[]

Perde problemi

Selam arkadaşlar. Şimdi elimde 1 tül, 2 kalın perde var. Bunları cama hangi sırayla asıcam ? Annem de dahil kime sorsam cama yakın güneşlik, dışarı tül diyor ama sanki burada sırf tül çabuk deforme olmasın diye estetik ikinci plana atılıyor gibi geldi bana. Bunun doğrusu nedir ? Tek tülü cama yakın, iki fon perdeyi de sağa ve sola en dıştan takayım mı ?




 
İşte güneş olduğunda dışa taktığım perdeyi çekicem neyi atlıyorum ben valla anlamadım


  • jamalbsf  (11.05.14 15:27:23) 
Bence de tül olan cam tarafta, kalın olan güneşlik de oda tarafta olmalı. Her gün güneşliği çekmek için tülün içine mi girilecek diğer türlüsünde:) Bir de bence de estetik değil odanın içinde tül.
www.google.com.tr

  • Domuz  (11.05.14 15:33:35 ~ 15:35:29) 
cama yakın tül, oda tarafına güneşlik.
böylesi daha estetik. öbür türlüsünü kimsede görmedim ben.
tül sabittir, güneşlik gerektikçe veya akşamları kullanılır. sabit olanın altta olması kullanım açısından da daha kolaydır.
  • lily briscoe  (11.05.14 15:50:12) 
teknik olarak hangisinin cama yakın veya uzak olduğunun önemi yok. görsel acıdan hangisi daha yeni veya daha şık duruyor ise onu dışarı diğerini cama asmakta fayda var. genelde tül perde daha görsel olduğu için dışarı asılır. bildiğimizden yazıyoruz gördüğümüzden değil.


  • dogrupusula  (11.05.14 16:38:10) 
Tartışma biteli 6 saat olmuş ama çok şaşırdığım için yazmadan edemedim. Bu yaşıma geldim tülün cama yakın takıldığını ilk defa duyuyorum. Ben evin içinde kös kös güneşliğe baktıktan sonra yoldan geçenin ne gördüğünden banane. Güneşlik cama yakın takılır, tül evin içine bakar. Sizin de misafirinizin de gözüne hoş görünür.


  • saatgeceninonikisi  (11.05.14 22:23:28) 
oha şaşırdınız mı çocuklar. Konu geçmiş ama ben de yazmadan edemedim. ilk defa tülün cama yakın tarafa takıldığını sizden duydum. hiç mi başkasının evine gitmediniz. Hiç mi ev görmediniz. Evin içindeki görsel önemli, dışardan görünen değil. Bilmem kaç kat yukardaki evin penceresindeki tülü nasıl görüp aa çok hoşmuş diycem acaba? Cam->güneşlik->tül->kalın perde. Çılgın olmayın.


  • kablelvuku  (11.05.14 22:31:38) 
kornişe üstten bakarsak görüntü şöyle olacak şekilde takılmalı:
-------------------------- cam
-------------------------- güneşlik
-------------------------- tül
------fon ------ fon
  • tutkikarnimacikti  (12.05.14 11:59:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.