[]

dizilerde, sinemalarda heteroseksizm

meraba arkadaşlar,

- popüler kültürde, özellikle dizilerde sinemada ya da aklınıza ne gelirse dikkatinizi çeken heteroseksist öğeleri paylaşırsanız sevinirim. mesela esra erol'un programında bir erkeğe bir erkek talip olmuştu baya olay olmuştu.

- bir de özellikle türk dizilerinde eşcinsel ve trans karaktere rastladınız mı hiç? sanki osman sınav'ın bir dizisinde bi olay olmuştu diye hatırlıyorum ama unutmuşum hangi dizi oldugunu..
yabancı diziler de olur.

aklınıza ne geliyorsa söyleyin..sunum hazırlamaktayım.. çok teşekkür ederim..

 
amerikan dizilerinin hepsinde var malum. çok gözümüze sokulan six feet unders, shameless, orphan black var aklıma gelen.


  • tescillimarka  (12.05.14 09:46:51) 
  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (12.05.14 09:50:29) 
en yeni örneklerinden
dallas buyers club?

  • ozymandias10  (12.05.14 09:51:21) 
behzat ç.' de bununla ilgili bir bölüm vardı yanlış hatırlamıyorsam. trans cinayetlerle ilgili. bölüm hatırlamıyorum malesef.


  • mutantking  (12.05.14 09:51:45) 
www.dailymotion.com

burada "skandal" adı altında vermişler videoyu! osman sınav'ın dediğiniz dizisi bu olmalı. 47. saniyeden itibaren bakabilirsiniz.
  • nick ne olsun  (12.05.14 09:57:13) 
Dizinin adını hiç hatırlamıyorum ama sanırım show tv'de yayınlanan bir dizide Ali Atay'ın eşcinsel bir rolde olduğunu hatırlıyorum. Hatta tüm diğer dizilerde olduğu gibi bu da olay olmuştu baya.


  • kaçanbalık  (12.05.14 09:57:45) 
game of thrones
milk
dallas buyers club
  • oraletarya  (12.05.14 10:01:21) 
heteroseksüel normal olanı kadın-erkek ilişkisi olanı sen homoseksüel demek istemiş olmayasın erkek erkek yada kadın kadın? Benmi yanlış okudum?

dünya dizilerinde örnek çok
spartacus, game of thrones, rome(bunda varmıydı tam hatırlamıyorum aama baya oldu izleyeli) ve milk filmi ilk aklıma gelenler.

Neyse transeksüel bir kişi vardı levent kırcanın ekibindeydi.
bide cinsiyet değiştiren biri vardı adı kadınken erkek olmuştu.
  • basond  (12.05.14 10:01:37 ~ 10:03:15) 
@basond tr.wikipedia.org vurgulamak istediğim heteronormativenin dışına çıkıldığında neler oluyor ya da heteroseksit dizilerimiz neler. işte türk dizilerinde görüyoruz sıklıkla her şey güzel kadın yakışıklı erkek mutlu aile tablosu üzerine kurulu.. çocuklar duymasın gibi. bunun dışına çıkılıyor mu ya da bunu vurgulayan diziler filmler neler..


  • omonia  (12.05.14 10:11:34 ~ 10:18:21) 
huysuz virjin vardi hani. dizi, sinema degil belki ama sonucta cross dresser/travesti kategorisine girebilir (kendisi oyle midir bilmiyorum da huysuz virjin karakteri oyle)


  • gerard  (12.05.14 10:21:50) 
yanlış bilmiyorsam yazı tura adlı filmde vardı dediğin mevzular. bir de mahsun un filmi var güneşi gördüm diye direkt bu konunun üzerine.


  • kafkef  (12.05.14 11:38:12) 
''Bir istanbul masali'' diye bi dizi vardi orda Mehmet Aslantug'un is arkadasi gay idi. ismi Teoman miydi Kubilay miydi tam hatrlamyorum ama sempatik bi karakterdi ve bu özelliginin fazla üstüne düsmemislerdi. Sadece esas kiz Esma'ya asik olma ihtimalini ortadan kaldrmak için yapmislardi galiba.

Sinemada da Nurgül Yesilçay'in Yasamin Kiyisinda filminde alman kiz arkadasyla discoda saatlerce sarmas dolas dansedip evde birlikte uyuduklarini gösteren bi sahne vardi ama lezbiyenlik olgusu yok gibiydi sadece sevgi-sicaklik.

Sinemadan da tabi ki Mavi En Sicak renktir filmi sonuna kadar anlatmis böyle iliskileri, güzel film.
  • megalomaniac  (12.05.14 11:57:42) 
2 genç kız filmi vardı, alenen demese de, lezbiyen bir çifti anlatıyor (en azından kitap öyleydi).


  • kronik  (12.05.14 11:58:38) 
kayıp şehir dizisinde transeksüel kadın vardı.


  • devilred  (12.05.14 12:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.