[]

Uyumamak!

Evet sorum bu. Ziyadesiyle zorlaşan dersler ve yaklaşan sınavlar nedeniyle en azından gece 3-4'lere kadar ders çalışmak için uyumamak istiyorum! Gel gör ki, saat 22.00'den sonra göz yorulması, sıcak havanın etkisi vs ile kendimi daha fazla kasamıyorum ve en geç 00.00 sularında uykuma dalmış oluyorum.

Bunu nasıl engellerim; geçmiş tecrübeler, medikal yöntemler vs hepsi kabulümdür.


 
redbull gibi enerji içecekleri ya da sade kahve çözüm olabilir.ayrıca komik gelecek belki ama ayaklarınızı soğuk suya sokabilirsiniz.


  • keah  (08.06.09 21:10:12) 
(bkz: 48 hours)


  • blackdog  (08.06.09 21:11:40) 
48 hours malum sebeplerden dolayı dikkat dağınıklığına neden olur. ee kahvede bir yere kadar, en iyisi redbul ama misal ard arda 2 tane olmamalı. ara ara içilirse daha etkili oluyor (en az bende öyle)


  • roadrunner_merlin  (08.06.09 21:14:41) 
(bkz: kafein bombası)

içimde kalmasın; kalbiniz varsa denemeyin derim.
  • garip biseyler  (08.06.09 21:16:24 ~ 21:18:13) 
@wizard_merlin
sorun uykusuzluksa hayat kurtaran ve çok ucuz bir ilaç var (bkz: unisom) ben otobüs yolculuklarında kullandım, tavsiye ederim. insanlar işe yaramıyor diyor ama bu öyle gün ortasında içip şıp diye uyutan bir nane değil, uyku saatinde içiliyor dalmayı kolaylaştırıyor sadece.

@roadrunner_merlin
48 hours ereksiyon sağlayan bir şey değil. bir nevi bir enerji içeceği o da.
  • blackdog  (08.06.09 21:22:33 ~ 21:24:20) 
Tylolhot denen bir zıkkım var. Ne derece ilaç, ne derece doğal bir ürün bilmiyorum da, ne zaman içsem kısa zamanda sarhoş gibi olup, kısa zamanda da sızıyorum (özellikle uyuyorum demedim). Belki birkaç seferlik yardımı olabilir ama kalıcı bir çözüm de değil tabi. Benimkinin tam tersi anlamda uyku sorunu çeken arkadaşlara bu meseleyi danışacağım, çözüm getiren olmuş mu. 48 hours dışındaki [:)] tüm önerileri de uygulayacağım, teşekkür ederim.


  • Lethe  (08.06.09 21:44:13) 
pharmaton ya da cola + kahve karışımı.


  • sapare aude  (08.06.09 23:34:30) 
(bkz: modiodal)
(bkz: nootropil)

Çalıştığın oda serin olsun. Eğer dikkat sorunun yoksa ve sesten çokta rahatsız olmuyorsan yanına bir arkadaşını al. O başka birşeyle ilgilensin (tv, film, dergi, kitap,ders vs.)
  • iustitia omnibus  (09.06.09 01:05:34) 
bilgisayar başında 3-4 saat oturduktan sonra ders calışmaya çalışmayınız, beyniniz gerçekten yorgun oldugundan olmuyor, çalışılmıyor bir türlü.


  • ykyt  (09.06.09 05:52:07) 
nootropil alzheimer için, modiodal ise narkolepsi için kullanılan ilaçlar. nootropil sınav haftasından falan bir hafta önce alınmaya başlanması gerekiyor ki etki etsin. modiodal de eşşek gibi başağrısı yapan bir ilaç belirteyim dedim.


  • sipsi  (09.06.09 12:39:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.