[]

ne gloriymiş ne memeymiş arkadaş

yüzlerce insan fırında yanar gibi cayır cayır bir madende, tarihin en büyük en acı facialarından birini yaşıyoruz derdiniz glori olmuş. size çok şey söylerim de, bela döner dolaşır beni bulur diye korkuyorum.




 
haklısın.


  • basond  (14.05.14 00:15:20) 
glori kim?


  • in search we trust  (14.05.14 00:15:29) 
Evet, normal bir gün değil, yas ilan edilmeli. Daha dikkatli olunabilir.


  • [silinmiş]  (14.05.14 00:18:33) 
aynı mantıkla insanlar madende can vermiş, senin tek derdin glori'nin memeleri ile ilgilenenler olmuş diyebilirler senin için de. demedi deme.


  • godsparticle  (14.05.14 00:19:03) 
duyuru açtıka mesaj yazdıkça gündemde kalıyor. bi ara unutulmuştu ne güzel. boşverin


  • raskolnikov2  (14.05.14 00:20:05) 
caps olayı gibi oldu bu da. birisi caps koydu, sabaha kadar caps yağdı, bu olay da buna benzedi.


  • rock n roll  (14.05.14 00:22:10) 
iyi de madenle ne alakası var bunun ya? sizin gibi tipler yüzünden zaten ne kadar üzüldüğünü ispatlamak istercesine yarışa girerek yapmacıklaşıyor insanlar artık. ne kadar üzüldüğümüzü ya da üzülüp üzülmediğimizi duyuruda, sözlükte göstermek zorunda mıyız size? hangi hakla insanların vicdanı hakkında böyle apır sapır konuşabiliyorsunuz?

"her yerde insan ölüyor ona üzülmüyorsun ama" kafasında bir insan değilim, bu bir trajedi ve ulusal yas ilan edilip çok ciddi şeyler yapılması gerektiğine inanıyorum ama her şeyi de şimdi madene bağlamak çok saçma. yaptığın çok anlamsız ve bana kalırsa terbiyesizce.
  • pescador  (14.05.14 00:35:35) 
@pescador +100

ben bu kadar güzel anlatamazdım kendimi. tebrik ediyorum.
  • in search we trust  (14.05.14 00:38:38) 
pescador terbiyesizliğe daha fazla alet olma o zaman. yüzlerce insan ölürken hala am göt meme peşinde koşan insanlar en azından böyle bir günde sessiz kalsın. gösteriş olduğunu düşündüğün için haklısın. ama bu em göt meme peşinde koşanları haklı çıkaracaksan bence sen de sessiz kal.


  • letheavendangered  (14.05.14 00:40:26) 
@letheaven

söylediğin gibi "yüzlerce insan ölürken hala am göt meme peşinde koşan insanlar" ile "sözlükte populistlik uğruna tespit yapan insanlar" arasında bir fark yok bence.

am got meme pesinde kosmayan, belki senden daha fazla uzulen, tepki gosteren insanlar vardir burada farkli konularda yazan. bence cok tepki gostermemelisin o yuzden.

cidden, asagiladigin o insanlar yas tutsa mutlu mu olacaksin?

bence tutmasinlar, uzak dursunlar mesela.
  • archely  (14.05.14 00:44:42) 
size ne kardeşim. adam ister yas tutar ister tutmaz. size mi soracak? ahlak polisliği yapmayı bırakın.


  • fayfim  (14.05.14 00:49:24) 
işte bunlar hep ilgi orospuluğu.ne yapsın amına koyim reel yaşamında kimse siklemiyor.buradaki abazalar da onun şakşakcılığını yapıyor.


  • sorumatik  (14.05.14 01:20:27) 
ben aralarında bir bağlantı kuramıyorum. glori kimdir nedir bilmem ama isteyen istediğini yapar.

olay tartışılamayacak kadar vahim, çok üzücü ancak birilerini bu şekilde eleştirmenin doğruluğu tartışılır.
  • legolasin son oku  (14.05.14 01:43:46) 
konuyu bilmiyorum ama kimin neye üzülüp neye üzülmeyeceğini ve üzüntüsünü göstermesi, her şeyden elini eteğini çekmesi gerekliliğini niye o kişi dışındakiler belirlemeye çalışıyor anlamadım.
yahu her olaydan sonra "bari bugün yapmayın cıkcıkcık.." muhabbetine girince ne oluyor? hayır bunlara kızıp kendi kendini yiyosun yani bi sikim olduğu da yok ben söyliyim. bırakın kim ne isterse onu yapsın. neye isterse ona üzülsün ve üzüntüsünü nasıl istiyorsa öyle göstersin.

