[]

Ev Kedisinin Kuş Yemesi

Evde yaşayan ama tuvalet, gezme tozma ve bir takım gönül ilişkilerinden dolayı ara sıra açık pencereden dışarı çıkan dişi kedim sanırım bir kuş yemiş. Odaya girdiğimde bir sürü kuş tüyü gördüm. İşin kötü tarafı, bu dişi kediciğin aynı odada yaşayan ve sütten daha yeni kesilen yaklaşık bir aylık beş tane yavrusu var. Peki soru ne? Anne ya da yavrular kuş yediyse, bunun anneye ya da yavrulara bir zararı olur mu?

*Yavrular yaş et\tavuk mama yemeye başlayalı bir hafta olmuştu.
**Lütfen anadan üryan bilgilerle gelmeyin ve hatta mümkünse veterinerlik fakültesinin tozunu yutmuş dostlar olsun, lütfen x2.

 
özellikle yeni doğurmuş dişi kedilerde avlanma normaldir.
kuşa yazık olmuş, onun dışında bir zararı olmaz.
yalnız fare falan da avlayıp yavrularına getirebilir.

zaten 2 ay emzirir anne.
mümkünse o kadar sabredin, pek dışarı çıkarmayın.
çünkü içgüdüsel olarak avlanır.
  • blatta hiberna  (05.05.14 10:29:16) 
Merhaba, anadan uryan bilgilerle uzun süre kedi beslemiş biri olarak yaziyorum. Kediler yavrularına zarar verecek seyleri vermezler. Onların annelik içgüdüleri sizinkinden cok daha guclu.
Her ne kadar evde besliyor da olsanız kedi kedidir. Benim kedim gözümün önünde hamambocegi, kertenkele, kurbağa yedi kütür kütür. Hala örümcek, kelebek flan affetmez. Yediği kusun hijyen konusunda verdiginiz ıslak mamalardan cok daha kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Bu dediğim butun markalar icin geçerli ucuz/pahalı farketmez. Yerinizde olsam pek endiselenmezfim yani.

  • bugategonline  (05.05.14 10:33:37) 
Kuş zaten kedinin bir numaralı avı. Anneye veya yavrulara niye zarar geleceğini anlamadım.


  • zombi  (05.05.14 10:51:08) 
İyi ki anadan üryan bilgilerle gelmeyin demişim di mi? Bir de yazmasaydım neler olurdu, mazallah.

Teşekkürler, teşekkürler.
  • quanche  (05.05.14 10:55:38) 
o kuş zehirlenerek ölmediyse içiniz rahat olsun. yediği ve muhtemelen yedirdiği kuş sizin onlarca lira dökerek aldığınız mamalardan çok daha sağlıklı bir besin. ancak tarım ilaçları ya da haşere ilaçları nedeniyle ölmüş ya da ölmek üzere olan hayvanları avlarsa (fare v.b.) bu hem anne hemde yavrular için zararlı olur.


  • tururo  (05.05.14 11:00:40 ~ 11:01:04) 
cevapları beğenmediyseniz, veterineriniz bir telefonun ucunda.


  • blatta hiberna  (05.05.14 13:55:06) 
Alınganlık epey sancılı bir hastalıktır.

Bir de Duyuru'nun anlam ve amacını tekrar okumak, nasıl kullanıldığına dair bilgileri tazelemek gerek.
  • quanche  (05.05.14 15:24:23) 
Yav duyurunun amacı yardımlaşmak ama milleti azarlayan çemkiren adama da yardım etme zorunluluğu yok


  • mea maxima culpa  (05.05.14 16:00:39) 
amaaan ne olcak yeaa kedi bu. tabii kuş yer, gereksiz yere endişeleniyorsun.


  • yue  (05.05.14 16:26:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.