[]

Yolunacak kazdan hallice

Selam Güzin ablalar, bir konu hakkında üçüncü bir fikre ihtiyacım var.

Şimdi geçen hafta bir kızla tanışıp, bir buluşma ayarladık. Uzun süre sonra bir ilk olacağı için baya özene bezene bir plan yaptım. Onca yere gidildi, yemek yendi, taksilere binildi, poligonda silah atışı bile yaptık. Aslında genel itibariyle o çocuksu ruh haliyle filan gayet eğlenceliydi ama her ne kadar olumsuz yönlere takılmamak için kendime söz verdiysem de bir huyu çok tuhafıma gitti.

Bi kızın eli bir kere bile mi cebine gitmez, birader? Onca yere gidiyoruz, yok. Taksiye biniyoruz, varınca ardına bakmadan arabadan inip, yürüyor. Takıldığım nokta o değil aslında, bir kere eli cebine gitse engelleyeceğim, ödetmeyeceğim ama yeltenmiyor bile. En sonunda moda'da bir yerden dondurma alırken, aldı dondurmayı arkasına döndü, gitti. Kendi kendime "acaba ekonomik olarak darda mı?" diye düşündüm. Dondurmacıya "Şimdi geliyorum" diye kızın yanına gittim. "Ben de bütün 100'lük var. Adam bozamadı, sen de 10 lira var mı?" diye sordum. Çantasından cüzdanını çıkardı. İçinde en az 6-7 tane yüzlük var. "Maalesef ya, bende de sadece 100'lükler var" dedi. Bir "Madem para bozulacak, dur bari benim 100'lüklerden bir tanesini bozduralım" filan da yok.

Şimdi iki tane sorum var. Takılmaması gereken bir şeye çok mu takıyorum?
Bir de, ben bir daha bu kızla görüşmek istemiyorum. Çünkü ciddi düşüneceğim birinin bu özelliğe sahip olması bana uymayacak. Bir daha aramayarak unutulsun gitsin düşüncesindeyim ama kırıcı olur mu acaba? Ne yapsam?

 
ben de rahatsız olurdum.

not: kadınlara hesap ödetmeyen biriyim. ama bunun üstüme görev olarak yüklenmesi fikrinden rahatsız olurum. hele ki dönüp arkasını gitmesi falan... sıkıntı. ikinci buluşmada da aynısı olursa ayrıl.
  • sen git ben geliyorum  (10.05.14 17:50:21) 
en nefret ettigim sey.
bir daha konusursaniz soyle saka yollu olarak bir bahset. mesela "bulusalim diycem ama gecen sefer o kadar cok sey yaptik ki param kalmadi" gibilerinden imali bir yolla birseyler belli edebilirsin. baktin hic uzerine alinmiyor, ben olsam bir daha ne arardim ne sorardim.
eger bulusmanin sonunda arayacagim dediysen ve aramazsan ayip. ara halini hatrini sor, iyi birisin ama seninle uyusamiyacagiz sanirim gorusmesek daha iyi de bitir olayi havada kalmasin. yok zaten bir daha aramiycakmissin gibi bittiyse hic problem yok.
  • gerard  (10.05.14 17:52:41) 
bu kızlara bu özgüveni veren yine senin gibi erkekler, üzgünüm. devam etmeyi düşünüyorsan aynen böyle gideceğini söyleyeyim.


  • devilred  (10.05.14 17:52:44) 
kadınım.
erkek olsam sanırım ben de senin gibi düşünürdüm :) yani ödeteceğimden değil ama bi teklif etsin bari derdim, muhtemelen. çok da kadın-erkek ayrımı yapmaktan değil de bu ilk çıkmalarda davet eden taraf ödemeli gibi bi kafam var. tüm gün gezip tozunca diğer taraf da teklif etmeliydi ve hatta ödemeliydi bi sürü şey yapmışsınız gibi duruyor... bu bakımdan takman normal. Öte yandan edindiğim izlenim genç kuşak hanımlarda pek elini cebine atma alışkanlığı olmadığı,
kızın diğer tüm hali tavrı herşeyi hoşuna gitti sadece bu mu? belki bi kulağını çeken olmuştur (kankası filan) kadın hesap ödemez aklı vermiştir. bişeyler. oluyor böyle şeyler çok ilginç :)
arama aramama kısmı nasıl ayrıldığınıza bağlı, o günden sonra hiç mesajlaşmadın hiç aramadıysan -ki ilişki düşünüyorsanız şimdiye bi iletişim olmalıydı gibime geliyor- bence daha da aramayabilirisn.
  • niye ama  (10.05.14 18:00:56) 
bir daha buluşun, yine aynı şekilde davranırsa koşarak uzaklaş.


  • tescillimarka  (10.05.14 18:03:29) 
Hesap ödeme/ödememe mevzusu bir yana da, ben daha ilk buluşmada poligona gitme noktasına takıldım. İnsan niye ilk buluşma için böyle bir plan yapar ki?

Kadın genel olarak yanlış davranmış hesap konusunda ama 100'lük konusunda suçlayamayacağım. 100'lük bozamıyormuş diye bir an ben de boş bulunup cüzdanımı çantama koyabilirdim tekrar.

