[]

Almanya'da yaşam

Az önce baktım maaşlar 3000€ civarında. Bir Mercedes S Klasse 80 bin €.

Biz de maaşlar 3000tl olsa bile aynı araç 720 bintl.

İmkanım olsa bir dakka durmam diyenler var mı?

Almanya soğuk yağışlı diyenlere italya ya da yunanistan var?

 
almanyada çok türk var. ben daha da yukarı gitmek istiyorum.
isveç norveç flnç
iyice soğuk, iyice kapalı olsun.
  • goldentitan  (05.05.14 11:30:33) 
Almanya'da 3k alabilmen için anadilin gibi almanca bilmen lazım (mühendis filansan) orada master yapıp iş bulup kalman lazım ya da aranan bir işin olması
lazım. burdan gitmekle olmuyor.
yani o "imkan" dediğin biraz sıkıntı
onun dışında 3k alıyorsan almanyada yaşanır iklimi çok sorun olmaz, yaşam neredeyse bura ile aynı maliyettedir. araba ve benzin daha ucuz. her dakika antalyaya uçak var. bunalırsan gelirsin. arkadaşlarım öyle yapıyor.
italya-yunanistan türk olarak iş bulmanın çok daha zor olduğu yerler. napacaksın orada? yunanistanı bilmem de italya deli gibi pahalı. berlinde ev tuttuğun paraya romada oda tutamazsın.
  • niye ama  (05.05.14 11:32:55) 
italya ve yunanistan bizim memleket gibi, enseye saplak gote ehem... almanya duzeniyle, yasam standardiyla unlu bir memleket. ama dil bilsem, isim hazir falan olsa hollandaya ya da isvece giderdim.


  • beriberi  (05.05.14 11:33:38) 
almanya bu yil yuzyilin baharini yasadi herhalde, bu kadar sicak kis gormedim ornegin. ya valla 1.5k bile olsa ben kalirdim berlinde, o kadar ayri guzel.
turkiyeden muhendis (bilgisayar vb) isen blue kart a basvurup gelebilirsin, aranan mesleklerden biri yazilimcilik mesela. (almanca da sart degil)
ama geri kalan meslek gruplari icin zor oldukca.
  • botamaniaensis  (05.05.14 11:43:52) 
italya'ya yunanistan'a gideceğine otur oturduğun yerde daha iyi. rezil pislik tembel milletler. zaten almanya besliyor bunları.

almanya'da hayat güzel, keşke dönmeseydim dediğim oluyor mu, oluyor. ama maaşa çok takılmamak lazım o dediğim ülkeleri beslemek için inanılmaz gelir vergisi alınıyor insanlardan, %45 civarı. yine de hayat kalitesi için gidilir.
  • patricia kitten  (05.05.14 11:51:15 ~ 11:53:37) 
o işi bulmak kolay olmuyore.. italya'da yaşam pahalı, iş yok. yani olanlara genelde kendi mezunlarını alıyorlar, yabancı çalıştırmak gibi bi niyetleri yok. mühendisler 600 900 euro falan stajla başlayıp, daha sonra 1400€ya falan çalışıyolar yeni mezun halde.. yabancı bi ülkedesin, kriz olduğunda ilk atılacak insan olacaksın.. işte bi ihtimal, türkiyeyle iş yapan firmalarda çalışabiliyorsun, gördüğüm örnekler çoğunlukla böyle..

almanyayı bilmiyorum ama iş piyasası daha iyidir tahminimce.. maaşlar kesinlikle daha iyi.. italyanlar da almanyaya falan kapak atma derdinde, eğer öyle varlıklı bir aileden falan gelmiorlarsa, dier türlü yaşam güzel tabi kasmıyorlar.

italya'da okumuş işsiz bir mühendis genç bildirdi..
  • kveldulv  (05.05.14 15:05:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.