[]

ekran kartı kaldırma

bılgısayarın uzerınde Intel HD graphics 4000 ve NVIDIA Geforce 710M ekran kartı var. oyun oynarken pc ıntelın ekran kartını kullanıyor, varsayılan ekran kartını NVIDIA olarak secmek ıstıdım ama yapamadım. Intelın ekran kartını nerden kaldırabılırım kaldırırsam herhangibir sorun olurmu?




 
2 ekran kartınızın olmasının en büyük sebebi enerji tasarrufudur. nşa'da mesela internette gezerken onboard ekran kartı çalışırken oyun oynarken daha güçlü olan nvidia çalışır. onboard'u kaldırırsanız herhangi bir sorun olur mu bilmiyorum ancak sıradan işlerinizi yaparken ki pil kullanım süreniz kısalacaktır. bununla birlikte bu arkadaşların bir ayarı olması lazım şu uygulamada şu kartı kullan diye. onu bulmaya çalışın. masaüstü sağ tık nvidia denetim masası gibi bir yerde olması lazım. bende olmadığı için bilmiyorum.

özetle, kaldırmayın çünkü kullandığınız pc'nin özelliği o ve kullanılmayan teknolojiye verilen para benim içimi acıtıyor:(

imza romantik teknoloji manyağı :)
  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (12.05.14 17:29:47) 
kaldırmayın diye bir şey zaten söz konusu değil, istesen de kaldıramazsın. İşletim sistemi iki kartı otomatik olarak kendi belirlediği şartlara göre kullanıyor. Örneğin makine boot esnasında bu ekran kartını kullanıyor. Nvidia denetim masasında hangi uygulamanın hangi ekran kartıyla çalışacağını seçebileceğin bir bölüm mevcut. Oyunlar orijinalse zaten otomatik olarak algılıyor, değilse oyunun exe'sini bulup tanımlaman lazım. Bir de hd4000'i kullandığından emin misin? 710m de oyun oynamak için çok yeterli bir kart değil sonuçta, grafik kalitesine ve ısınma oranına bağlı olarak bu sonuca vardıysan yanlış olabilir.


  • uckac  (12.05.14 17:44:39) 
arkadaşlar, Nvidia denetim masasında hangi uygulamanın hangi ekran kartıyla çalışacağını seçebileceğin bir bölüm mevcut değil, dediğiniz bilgileri internette araştırmıştım ama yok. oyun oynarken 30 fps ile oynuyorum, pcnin özellikleri ve bu NVIDIA ekran kartıyla daha yüksek fps olması lazım. oyun online oyun olduğu için otomatik olarak da algılamıyor. dediğiniz gibi oyunun exesinden tanıtıp öyle girioyorum oyuna ama ben her oyun için bu sekılde ugrasmak ıstemiyorum. amd ekran kartlarında bahsettıgınız secme olayı mevcut fakat nvdıa da boyle bırsey var dıyoralar ama ben bulamadım gozukmuyor.

ayrıca Geforce 710M gayet ıyı bır ekran kartı tabıkı daha ust modellerı de var ama bu devırde yeterlı.
  • Bysb  (12.05.14 17:53:37) 
güç seçeneklerine baktınız mı?
pildeyse otomatik olarak diğer karta geçiyor olabilir...

  • yalnux  (12.05.14 18:07:08) 
evet güç seçenelerini de yüksek olarak ayalıyorum her seferinde. benim asıl istediğim dxdiagda onboard ekran kartı gözükmesini NVIDI tanımlı olsun istiyorum


  • Bysb  (12.05.14 18:16:22) 
tahminim bu nvidia optimus olayı.Benim laptoptada var.Ayarlara falan boşuna bakma olmuyo bende çok kıvrandım.Ge force experinceden oyunları tanıtman gerekiyor ki korsana izin vermiyor.Garip.....


  • spankmyassandcallmecharlie  (12.05.14 18:31:56) 
masaüstü sağ tık nvdia denetim masası orda var ayarlar.


  • partizan  (12.05.14 18:35:23) 
olayı çok yanlış anlamışsın. öyle yaparsan 2 kart da çalışmaz. sitesinden driverleri indir. masaüstünde sağ tıklayarak nvidia denetim masasından varsayılan ekran kartını ayarlarsan problem olmaz. muhtemel olarak chipsetleri yanlış yüklemiş de olabilirsin. drp.su dan kontrol ettir bakalım.


  • cetoxim  (12.05.14 18:38:17) 
dxdiagda nvidia kartı gösteremezsin.nvidia kart yüklü ise oyunlarda zaten o çalışır şüphen olmasın.istersen oyunlara özel kendin ayarlayabilirsin nvidia denetim masasında.


  • glamdr1ng  (12.05.14 20:43:49) 
www.notebookcheck.net

bak buradan hangi oyun hangi fps'de çalışıyor ekran kartında görebilirsin. 710m ve gt serisi hiçbir ekran kartı oyun için yapılmış ekran kartları değil. oyun için yapılan seri gtx serisi. şu anda piyasada bulabileceğin oyun oynanabilecek en düşük mobil ekran kartı gtx660m. aşağıdaki linkten de ikisi arasındaki farkı görebilirsin;

gpuboss.com
  • uckac  (12.05.14 23:46:36) 
muhtemelen laptop. kız arkadaşımın laptobunda istediğin şeyi yaptım; sonuç laptobun monitörüne görüntü gelmemeye başladı. sen elleme hiç. gerektiği yerde nvidia yı kullanıyor o raat ol. 710M de zaten alt seviye bir ekran kartı.


  • washe  (13.05.14 00:17:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.