  • mosakale  (14.05.14 02:57:49) 
böyle günlerde hiçbir şey hissetmesen de ölümlere karşı saygıdan susarsın.

ve ayrıca bıktık glori sohbetinden.
  • dessy  (14.05.14 08:57:49) 
hayırdır yine? az bi durun be oğlum.


  • Solem  (14.05.14 09:06:12) 
eğer bi eksileme tuşu olsaydı bu yazını eksilerdim.

bana bakın ulusal veya değil irili ufaklı her faciada başlık altında gerek üç noktalı, gerek iki noktalı cümleleriniz, şiirleriniz vesaire ben bunlardan nefret ediyorum. kimseyi ilgilendirmez ne kadar üzüntü yarattığı.

kaçınız sessiz sessiz ağladınız bu faciaya? kaçınız bunun için entry girmeden kanepeye yığıldı? hanginiz acınızı ekşi sözlük'e cümlelerle döşemek yerine işi gücü bırakıp şöyle tek başına yürüyüşe çıktı içi sıkıla sıkıla?

dünden beri bakıyorum vay ki vay velvelenin bini bin para. o amınakoduğumunun bilgisayarında vicdanınla başbaşasın dünden beri yabancı dizi izlemediysen söyle, bi galeriye girip birilerinin memelerine bakmadıysanız söyleyin veya arkadaşlarla oturup gırgır yapmadıysanız konuşun.

ben bu faciaya entry girip çok acı, allahım yardım et diyen yazarların profiline girdim ondan sonraa ne entryler yazmışlar diye birisi nba maçıyla ilgili koça saydırmış biri başka dertte o da çok kişinin profilini de gezmedim ha, kafamı kızdırırlarsa girer ekran görüntülerini alır olay yatıştıktan sonra bu entryleri onların götüne sokarım.

bana gelince, olay acı bir olay. bana çoook uzakta. ben malatyalıyım, eğer olay kayısı fabrikasına giden işçilerin servis aracının kaza yapıp işçilerden 50-60 kişinin öldüğü bir kaza olsaydı daha çok üzülürdüm çünkü aşina olduğum küçüklükten beri bildiğim bir şey.

dolayısıyla bu maden faciasına en çok somalılar, zonguldaklılar üzülecek acıyı derinden hissedecektir, madenin ne olduğunu en iyi onlar bilir.

bi şey daha var malatyada mesela kayısı zamanı günlük sabahtan akşama kadar kayısı toplarsın güneşin alnında ve bir gün için 27 tl para alırsın. sabah 6 da başlayıp akşam 8 de biten bir iş için az değil mi? az. bi de bunun üstüne çadırlarda yatarsın. adıyamandan urfadan işçiler gelir 40 gün çadırlarda yatarlar çoluk çocuğuyla.

hele de ki bunlar günlük 27 tl az o yüzden bu işi yasaklıyoruz 27 tl ye çalışacağına hiç çalışmasınlar daha iyi insan onuruna aykırı özgürlük filan de yasaklamaya kalkış senin o götünü ilk sikecek yine adıyaman ve urfalılardır. gebertirler seni az da olsa ekmeğini elinden alıyorsun.

