[]

fransa vizesi hakkında.

sorum l'Hexagone vizesi sahiplerine!

efendim 2 ay sonrasında kamp edeceğim lyon civarı bir köyde. elimde davetiyem var. istanbulda güzel bir üniversitede öğrenciyim. bu hafta içi istanbul vize adlı kuruma başvurumu edeceğim fakat sakat bir iş çıkmaması üzre bazı sorularım var.

SORU1: Ebeveynlerin iş statüsünü belirten belge istemişler. şimdi babamın maaş bordrosu, ssk ödemeleri ve tapu yeterli olur mu acaba? yoksa şu aşağıdaki belgelerin hepsini toplamak zorunda mıyım babam için?:
+ Memurlar ve bir iş yerinde çalışanlar(babam bir iş yerinde çalışıyor)

1. Vergi levhası
2. İlgili meslek derneğine kayıt belgesi veya faaliyet belgesi
3. Sigorta (SSK) giriş bildirgesi (Bir yılı doldurmayanların eski işe giriş bildirgesi)
4. Son maaş bordrosu
5. Dört (4) aylık sigorta prim bordrosu
6. Banka Cüzdanı, tapu ve benzeri geçim durumunu gösteren ek belgeler
-----------------------------

SORU2:kendi hesabıma kayıtlı bir miktar para göstermek niyetindeyim. nasıl gösteririm? banka cüzdanı mı gerek illa? yoksa hesap ekstresi de kabul ederler mi?ayrıca bir hatun, arkadaşımdan borç alıp banka hesabıma yatırıp bu parayı kendiminmiş gibi gösterebilirim demişti. işe yarar mı bu yöntem?

ha bir de güzel bir bursum var. bursiyer olduğuma dair bir belge eklesem şukela olur mu?

SORU3: ilk kez bir vizeye başvuruyorum. acaba görüşme yapılacak mı benle illa? yoksa birkaç güne gidip pasaportumu teslim mi alacağım görüşmesiz?


ayrıca son zamanlarda fransa vizesi almışlardan işe yaraması olası tüyolar bekliyorum.

 
Öncelikle Elinde Davetiyen Varsa Gerisi Çok Problem Değil.

Soru 1 : Söylediğin Belgelerin İçinde Tapunun "Aslını" Belki Görmek İsterler.Onun Dışında Babanın İşlenmiş Banka Cüzdanı Ve Bunun Fotokopisi Daha Sağlıklı Olucaktır.Onun Dışında Alt Alta Yazdığın Evraklara Gerek Yok.

Soru 2 : Banka Cüzdanı Ve Fotokopisi Gerekiyor.(Hesap Ekstresi Olayını Denemedim.)Para Konusuna Gelince Bir Sorun Olmaz.Parada Göster Hatta Dediğin Olayıda Yap.Gelipte Bu Ne Diye Sormaz.Tut Ki Sorarsa Dersin Alacağım Vardı..Burs Gösteren Kağıdını Götür Yanında Bulunsun..

Soru 3 : Pasaportun Temizse Ve İlk Vizeyse Belki İstediğin Gün Kadar Vermeyebilir Dicem Fakat Davetiyen Olduğu İçin Verir.Asıl Soruna Gelince Görüşme Yapılacak.Nerde Kalıcaksın? Ne Yapıcaksın? Kimin Yanına Gidiyorsun? Gibi Sorular Sorabilirler.Ama Bu Görüşme Sen Başvurduktan Sonra Sana Sölücekler Ne Zaman Olucağını.

Bunların Dışında Zaten Yanında Standart Götüreceğin Evrakları(Resim , Aile Toplum Kağıdı , Seyahat Sigortası , Yukardaki Evraklar , Nufus Cüzdanı , Konfirmeli Uçak Rezervasyonu Ve Tabi Vize Parası) Biliyorsundur.Hafta İçi Cuma Hariç Sabahtan Gitsen İyi Olur.Ama Unutma Bunların Alayı Rahatsız Olduğu İçin İstedikleri Halde İstediği Evrağı İstiyorlar.Onun Dışında Görüşmede Rahat Ol.Davetiyende Var Sana İyi Yolculuklar...
  • ZBlack  (09.06.09 02:37:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.