[]

Dennis Ritchie ne kadar büyük bir adamdır?

imdi, diyorlar ki c programlama dilinin mucidi bu adam olmasaydı ne bügünkü oyunlar olurdu; ne de günümüzün modern işletim sistemleri.
bu görüş, doğru mudur?
eğer doğruysa, steve jobs kim ki dennis ritchie'nin yanında "bilgisayar dahisi" olarak anılıyor desem, pek doğru bir laf etmiş olmaz mıyım?


 
jobs daha fazla vitrindeki insan, örneğin;mihael şumayer,
mühendis adamlar arabayı yapıyo ama herkes şumiyi tanıyo.

  • basond  (08.05.14 19:51:50 ~ 19:52:37) 
steve jobs pazarlama dahisi, fikir uzmanı biri. ilk ürününü bile steve wozniaka tasarlatıyor.


  • veridis quo  (08.05.14 20:09:47) 
Steve Jobs bir bilgisayar dahisi değil ki zaten. Dennis Ritchie ile Steve Jobs çok farklı kişiler karşılaştırmak doğru değil. Steve Jobs Bill Gates ile karşılaştırılabilir.

Bill gates için format bile atamaz demek doğru değil. Bill Gates yazılımdan da iyi anlar ama dahi değil orası ayrı.

Steve Jobs ise tutkulu bir pazarlamacı. Çok iyi bir ticaret adamı. Belki bir tasarımcı olduğu da söylenebilir. Fakat kesinlikle bilgisayar dahisi değil.

Ritchie ise bilgisayar bilimleri açısından önemli bir karakter. Dahi mi değil mi orası subjektif kalıyor biraz.

Pirates of silicon valley diye bir film var. Bulursan bir izle derim.

www.imdb.com
  • godsparticle  (08.05.14 20:16:49 ~ 20:18:00) 
@divit bill gates konusunda yanlışsın.
wikipedia'dan biraz araştırırsan, bill gates'in vista'ya kadar aktif olarak programlamada yer aldığını görürsün.
şimdi, kalkıp da, bill gates'e "format bile atamaz demek", newton'a "ne integrali bulması! o daha çarpım cetvelini bilmez" demeye benziyor.
bak, steve jobs'un ciddi anlamda format bile atmayı bilmediğine inanırım.
zira, arkadaşlarında dediği gibi kendisi pazarlamacıdır. bilgisayar bilimcisi değil.
  • pangea  (08.05.14 20:31:18) 
Bill Gates dahi. Adam basic programlama dilini geliştiriyor, windows' un ilk sürümlerini bizzat kodluyor (geliştirici ekip lideri), hem de pazarlıyor. Hakkını yemeyelim adamın.


  • harzem  (08.05.14 20:34:37) 
1) bill gates msdos u cp/m den esinlenerek(arak) yazıyor doğru.
2) bill gates basic i sıfırdan yazmıyor. basic i ilk yazan john kemeny ve thomas kurtz (1964). Gates basic in yeni geliştirilen ALTAIR sisteminde çalışabilecek kısıtlı bir versiyonunu yazıyor (1974).
3) bill gates gayet zeki birisi. 160 iq oranına sahip. Yazılım konusunda dahi olmakla birlikte pazarlama konusunda da çok başarılı birisi.
4) steve jobs "bilgisayar dahisi" değil ama pazarlama dahisi ya da vizyonu geniş bir ürün geliştirme uzmanı diyebiliriz sanırım.
5) dennis ritchie altı okka tşklı bir abimizdir. RIP
  • vampir akrep  (08.05.14 21:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.