[]

viski sorusu

Gençler saygılar, geçen sefer yurtdışına kaçarken tax free'den Talisker aldım 10 seneliklerden. Çok süper viski kültürüm yok, önceden Ballentine's, Black label falan içtim, genelde yanında birşey olmadan hafiften güzel giderleri oluyor.

Gaza gelip single malt aldım, hatta aldıktan sonra da yurtdışında barda denedim (adam önümde koydu), sanki barda içtiğim daha bir yumuşaktı. Tax freeden aldığım gayet sert, aralarında fark oluyor mu normalde?

Single malt kültürü olmayan biri olaraktan bunları nasıl içmek gerek tavsiyesi olan var mı? Buz falan işi bozuyor olmaz, onun dışında tavsiyelere açığım.

öptüm bay

 
damak tadını alıştıracaksın başka yolu yok. ilk içişin çok feci, acı gelir. zamanla tadını anlamaya başlarsın. dahada ilerledikçe içindeki odundan tut balına kadar her aromayı hissedersin. en son radde sanırım benim gibi gün içinde çay içer gibi 1-2 single atmaktır


  • GibsonRulesv2  (06.05.14 00:24:26) 
ne kadar sıcaklıkta içtiğin, ağzının temiz olup olmaması da tadını etkiler.


  • alperz  (06.05.14 00:29:01) 
Barda acik sise beklemisse aromasi kaciyor.

Eger elinizda varsa, buz degil de viski tasiyla icebilirsiniz. Ayrica icmeden once kadehe 2-3 damla su damlatip calkalarsaniz kokuyu kuvvetlendirirsiniz.
  • crown  (06.05.14 00:31:31) 
Barda içtiğinin bir kısmı su olabilir mi ? Belki o yüzden yumuşak geldi :)


  • canercuxy  (06.05.14 00:45:44) 
canercuxy, barda oturuyodum adam gözümün önünde koydu bardağa, rusyada yapmazlar herhalde öyle şeyler, gerçi kadehi baya ucuzdu :D 20 liradan az ucuz


  • bonjurkes  (06.05.14 00:58:28) 
Zaten o su olayı şişedeyken oluyor :) önce viskiyi koyayım sonra daya musluğa üstüne su ekle durumu yok :D işin cinliğini şişeden viskiyi çekip üstüne viskiyi ekleyip yapıyorlar.


  • canercuxy  (06.05.14 01:35:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.