bu maden ocaklarını kapatalım insanlar ölüyor diye öne çık o kömürlü küreği götüne ilk sokacak kişi yine maden işçileridir. oturduğunuz yerden gerçek hayatta hiçbir sike yaramayacak son derece teorik tavsiyeleriniz ve büyük acınız sizin olsun, klavyenizde birer acı cümlesi olmaya devam etsin. benim diyeceğim budur.
  • tutun kolonyasi  (14.05.14 09:10:54) 
Ne zaman bir üzüntü yaşasam, sabun köpüğü gibi ve fındık kabuğunu doldurmayacak şeylere veririm kendimi. Ya da çalışırım. Başka türlü kafayı dağıtmam zor olur. Dışarıdan öyle görünmem de bunun hakkında hiç bir şey yapmadığım ve yerimde oturmak istediğim veya üzülmediğim anlamına gelmez. Sadece gün içinde sürekli bunu düşünürsem deliririm, çünkü bildiğin üzere tahammül sınırlarını çoktan aştık. Kaç sene önce "Kelimenin bittiği yerdeyiz" diyordum, o noktayı göremiyorum bile artık. Gerçekten olaylar olduğunda bir süre kelime kullanamaz hale geldim, insanlar nasıl yazıyor böyle duygu ve düşüncelerini anlayamıyorum. Benim oturup soğumayı beklemem gerekiyor. Beynim uyuştu, her olayda sanki beynim daha da genişliyor, yerine sığmıyor. Delirmemem gerek, akıl sağlığımı korumam gerek. Bu yüzden tam da bugün ve ara ara meme gibi konularda laflamaya ihtiyacım var. Bugün "A be kaynana" eşliğinde göbek de atabilirim, kilometrelerce yol yürüyebilirim; eğer toplu bir tepki gösterilmeyecekse ve bugün ilgili konu için bir şey yapamayacaksam gün içinde. Bu konu ile ilgili ancak genel greve gidersek rahatlayabilirim. Sinirimi sahibinden çıkaramıyorum, üzüntüm yapıcı değil. Başka türlü içime taş gibi oturacak çünkü, deliririm; kaçışı yok. Üzüldüğümde, kendi başıma gelse dahi, başımı tutup öne eğerek yas tutamıyorum. Başka şeylere veriyorum kendimi. Hatta en çok saçmaladığım zamanlar, en neşeli olabileceğim zamanlar oluyor. Bu, sinirli ve üzgün olmadığım anlamına gelmez.

Burada öyle olduğunu iddia etmiyorum ama belki bir iki kişi kafayı dağıtmaya çalışıyordur. İnsanların eşikleri farklı. Dün gece yatmadan önce 157'yi düşündüm ve anlayamadım. Kızılderililer sayı sayarken "bir, iki, üç, çok" diye sayarlarmış. Ya da uzay ile dünyayı karşılaştırdığını o sonsuzluk insanı hissiz hale getiriyor, insan algılayamıyor sonsuzun ne olduğunu. Lotodan çıkan 10
milyon ile 100 milyonun arasında hiç fark olmaması gibi, 157 o kadar büyük ki kafamda canlandıramıyorum bile. Bir aileyi düşünüyorum, iki aileyi düşünüyorum; yok, devamını hayal edemiyorum. İnsanların da kafasında canlandıramadığı ve hayal bile edemediği hissedememesi ve algılayamaması normal. Belli bir miktar çokluk ile hiçlik arasında fark göremiyorum. İnsanların farklı eşikleri olduğundan belki bu da öyle bir etki yapmıştır.

Dün gece 12'ye kadar kah işte, kah dışarıdaydım. Hiçbir şeyden haberim olmadı. Duyurudan da olayın vehametini anlayamadım. Sonra bir "Ne olmuş ya"dan sonra öğrendim olayları. Dolayısıyla olay olduktan sonra çok zaman geçmesine rağmen ancak öğrenebildim. Belki de senin duyurun sonucu da öğrenenler olmuştur.
  • aychovsky  (14.05.14 09:43:23 ~ 09:46:26) 
uzun uzun nutuk çekenlerin dediklerini tamamen okumadım, zira azıcık bir göz gezdirmeyle anladım ne demek istediğinizi. lakin burda insanların istediğinin yüzlerce insanın ölümüne saygı duyukması olduğunu siz böyle bir olayda bile anlayamamışsanız, isteklerle olanlar arasında bağ kuramamışsanız kimsenin de anlatmaya çabalamasına gerek yok, haklısınız. kimse yas tutsun ya da üzüntüsünü burada yazarak dile getirsin demiyorum, götünüzden anlamayın her şeyi. ama biraz saygı, biraz edep.


  • letheavendangered  (14.05.14 11:28:59 ~ 11:29:44) 
letheavendangered +1


  • nick konusunda kararsizim  (14.05.14 11:38:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.