiniz.
Daha sonra vites kolunu ( P ) pozisyonuna getiriniz.
En son fren pedalını bırakınız.

 
vitesi p ye taktıktansonra el frenini çekip kontağı kapatıyorum.


  • crystalsoul  (16.05.14 15:27:48) 
Ayağım frene basılı P ye getiriyorum. Frenden çekip kontağı kapatıyorum.


  • forzabjk  (16.05.14 15:28:06) 
mantıken R konumunda iken araç durunca ayağım hala frende oluyor P ye alıyorum ya o an el frenini çekiyorum ya da aracı kapatıp çekiyorum. düz yoldaysanız farketmez. P motor frenidir. Eğimde sadece P de bırakırsan arabayı sadece motor freniyle durdurmuş olursun.

yani senin yazdığın yazı TIRIVIRI

yok n ye al el frenini çek sonra p ye al aracı kapa sonra frenden çek ayağnı..

öeah kim uğraşır la?!

tek yapman gereken şey şu ARAÇ TAM DURMADAN VİTES SAKIN AMA SAKIN DEĞİŞTİRME..
  • Sskywalkeremre  (16.05.14 15:46:44) 
kontagi kapatiginda fren sertlersir ve frene basamazsin. eger yokustaysan, sen vitesi (N), el freni, (P) yapana kadar araba kayabilir. senin soyledigin teoride mantikli (kontagi once kapamak disinda), dislilere binen yuku minimuma indiriyosun. ama pratikte cok farkedecegini dusunmuyorum. ki ugrasip oyle yapan gormedim, herkes (P) sonra el freni. bitti.
ne yaparsan yap, kontagi en son kapat.

  • lamartin  (16.05.14 15:49:31) 
Vitesi en son ne zaman "n" ye getirdiğimi bile bilmiyorum sanırım.
Park ettin ayak frende, araba tam durmuşken P, sonra el freni, sonra kontak

  • cruseo  (16.05.14 15:57:01) 
arabayı P harici bir fiteste bırakıp terk etmeyiniz. kayar.


  • nereye bu gidis  (16.05.14 15:57:16) 
kotağı kapattıktan sonra vites değiştirme yaparsan uzun vadede şanzımanı eline alırsın yüksek ihtimal. oldu da kontağı kapatıp p ye aldın direk çok daha sert hissediyorsun yanlış bişeyler olduğunu.


duz yolda fren+p>el freni>kontağı kapat

sağlam egimli yolda (bildiğin yokuş) fren+n> el freni> p> kontağı kapat
  • nwnd  (16.05.14 15:57:27) 
Once frene basiyorum sonra el frenini cekiyorum p ve kontagi kapatiyorum. Ama her zaman el frenini kullanmiyorum o ayri.


  • duzsac  (16.05.14 16:13:20) 
fren--->P--> el freni --> kontak. Çok yokuşlu bir yer değilse elfrenine gerek olmadığını okumuştum ama alışkanlık ve aklım arabada kalmasın diye çekerim her zaman.


  • janavarorion  (16.05.14 16:29:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.