[]

PC - MAC kavgası

gelin burada yapın.
bence PC her türlü alır. MAC daha dayanıklı diyorsanız da, MAC alacağınız fiyatlarla 2 yılda bir PC değiştirirsiniz zaten isterseniz.
öyle değil mi?


 
Aynı şey değil. MAC'i alıyorsun fişe takıp düğmesine basıyorsun ve çalışıyor. 5 sene kadar da bu şekilde düğmesine basarak çalıştırmaya devam ediyorsun. "It just Works!"


  • zombi  (12.05.14 12:00:42) 
İşte ki Mac'e hiç format atılmadı(2 yıl), aynı değerdeki evdeki pc ise 5-6 ayda format yiyor ve yaptığım tüm çalışmaları kasıyor.


  • redeath  (12.05.14 12:04:32) 
böyle bi tartışma bile olmamalı. duyuruyu silip kaçmış eleman tekrar yazmayacağım ama mac ferrariyse windows cliodur


  • GibsonRulesv2  (12.05.14 12:05:50) 
bence yanlış bir kıyaslama. windows vs os x olsa bişiler derdim ama.

bu gözler 4 000 tl ye mac alıp içine windows yükleyen dallamaya tanık olduğundan pc - mac anlamsız geldi.

ha illa bişi diyeceksem şunu deyip gideyim.

paranız varsa mac alın rahat edin. diğer türlü. pc kısmında bir programcı olarak ubuntu dahi windowsdan daha güzel bir ortam sunuyor bana göre.
  • mayhemdemon  (12.05.14 12:07:18 ~ 12:07:58) 
işgal ettiğiniz için duyuruyu silmek zorunda kalmış olabilir belki de.


  • nilmiye  (12.05.14 12:25:53) 
format konusu kıyaslama aracı olmamalı bence. bendeki windows'a da 3 yıldır format atılmadı?


  • yalnux  (12.05.14 12:33:08) 
iş yapacağım diyorsan mac, işimi yaparken sabrım çok aynı zamanda bilgisayarın da her pokundan anlamak istiyorum diyorsan windows.


  • groovettyn  (12.05.14 12:33:37) 
bir de pc ye mac os x kurmak var bence en güzeli. 1 yıldır kullanıyorum gayet şeker.

ucuz mac:)
  • jamiro  (12.05.14 12:39:49) 
24 sene pc kullanip, son 5 senedir mac kullaniyorum (macbook white late 2009). evet, hala kullaniyorum, goremedigim isim yok (oyun oynamam). bilg.le ilgili hic bir seyle ugrasmiyorum, yalnizca kullaniyorum. super rahat ve ultra super kolay kullanisli.

zuksen pc/windows'a donmem.
  • no christ requires  (12.05.14 13:37:47) 
o başlıkta ne oldu merak ettim, ben de cevap atmıştım.

MacOs'un işletim sistemi olarak güç tüketimi çok iyi.(windows kurunca süre yarı yarıya azalıyor diyolaa) Batarya ömrü ve metal yekpare olması en büyük artısı bence. Yazılımsal olarak da kolay ve kullanışlı evet.

Ama format muhabbetine katılmıyorum 4 yıldır formatlamadığım macos çok yavaş açılıyor ve arada takılıyor iyice gitti.(arkadaşımın macbook pro'sunda da aynı sorun var) Açılma ve kullanım hızı olarak windows 8 pro da çok iyi bence. Daha önceki Windows7 sistemimi de sadece 8'e geçmek için formatladım, yoksa 3 yıl hiç ihtiyaç hissetmedim.

Ben şahsen mobil kullanımda macbook severim(batarya vs) ama evde de güçlü bir masaüstüm varsa. Her şeyimi tek bilgisayarda yapacaksam ya 7000 liralık(sallıyorum) macbook pro almam gerekecek ya da asus laptop, o zaman asus ve windowsu tercih ediyorum işte. Hep parayla alakalı. Yoksa iş için pc, evde kullanım için mac mini ya da imac, dışarıda kullanım için macbook air alabilmek isterdim :D
  • rodriguez2  (12.05.14 14:00:02 ~ 14:00:28) 
macbook air kullanıyorum. 1.3 ghz işlemcisiyle, eski i7 2,6 ghz işlemcili bilgisayarımdan daha hızlı çalışıyor. aynı anda unity, photoshop, xcode, illustrator ve bir çok başka program açıkken dahi tek kasma yapmadı. aleti en son ne zaman kapattığımı hatırlamıyorum, sürekli ekranı indirip çıkıyorum evden. tüm bunların yanında sürekli yanımda, kitap-defterden daha hafif.

ayrıca istersem yanda windows açıp .netle uğraşabiliyorum, istersem objective-c, java.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (12.05.14 14:10:53) 
Mac'ın en büyük artısı optimizasyonun çok iyi olması aynı iphone gibi buda stabile ve performansı getiriyor.
Windows her bilgisayarda kullanacak şekilde tasarlandığı için belirli bir yerden sonra verimli olmuyor.Ben bilgisayardan anlarım bilgisarımı iyi kullanırım ne gerek var diyorsan mac'a windows derim.sıradan bir kullanıcı veya bir şeyler üretmenin peşinde olan birisi için MAC tavsiyemdir.Yurtta arkadaşın 2005 yılından kalma mac var benim 2011 yılındaki bilgisayardan daha iyi performans veriyor.Buradan kıyasla

  • murtiii  (12.05.14 18:42:11) 
  • kutukcu  (13.05.14 12:26:41) 
burda biri iş için mac, pc nin her bi bokunu anlıcaksan windows demiş ama gene de olmamış..
shell de takılma imkanı sunan işletim sistemi linux.. amc os da bir linux tabanlı işletim sistemi.. yani her türlü mac..

kasa olarak şıklıkla ilgili bir şey diyemem zevk meselesi.. benim mac im sorun çıkardı ancak bence krulumdan kaynaklıymış yeni işletim sistemine geçince hayvan gibi oldu, canısı..

wimdowsla yormayın kendinizi.. önceden almadığıma üzülüyorum..
  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (13.05.14 14:44:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.