[]

Yiyemedikleriniz?

Böyle tercihen, tadından dolayı değil de mecburen yiyemediğiniz şeyler var mı? Yemek isteyip de yiyemediğiniz? Dokunan, midenizi bulandıran? Ben çok sıkıntılıyım bu konuda.

- Yumurta, patlıcan, süt/yoğurt kaymağı, kuyruk yağı, bamya, brokoli, kabak, karnabahar, kereviz, deri, midye, mantar, kalamar bilumum yumuşak şeyler.


 
trabzon hurması. yemeyi çok denedim ama nafile. kendisi adeta bir çürük domates görüntüsünde...


  • kırmızıkaşekaban  (13.05.14 22:39:33) 
Hayatımda ciğer yemedim ama yiyemiyorum da midem bulanıyor ciğer deyince.


  • sapkasiz cikmam abi  (13.05.14 22:40:17) 
zeytin yağı

tadı inanılmaz tuhaf geliyor, sanki zeytin değil. oysa zeytini çok severim
  • sttc  (13.05.14 22:41:06) 
Zeytin, karides, pancar, hurma, midye, kaymak.


  • ontheroad  (13.05.14 22:42:25) 
Mantar, hurma, kuru kayısı vs gibi yumuşak şeyler. Ama bunun içinde senin saydığın brokoliler, kabaklar, karnabaharlar yok, onlara ölürüm. Ben daha böyle çiğnedikçe büyüyen şeylerden tiksiniyorum. Midem bulanıyor.


  • pandispanya  (13.05.14 22:43:55) 
Bir sabah duyuruda gezinirken biri "Lahana diyeti" yazmış. Bak yazarken bile fena oldum; 15 dakika boyunca evet iğrenç olacak ama bildiğin midem bulandı, öğürmeler vs. zor tuttum kendimi!

Lahana dolması, lahana yemeği vs. içinde lahana olan şeyleri hiç sevmiyorum, yiyemiyorum.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (13.05.14 22:44:05) 
yememem gereken ama yediğim/içtiğim şeyler var. laktoz duyarlılığı ve ülser yüzünden sütten, yağlı ve bol baharatlı şeylerden uzak durmam gerekiyor. bir de asitli içeceklerden.

asit gitti, sütü de ayda bir içerim en fazla ama diğerleri konusunda o kadar iyi değilim.

bunun dışında kabak yemeği midemi bulandırır. tavuklu ograten mi ne yapıyorlar böyle hani tekne gibi, onu yiyorum ama. haşlanmış falan şahane oluyor hem "hmmm sağlık, hmmm" diye gaza da geliyorsun. ama yemek hali iğrenç. kedi maması gibi geliyor bana. çok çirkin görüntüsü. yiyemiyorum.
  • pescador  (13.05.14 22:44:35) 
Yok.


  • kelepir  (13.05.14 22:44:59) 
incir reçeline allerjim var.
tadını bile hatırlamıyorum ama rengi çok güzel görünüyor.

  • kayranin kedisi  (13.05.14 22:47:36) 
Ispanak, alerjim mi var bilmiyorum da yediğim zaman kusuyorum.
Kokusundan, görüntüsünden hele ki o acımsı tadından ölesiye tiksiniyorum.

  • bugategonline  (13.05.14 22:51:48) 
hicbi sey yok.


  • osuruklu  (13.05.14 22:52:23) 
bu güzelim nimetleri yiyemeyen-içemeyen baya insan var anlaşılan.

çevremdeki birçok insan kelle-paça-beyin-dil gibi sakatat ürünlerinin baya lezzetli olduğunu söylüyorlar ama ben işkembeden ötesine geçemedim, ne kadar güzel olabilir değil mi ama? çok fazla bir şey kaçırmıyorum diye düşünüyorum.

bu arada bu duyuruya henüz Asya memleketlerinin ne idüğü belirsiz malzemeleri girmemiş gibi duruyor, şaşırdım.

EK: ciğeri hiç tatmamış ama tadını merak edenlere ya da sevip de henüz keşfetmemiş olanlara Ankara içinde tavsiyem Ciğerci Apo'dur Balgatta, 10 numaradır ciğeri mezeleri ile beraber, tiksinen yine yiyemez o ayrı konu.
  • candanag  (13.05.14 22:55:25 ~ 23:06:24) 
soğan, özellikle pişmiş olunca kabus sebebi. saydam cıvık bişi. ıhhh.


  • mayhemdemon  (13.05.14 22:57:07) 
Kokoreç

Kokoreç tutkunları ve kültürü hoşuma gidiyor ama ben yiyemiyorum, sevemedim midem bi kötü oluyo.
  • kırmızıkalem  (13.05.14 23:02:51) 
Kirmizi et ve tavuk eti. Psikolojik travmanin yani sira piserken bile midemi bulandiriyorlar, kacacak yer arıyorum. Mecburiyetten bazem tavuk gogsu yiyorum, yuzum sekilden sekle giriyor.Anlatilmaz yasanir o durum.


  • fraise  (13.05.14 23:06:45) 
cigeri pek sevemedim ben. zorla yerim belki ama yuz sene yemesem aklima gelmez.

onun disinda senin saydigin seylerin cogu benim en sevdiklerim listesinde (kuyruk yagi falan degil digerleri)
  • exlibris  (13.05.14 23:08:38) 
soğan ve sarımsak, hele de tazelerine bayılırım ama yemem için birkaç saat sürecek baş ağrısını göze almam gerekir.

Sıcak sütteki kaymak(soğuduğunda aramızda aşk var) bir de yoğurt kaymağı. Ağzıma geldiği an, boğaz kaslarım kasılır. imkanı yok yutamam.

Yüreğim kaldırmadıgından ve zamanında beslemıs olmamdan dolayı da ördek, tavşan, koyun eti. (veg. vardır, yol yordam öğrenmeye hazırım)
  • kaymaktutmayansicaksut  (13.05.14 23:13:25) 
kahve içemiyorum. tadını sevmiyorum zaten, çok sorun değil yani ama bazen birini kıramadığımdan falan içtiğimde kıçım başım ayrı oynuyor, çarpıntı yapıyor çok fena. köri kaşındırıyor bi de bazen. acıyı severim, pul biber ya da cin biberi falan ama onlar da fazla yediğimde hapşırtıyor, öksürtüyor.

mantardan nefret ederdim iki üç yıl öncesine kadar. görmek bile içimi bir garip ederdi, kaygan böyle yumuşak falan. sonra ne oldu bilmiyorum, bayılıyorum artık.

lahmacun, sucuk ve köfte haricinde kırmızı ete dair ne varsa nefret ediyorum kendimi bildim bileli. kokusu, görüntüsü bile iğrenç. ama bazen öyle tasvirler duyuyorum/izliyorum ki vay canına ne kaçırıyorum ben diyorum; öyle zamanlarda yiyebilseydim keşke diyorum.
  • mayaa  (13.05.14 23:13:57) 
ben de kahve, türk kahvesi, içemiyorum. nedense midemi bozuyor özellikle dışarıda içtiğimde. misafirliklerde falan sorun olmadı. en son kahve içtiğimde acile gittim apandisit şüphesi ile saatlerce tuttular beni.


  • ron dennis  (13.05.14 23:36:25) 
dereotu, pırasa, yumurta, kuyruk yağı, iç yağı, deri, sakatat vs vs.. çok fena direkt doktorluk bir midem var gerçi. benimkileri geçersiz sayabiliriz.


  • uzunuzunilgi  (13.05.14 23:42:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.