[]

psikiyatristimin bana kızması..bir pazar günü telefonu..

merhabalar

yaklaşık 2 yıl boyunca devlet hastnesinde gittiğim psikiyatrist bu yılın başında emekliye ayrılıp muaynehane açtı.yılın başından itibaren gitmeye başlamıştım.yaklaşık 19 seans kadar gitmiştim ve devlet hastanesi günlerinde cep telini, mail adresini vs FBI ajanıymışcasına saklayan terapistim daha terapinin ilk gününden bana telini, mailini vermişti.istediğim zaman arayabilirmiştim(?)ben de bu terapiler boyunca birkaç kez aramış birkaç bişey sormuştum.cevablamıştı.

sonra günlerden bir pazar günü.aradım kendisini.randevu istedim.bağırdı.kızdı."neden beni arıyorsun ? beni aramaman gerekiyor,pff tamam yarın sekreteri ara bitti mi kapatıyorum" tarzı sinir cümleler kurdu.neden kızıyorsunuz dedim."arama çünkü kapatıyorum hadi" dedi ve kapattı telefonu.ben de zaten çaklantılı dönemler geçirmekteydim.bıraktım terapiyi hiçbirşey demeden.

**bunu tanıdığım psikiyatri asistanına anlattım "araman saygı sınırları dahilinde değil,pazar günü araman hiç değil"..cevabı aldım..oysaki daha önce aramıştım.

ikibuçuk aydır gitmiyorum terapiye.ilaçlarım var.kalakaldım tabiri caizse.bu süreçte ona 3 adet mail attım.üçüne de dönmedi.oysaki gittiğim dönemde max. ertesi gün dönerdi..

sonra yurttan başka bi kız ben de terapiye giderken benden psikiyatrist önerisi istedi.bende benimkini önerdim haliyle.o benden çok daha seyrek olmak koşuluyla hala gidiyor.dün onla konuştum.sen hiç kadının kendi cebini aradın mı dedim."""oo hep orayı arıyorum hiç sekreterini aramadım ki hatta bikeresinde gecenin köründe aradım.hiç kızmıyor çok tatlı""" cevabını aldım.şaka gibi diymi ?

dün benim için uzunca bi aradan sonra işte o olaydan sonra ilk defa tekrar aradım.gelsem bakarmısınız diye."sen kuralı bozdun,randevu alıp geliyordun artık gelmiyorsun" dedi bana."ee dedim mail atardım dönerdiniz o kurala ne oldu?" ne dediğini hatırlamıyorum..geçiştirmiş olmalı..

yarın gideceğim..muhtemelen son gidişim olacak.sormayacağım neden bu denli kızdığını o gün..hatırlamıyor olması bile kuvvetle muhtemel..ama benim için önemli bir insandı.ilişkimiz iyiydi.hayatımda çok önemli bir yeri vardı.bi nevi ebebeynnlik yapıyoprdu.kendi de diyordu.

ona sormıycam.çünkü yalanlarını duymak istemiyorum.ama kafamda da neden? sorusu fink atıyor.fikriniz belki bu sorunun silinmesine yardımcı olur.

teşekkürler.

 
sen farketmiyorsun ama garip davranıyor olabilirsin.


  • ykyt  (12.05.14 22:14:34) 
sana yardımcı olamadığını düşünüp bırakmak istemiş olup söyleyememiş olabilir mi?


  • a darkness coming  (12.05.14 22:15:12) 
işte insana iyilik yaparsın bokunu çıkarır böyle... pazar günü araman hata, yok önceden arardım açardı falan filan, saçmalamayın yahu ! önceden açsa bile adam hadi kötü olmayayım, yine insanlık bende kalsın amaçlı açmıştır telefonunu... neden suistimal ediyorsun ki ?


  • mhmtt  (12.05.14 22:20:54) 
psikaytristler de insan. doktor ama insan. belki o zaman çok önemli bir işi vardı, karısıyla tartışıyordu, çocuğu hastaydı vs. eğer çok kötü değilse kişi pazar günü doktorunu aramamalı bence. onların da özel bir yaşantısı var


  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (12.05.14 22:21:55) 
yaptigim isten dolayi bazen pazarlari da ariyorlar. cogu zaman acmiyorum, pazar gunu is icin neden ariyosun birader?

ayrica kadinin sinirli bir haline denk gelmis olabilirsin pazar gunu aramanin ustune. kiz arkadasimla kavga etmemin uzerine arandigim zaman neredeyse kufur edecek kıvama geliyorum.

kadinin sana, kendisini pazar gunu arayabilecegini dusundurecek kadar yuz vermis olmasi hata. senin dusuncesizligin ayri hata. dadin degil senin, psikaytrin.
  • no christ requires  (12.05.14 22:24:44) 
iyi de o zaman bunu uygun bi dille neden dile getirmiyor? hadi ben saygısızlık yaptım, hadi ben toy ya da cahilim, o neden "pazar günü araman doğru değil, şuyan kapatmalıyım sekreterimle görüş" diyerek direk kapatmıyor.

ne bileyim. hiç psikatriyle falan işim olmadı, onlar da insan kabul ediyorum, pazar günü de iş olmaz, hadi o sırada kızgın anına da denk gelmiş olabilir. ama böyle bi tepki yine de gereksiz değil mi?