Yalnız bence 2. bir kere buluşun. İlk buluşmada adam cimri mi değil mi diye ölçmek için, kılını kıpırdatmayan en az 20 örnek sayabilirim çevremden. Kimisi parayı çok önemsediği için, kimisi de "daha ilk buluşmada parayı dert eden adam, dini imanı para olan adamdır, uğraşılmaz" düşüncesinde olduğu için.
  • istinyede bekle  (10.05.14 18:03:57) 
haklısın dostum, böylesinden ciddi ilişki olmaz. düşünceli değilse geri kalan hiç bir özelliğinin önemi yok.

bir yerde okumuştum. kadının kapısını açmak için arabadan indiğinde kadın en azından davranmamışsa, eli mandala gitmemişse, olduğu yerde kapının açılmasını bekliyorsa o kadınla evlenilmez. güzel bir test. hep denerim.
  • [silinmiş]  (10.05.14 18:05:40) 
normal şartlarda kadının elini cüzdanına atmasına müsade eden erkeklere çok kıl olsam da, kadının nezaketen de olsa ödemek için hamlede bulunmaması ayrıca terbiyesizlik.

hele bahsettiğin gibi arkasını dönüp giden bir tipse bundan bir cacık olmaz söyliyim arkadaşım.

duygusal ve uzun vadeli bir ilişki düşündüğünden hareketle yazdım son cümleyi.
  • mavi istiridye  (10.05.14 18:06:41) 
Direkt def et. Parası olmayıp canım orası pahalı buraya gidelim dese anlarım.ama madem bu kadar aç başka kaz bulsun;)


  • sapkasiz cikmam abi  (10.05.14 18:34:37) 
Sal gitsin ya o ne öyle. Kadınım ve ilk kez buluşuyor da olsam 35. defa da olsa mutlaka bi teşebbüste bulunurum. Ayıp bence...


  • mutlusismankedi2015  (10.05.14 18:37:08) 
Şimdi karşındakı kadının, elini cebine atmaması kaba evet. En azından hamle yapması gerekirdi. O konuda, diğer arkadaşların da söylediklerine katılıyorum.


Bir de şöyle bir şey düşünüyorum farklı olarak, senin maddi durumun iyi ve onun da maddi durumu iyiyse böyle bi şeyi takmamış da olabilir gibime geliyor. Var böyle insanlar çünkü.
  • barbara herhalde barbara manken olan  (10.05.14 18:37:33 ~ 18:38:22) 
Kızlara hesap ödetmeme kasıntısı neden? Çok rahatsız edici bi durum. Ben de sürekli zorla paramı cebime sokmaya çalışan bir adamla birlikte olmam.


  • gebere jackson  (10.05.14 19:22:05) 
Ya bana sevgililerde sürekli erkeğin ödemesi hep tuhaf gelmiştir. Bazı erkekler kadının para vermesini hakaret gibi algılıyor belki öyle bir babanın kızıdır ama çok itici.
Insan bir sorar, çok karaktersiz birine benziyor, çıksan yarın bu seni Mangoya da sokar, yakıştı mı alalım o zaman der aldırır falan, iğrenç bişey.

  • urasil  (10.05.14 20:35:45) 
maddi durumu çok çok çok çok ...... çok iyi olan bir kadın arkadaşım,
-ilk buluşmada elimi cebime atmıyorum çünkü malesef bazı erkekler paran olduğunu anlayınca direk sömürmeye gidiyor parasından değil olması olmaması sıkıntısından değil sadece belki bir daha görüşmeyeceğim adam için kendimi kullandırtmak istemiyorum eğer bu durumu sıkıntı yapmayan biriyse zaten mmümkün olduğunca ben para ödetmem ona.. demişti bana hakkatten öyle yaptığını da gördüm.


birde evet belki cebinde 10 tane 1000lük var ama kira parası olabilir,emanet para olabilir. maddi durumu kötü olabilir aslında bir buluşma daha ayarla gene aynı tavırlarda gene aynı mantıktaysa bir daha arama sorma kaç ortalıktan ve durumu da açıkça söyle.
  • hoppaleyla  (11.05.14 00:16:16) 
ev arkadaşıma benzettim kızı, kezban, hesabı erkek ödemeli kafasında, kaç bence


  • misshigella  (11.05.14 02:07:34) 
uzaklaş hemen öyle kız olmaz.


  • doldur meyhaneci  (11.05.14 02:11:30) 
O kızla olmaz. Ben olsam ben de takardım. Benim görevim değil her yediğini içtiğini gittiğini ödemek. Kaldıki böyle hemen maddi bir himayeye sığınmak (ağır gelebilir ama yaptığı şey o) kadınlık olarak kendisine de hakarettir aslında, gurur kırıcıdır. Allah korusun o kafadan ya. İkinci buluşmada da aynı şeyi yaparsa uzatma fazla.


  • Solem  (11.05.14 02:13:44 ~ 02:15:15) 
Yanlış dusunmuyorsun. Kesinlikle teklif etmeliydi.cok karaktersiz ve tecrubesiz bi kizsa doldurulmus da olabilir odememesi konusunda. Ama bunun tecrübe ile de ilgisi yok pek insan rahatsiz olur yahu...ben olurdum. Cikarken bile kiz hesabini odemek istedigi zaman ödemeli bunu hakaret algilayan yada buna siginip kizi somurmeye calisan her iki tip de benim icin sorunlu


  • gis  (11.05.14 09:16:45) 
çok itici biriymiş. millet mecbur sanki bunun yemeğini bilmem nesini ödemeye. içleri nasıl rahat eder anlamıyorum. bunu sanki sen yapmak zorundaymışsın, görevinmiş gibi görüyor. arama sorma, kırılırsa kırılsın. hiç değilse bir tane bişeyi ödesin, bir hamlede bulunsun hiç değilse.


  • rock n roll  (11.05.14 21:44:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.