----
yukarıdaki soruna cevap:
adam (ya da kadın, neyse artık) muhtemelen bir tek sen tarafından aranmadı, başka hastaları da vardı öyle. başkasına kızdı sana patladı. ayrıca belki senin o sıradaki tavrın bir şekilde onu rahatsız etti. ya da en basıtinden: ruh sağlığı yerinde olmayan insanları düzeltmeye çalışırken kendisi bozuldu ve farkında değil.
  • dahinnotha  (12.05.14 22:31:13) 
dohinnotha + 1..

ayrıca maillerime neden dönmedi..

mailini hele zorla verdi..zorla cebime sıkıştırdı kağıdı dün gibi hatırlıyorum.şu cümleyi bile kurdu " sen bana cepten mesaj at ben sana maille döneyim olmadı, telin tuşları küçük mesaj yazamıyorum.."

ama ben ona mesaj atmadım mail attım.hep soruyodum "saygısızlık ediyomuyum " diye."sevimliliğinle kurtarıyosun saygısızlık yapçak olsan bile korkma " der dururdu.

ikimizinde cinsiyeti kadın.
  • 00 08  (12.05.14 22:38:01) 
Kadın baştan numarayı vermemek için kırk takla atıyo, kendi yerini kurunca seni kafeslemek için numarasını veriyo. Bir iki konuşup seni bağlıyo. Sonra sen aradığın zaman vay efendim sekreterimi ara vay efendim pazar günüm.

Mesai saatlerim içinde ararsan sevinirim, bu konuda hassasım şeklinde baştan uyarsaydı madem.

Bunları bırak, başkasıyla gayet cebinden konuşuyo senin maillerine bile cevap vermiyo. Hem saygısız hem profesyonel değil bi de kaprisli. Anlattığın kadarıyla bu kadın senden daha sorunlu göründü gözüme.

Sana insan gibi davranacak bi psiyatrist bul. Bu ne böyle.
  • buzbebek  (12.05.14 22:45:34) 
ikiniz de acayipsiniz bence, psikiyatrist-hasta ilişkisinden başka her şeye benziyor bu.


  • pescador  (12.05.14 22:47:59) 
karşındaki de insan sonuçta profesyonel davranamamış. o terapiden artık verim alacağını sanmıyorum ilişkiniz laçkalaşmış.


  • instant crush  (12.05.14 22:49:48) 
bu tip davranışta bulunan kişiler mi hastaları iyileştirecek? bir dolu insan var, başka doktor vs bulursunuz. kadın resmen zor durumda olan birini yüzüstü bırakmış.


  • thealezer  (12.05.14 22:54:15) 
kendin de söylemişsin, bi nevi ebeveynlik yapıyodu diye

sen ebeveyn gibi davranırken o da dozunu kaçırıp anne/baba gibi davranmış. böyle bi tepki alınca da gücüne gitmiş. aslında senin biçtiğin ünvana uygun davranmış. yani ona anne/baba değil de psikiatrist olarak bakman lazımdı.

neyse iyi tarafından bakman lazım, anne/babadan psikiatrist olmaz.
  • la noix  (12.05.14 22:58:47) 
Kesinlikle doktorunu değiştir belli ki aranızda iletişim problemi var.


  • lal u ask  (12.05.14 22:59:44) 
hatanın sende olduğunu düşünmüyorum. bu öfkenin sebebi varsa sana söylemeliydi. uyarmadan direkt kızması arkasında başka şeyler olduğunu gösteriyor, kendi sorunları da var demek ki. 7

profesyonel olmayan biriyle çalışmasan daha iyi olur. inş bir sonraki doktorun eskisini aratmaz. bi an önce geçiş yap ki boşluğa düşme.

bu arada ne tafraymış arkadaş, pazar aranmaz diye kızmış, sinirlendim şunu okurken, sanırsın küfür etmişsin.
  • sttc  (12.05.14 23:05:17) 
Terapiyi psikologtan değil psikiyatristten almanız da bu sonuca katkıda bulunmuş.terapiyi uzmanına bırakmayan şahsın kafasına esince sekreterliği de üstlenmesi pek şaşırtıcı değil bence. işini iyi yapan bir terapistin önceliği her şart ve koşul altında, terapi içinde ya da dışında, hastasının sağlığı ve iyiliğidir. Nasıl davranmış olursanız olun hata onun.


  • buraya yalniz uyanmak icin geldim  (12.05.14 23:19:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.